Дайджест Facebook Ads за Q1-Q3 2024

Дайджест Facebook Ads за Q1-Q3 2024

Веби постійно скаржаться на проблеми з Facebook, але мало хто може обійтися в роботі без цього сорса. Тому доводиться адаптуватися під зміни та перечікувати, поки вщухне шторм, щоб отримати свої ліди.

Сьогодні аналізуємо апдейти в рекламному кабінеті Facebook за 9 місяців 2024 року разом з таргетологом Романом Корчаком. Деякі з них суттєво вплинули на підходи до заливу трафіку, а інші інтегрувалися непомітно.

Січень

У січні змінився інтерфейс створення цілей: 11 цілей оригінальних цілей спросили до 6. Рекламодавці більше не можуть створювати, дублювати або імпортувати кампанії, адсети і оголошення, створені із застарівшими цілями. 

Лютий

Головна новина лютого — 30% комісія з депозитів на Facebook Ads через iOS. У чатах таргетологів та арбітражників здійнявся галас, але рішення швидко знайшли. Можна запускати рекламу з браузерної версії або через Android / Windows без додаткових витрат. Анонс був у лютому, але зміни дійшли до популярних ГЕО тільки зараз. 

Meta приносить вибачення за масовий оверспенд на тисячах кампаній. При цьому реклам не обіцяють гарантоване відшкодування, але за допомогою форми можна підвищити шанси на успіх.

Березень

Meta анонсувала оновлення Advantage+ та Shopping Ads: оптимізація креативів, оновлення каталогу об’яв, промокоди і теги для товарів. Платформа стверджує, що апдейти додадуть споживачам «впевненості у здійсненні покупки після перегляду реклами». 


Квітень

Анонс масштабного оновлення параметрів таргетування аудиторії та Audience Insights. Компанія випустила нові інструменти для якіснішого націлювання об’яв: Engaged customers audience segment, Report breakdown, Enhanced targeting, Valuable updates.

«Нові можливості дозволяють створювати звіти про вашу аудиторію та таргетуватися на людей, зацікавлених у ваших продуктах або послугах, які ще не здійснили покупку».

Друга важлива новина квітня — дослідники відзначають, що Meta може запустити рекламу в Threads вже цього року. Бренди та маркетологи отримають можливість охопити нову платформу раніше, ніж очікувалося. 

Травень

Meta запускає інструменти для створення об’яв за допомогою AI: генерація зображень і тексту на основі штучного інтелекту, які допоможуть рекламодавцям автоматизувати частину процесу створення реклами. За нашими даними, багато вебів вже юзають цей інструмент і отримали профіт. 

Липень

Meta розширює можливості оверлеїв в Instagram Reels. Компанія пропонує рекламодавцям нові способи охоплення залученої аудиторію за допомогою банерної реклами під час відтворення коротких відео в Instagram Reels. Доступні формати: статичне зображення і карусель.

Серпень 

Важливе оновлення Facebook Ads, яке дає можливість оптимізувати кампанії на основі профіту та «прогнозованого LTV». Meta запустить нову функцію «Правила цінності конверсії». 

«Ми плануємо запровадити налаштування атрибуції, яке оптимізує та звітує про інкрементні конверсії, тобто конверсії, які, на нашу думку, не відбулися б, якби не було показано оголошення».

Також компаніям надали можливість підключати свої аналітичні інструменти за допомогою API. Спочатку додали Google Analytics та Northbeam, згодом обіцяють Triple Whale та Adobe.

Вересень

Reminder Ads з’явилися в Instagram раніше, але у вересні суттєво розширили можливості налаштування «нагадувань» через API рекламної платформи. 



Досі функції API не співпадали з функціями Ads Manager, що було проблемою для багатьох маркетологів. Meta дослухалася до фідбеку вебів, це мінус одна проблема для спеціалістів, які працюють з Instagram та Reminder Ads.

В середині вересня Facebook оновив інструменти для збільшення продажів у вихідні та святкові дні: виділення промокодів, термін закінчення акції, тип таргетингу «Reach more people likely to respond to your ads».

Meta рухається в напрямку кастомізації на основі штучного інтелекту. Рекли можуть встановлювати конкретні цілі та доручати ШІ виконувати рутину. Це спрощує управління рекламою та підвищує ефективність медіабаїнгу. 

Додаткові апдейти без прив’язки до дати:

  • В цілі «Конверсія» з’явилася можливість направляти трафік на Інстаграм. Раніше можна було запустити рекламу з ціллю «Перегляд профілю» лише з телефону.
  • Conversion Value Rules — пріоритет для цінних клієнтів без створення окремих кампаній.
  • Генерація лідів в чатах Instagram. Цікавий інструмент для кращого прогріву ЦА та взаємодії з користувачами.
  • Збільшили можливості в рекламному кабінеті Instagram.
  • Додали можливість рекламувати групи Facebook.
  • Резервування рекламних показів.

    Можна обмежити кількість показів реклами юзерам до одного-двох разів на тиждень, щоб охопити цільову аудиторію. У разі використання резервування система спрогнозує, скільки користувачів вдасться охопити за заданих налаштувань частоти та бюджету. Рекли можуть спланувати і зарезервувати кампанії для просування бренду за шість місяців до запуску і забезпечити при цьому фіксоване значення CPM.
Quotes

Скільки б ми не хейтили наш улюблений ФБ, бачимо, що дуже багато сил компанія витрачає на оптимізацію та покращення реклами. FB має дуже велику кількість даних про нас і логічно, що рекламна мережа намагається покращити показники.

З крутих оновлень, які будуть корисні для арбітражників, це звичайно все, що повʼязано з покращеннями у роботі з тим самом ecom, зменшення впливу на налаштування. FB просто «змушує» всіх покращувати ключові моменти будь-якої воронки: креативи, УТП  та сайт. Фб пропонує більше працювати з ретаргетом та аналітикою, вивчати показники впливу CPM, CTR, а не стріляти пальцем в небо.

З цікавого також можна виділити анонс нових плейсментів, розширення каруселі до 20 слайдів. Гадаю, арбітражники знайдуть застосування цим можливостям.

Анонсували також крутий інструмент оптимізацію інкрементальності, що дає змогу знизити CPA на 24%. Подивимось, як це буде працювати на практиці.

Із негативного — FB прибрав виключення аудиторії, шторми після кожного оновлення, вибори в цьому році та інші моменти, на які ми не можемо впливати, але досить важливі для розуміння ринку.

Ну і не забуваємо про таких гігантів як Apple, які захотіли собі кусок пирога від реклами в Instagram.

Що я думаю про майбутнє від ФБ?

Ще більше автоматизації, взаємодії з API, взаємодія з ШІ та покращення роботи з даними, які збирає ФБ.

Корчак
Роман Корчак
Власник телеграм каналу «Реальний таргет» 

Як бачимо, Facebook не только затягує гайки рекламодавцям, але й впроваджує інструменти для оптимізації рутини та підвищення ефективності заливу трафіку. Слідкуємо за апдейтами далі і будемо інформувати про значні оновлення. 

0
Підписуйся