Чи варто починати лити на дейтинг у 2023: Огляд та досвід афілата Cpamatica 

Чи варто починати лити на дейтинг у 2023: Огляд та досвід афілата Cpamatica 

Як почати лити на дейтинг? Які труднощі виникають у вебів, які перейшли з інших вертикалей? Скільки треба витратити на перші тести? 

Сьогодні разом з афіліат-менеджером Cpamatica, Анастасією, яка працює з дейтингом більше семи років, та її медіабаїнг командою з Естонії, ми розповімо про особливості дейтингу та як заливати з позитивним ROI.

Чи варто почати лити на дейтинг?

В сучасному світі, люди все частіше шукають партнера через інтернет. Щороку обсяги трафіку на дейтингових ресурсах зростають, а ринок поповнюється новими продуктами як в мейнстрім, так і в кежуал напрямках. У 2022 році обсяг ринку онлайн-знайомств оцінювався в 9,4 млрд доларів США і, за прогнозами, досягне 15 789,5 млрд доларів США до 2030 року.

скрін статистики по дейтингу

Для отримання достатньої кількості якісного трафіку на дейтингові продукти,  рекламодавці часто користуються партнерськими програмами, які співпрацюють з вебмайстрами, що залучають трафік на ці продукти.

Перш за все, дейтинг називають вічнозеленою нішею, оскільки ніша закриває одну з базових потреб суспільства – знайомства. Люди шукали шанс познайомитися з кимось тисячу років тому, шукають зараз, і будуть шукати в майбутньому. Тому попит на продукти, які допомагають познайомитися буде завжди. Також, важливою перевагою, є те, що ця ніша є популярною по всьому світу – і в англомовних географіях, і в країнах менш конкурентних, якщо мова йде про ціну кліка, зокрема регіони регіони Латинської Америки та Африки. 

Дейтингові продукти, а саме сайти знайомств в партнерському маркетингу пропонують декілька моделей роботи для арбітражників, а саме:

  • SOI (оплата за звичайну реєстрацію), 
  • DOI (оплата за реєстрацію з підтвердженням  електронної адреси), 
  • PPS (оплата за покупку на сайті), 
  • RevShare (оплата фіксованого відсотка від усіх покупок залученого ліда, здійснених на сайті рекламодавця). 

Враховуючи, що моделі роботи типу SOI/DOI передбачають прості дії користувачів, можна стверджувати, що для початківців чи тих арбітражників, які хочуть тестувати нову нішу, дейтинг є простим для входу. 

Чому ви вирішили змінити вертикаль?

Ми працюємо зі свіпами та опитувальниками вже 6 років, але завжди в пошуках нових можливостей для збільшення доходу.  Півроку тому, вирішили спробувати дейтинг, бо це вічнозелена вертикаль з дуже великою кількістю оферів як від партнерських програм, так і від прямих рекламодавців. 

Медіабаїнг, що працює з Cpamatica

Які є типи дейтинг оферів та як обрати?

Дейтинг офери зазвичай діляться на 2 категорії: мейнстрім та кежуал. 

Мейнстрім дейтинг для тих, хто шукає серйозні та довгострокові стосунки. Тут рекламодавцем зазвичай виступають додатки та сайти для знайомств. Також до мейнстрім-дейтингу відноситься PID (premium international dating).

Кежуал – для тих, хто зацікавлений у неформальних відносинах і не шукає серйозних зобов’язань.

  • Для мейнстрім дейтингу легше обирати джерело трафіку та простіше працювати з рекламними майданчиками, які не блокують мейнстрім рекламу. 
  • Щодо кежуал дейтингу – ніша може накладати певні обмеження до вибору джерела трафіку. Не всі трафік мережі пропускають кежуальні креативи і на цей фактор треба зважати при виборі джерела трафіку та трафік мережі. 

Зазвичай, веб-майстри при зміні вертикалі обирають кежуал дейтинг офери. ROI на них вище, а робота через рекламну мережу простіша ніж налаштування рекламних кабінетів в Google Adwords чи SEO-оптимізація, що є найефективнішими джерелами для мейнстрім трафіку. 

Важливим етапом у тестуванні нової ніші є вибір партнерської програми (ПП) або прямого рекламодавця, які дають можливість працювати з офером. На початкових етапах тестів, варто обрати 2-3 партнерські програми, які мають гарну репутацію на ринку і широкий вибір оферів на різні географії. 

Як ви обрали ПП з якою починати працювати?

Ми реєструвались в багатьох ПП, які нам рекомендували менеджери трафік мереж. А вже потім обирали, де є офери, які в нас конвертили найкраще та де є інхауз продукти, адже з таких оферів зазвичай найбільший прибуток. Також, важливим фактором було спілкування з афіліат менеджером, коли ти світчишся треба мати поруч менеджера, який може ділитись досвідом партнерів та давати рекомендації по заливу. 

Медіабаїнг, що працює з Cpamatica

Трапляється, що деякі партнерські програми і є прямими рекламодавцями. Такі компанії мають велику перевагу на ринку – зручні методи оплат, часті виплати і високі пейаути. Тобто, партнерка має внутрішній проєкт, який працює над продуктом. В Cpamatica ми теж маємо in-house офери, на англомовні та іспаномовні географії по SOI, DOI, PPS моделям оплати. 

Не варто одразу ж шукати вихід на прямих рекламодавців, хоча і напряму ви матимете ймовірно кращі виплати. Часто рекламодавці мають обмежений список способів виплат, і платять з частотою раз в місяць або рідше. А на старті частота виплат важлива для постійного обороту коштів, щоб мати можливість робити нові тести. Також, багато ПП пропонують топовим партнерам бапми (підвищенні виплати) та мають програми лояльності, що є приємним бонусом до вашого заробітку.  

Анастасія, affiliate-менеджер Cpamatica

Особливості ніші – моделі оплати і географії

Одна з найбільших переваг дейтингу, як ніші є наявність оферів, які працюють по моделі SOI, DOI. Користувачам потрібно виконати кілька простих дій, щоб афіліат відслідковував конверсію в своїй трекінг-системі:

  • клікнути на банер, 
  • потрапити на лендінг рекламодавця,
  • відповісти на кілька простих питань, 
  • ввести свої дані та імейл.

Після відправлення користувачем цих даних ви отримуєте лід.  Користувачу не треба проводити оплату, як в багатьох інших вертикалях. 

В таких нішах, як iGaming, користувачу часто потрібно зробити перший депозит, який вимагає введення даних банківської картки, що зазвичай є останнім етапом воронки і звісно має нищий CR (ніж проста реєстрація на продукті) . 

У ніші leadgen до шляху користувача може бути доданий ще телефонний дзвінок, наприклад, для підтвердження даних або оформлення заявки на послуги.

Яку б пораду, ви дали тим, хто хоче світчнутися в дейтинг?

Тестуйте різні офери та звʼязки, завжди проводьте A/B тести та ніколи не здавайтеся. Для перших тестів можна закласти 1000$, якщо у вас вже є досвід в інших вертикалях, цього бюджету має бути достатньо аби почати отримувати перші результати. 

Особисто нам допомогли форуми, тому що там ви можете знайти корисну інформацію, інколи навіть детальні кейси, які можна використати як приклад для ваших оферів. Для нас корисним був форум affLIFT, де активні дейтингові треди. 

Медіабаїнг, що працює з Cpamatica

Якщо говорити про популярні географії в дейтингу, то напевно тут кожний знайде своє. Можна, наприклад лити трафік на Бразилію з RОІ 200%, а можна на США з RОІ 30-40%, і об’єми заробітку можуть бути схожі. Але звичайно, англомовні чи європейські географії (Tier-1), мають достойні виплати і побачити чотиризначні цифри в своїх трекерах набагато простіше. Також на Tier-1 при стабільно гарній якості трафіка, можна отримувати підвищення виплат х5-х10 до дефолтної виплати. Але потрібно мати терпіння і постійно тестити аби знаходити працюючі зв’язки (трафік мережа – офер – гео – баннер), адже Tier-1 географії дуже конкурентні. 

З якої географії краще почати та чому?

Я завжди рекомендую для початківців, або тих хто планує змінити нішу і почати тестити дейтинг, розглядати для себе офери Tier-3, найчастіше це Латинська Америка (AR, CO, BR, PE, CL, PY, MX). Конкуренції там значно менше і з досить невеликими бюджетами можна знайти працюючі зв’язки. Для тесту на Tier-3 географіях достатньо буде 1000-2000$, аби отримати достатньо інформації для аналізу та оптимізації та почати виходити в позитивний ROI. 

Анастасія, affiliate-менеджер Cpamatica

На який ROI варто орієнтуватись новачкам в дейтингу?

Все залежить від географії, трафік джерела та типу трафіка. ROI – це універсальна метрика і на старті, більше 0 – це круто. Якщо ви маєте стабільний спенд 100$ дейлі та більше 0 ROI при перших кроках -– це хороший знак, масштабуйте! 

В дейтингу 30-50% ROI це хороший показник, а 100-200% – це скоріше знак що хтось недозаробляє у ланці і вас скоро чи зупинять на офері, чи збільшать ціну на трафік (якщо це не Tier-3 географії, де низькі обʼєми, тому такий ROI є досить реальним).

Медіабаїнг, що працює з Cpamatica

Сорси для роботи з дейтинг трафіком

Умовно-безкоштовний трафік

Якщо ви початківець і у вас зовсім немає бюджетів для тестування платної реклами, можна розглянути УБТ (умовно-безкоштовний трафік). Такий вид трафіку передбачає значну кількість мануальної роботи, багато часу на створення контенту, публікації та пошуку відповідних майданчиків, де знаходиться ваша цільова аудиторія.
Приклади УБТ трафіку:

  • блоги в соціальних мережах – Tik-Tok, Instagram, Facebook;
  • віральний контент – YouTube Shorts, Reels, форуми; 
  • сайти запитань та відповідей.

До УБТ трафіка можна віднести трафік з пошукових систем (SEO), але потрібно знати алгоритми пошукових систем аби ваш сайт був в перших позиціях ранжування. SEO трафік має найвищу якість у дейтингу, але є одним з найважчих для роботи. 

Платний трафік 

Якщо говорити про платні джерела трафіку, то в дейтингу ви знайдете багато рекламних мереж, які вам запропонують купити в них трафік. Найбільш популярні джерела платного трафіку в дейтингу:

  • Native Ads (Mgid, Taboola);
  • Banner (Exoclick, Trafficjunky, Trafficfactory); 
  • Push traffic (Evadav, Richads, Tacoloco); 
  • Pop traffic (Propellerads). 

На відмінну від УБТ, де щоб отримати першу аудиторію часто потрібно декілька місяців роботи, в платних мережах ти поповнюєш балас, запускаєш кампанію і одразу отримуєш аудиторію. 

З яких сорсів краще почати роботу з дейтинг трафіком?

Найкраще стартувати із тих джерел в дейтингу, де невисокі CPM , CPC. На малих обʼємах навіть у висококонкурентних спотах можна купити якісний трафік і побудувати звʼязку. Обовʼязково використовуйте свій пріленд, збирайте пуші та намагайтесь застосовувати додаткові елементи домонетизації – BackButton, Secondary Offer. Ми б радили почати з таких трафік джерел: платний трафік – пуші, member area, банери, УБТ – FB та TikTok. 

Коли ви набираєте обертів тоді є сенс заходити в дорогі сегменти, купувати більшими обʼємами, щоб вибивати конкурентів із місць закупівель. Найкращими джерелами для цього є – MA, Search Paid & Free, Banner, Native.

Медіабаїнг, що працює з Cpamatica

Скільки можна заробляти на дейтингу?

Дейтинг – це одна з тих вертикалей, де медіабаєри можуть заробляти від 100$ до 10 000$ на день, в Cpamatica є приклади афіліатів, які генерують такі суми на платному трафіку. ​​Коли ми говоримо про суми від 3000$ на день, це зазвичай команди, а не соло арбітражники, а 10 000$ щоденного прибутку – це те, що під силу великим командам. 

Як афіліат менеджер, я говорю про дохід маючи на увазі ревенью, не враховуючи скільки партнер витрачає на промо оферів та інші витрати не повʼязані з маркетингом. Цілком можливо порахувати приблизні суми місячного доходу, беручи до уваги той факт, що середній ROI наших партнерів 30-50%. 

Анастасія, affiliate-менеджер Cpamatica

Плюси та мінуси дейтингу 

Які плюси і мінуси роботи з дейтингом? 

Для нашої команди, найважливішим плюсом є те, що дейтинг це вічнозелена вертикаль, і відповідно на ринку багато пропозицій на вибір. Завжди можна знайти “свій” офер та ПП.
Основним мінусом є велика конкуренція, через що на Tier-1 географіях дорогий клік і на початку роботи може бути важко вийти в позитивний ROI. Головне, потестити різні сорси, офери та регулярно проводити A/B тестування і тоді ви точно знайдете працюючі звʼязки. 

Медіабаїнг, що працює з Cpamatica

Дейтинг – це вертикаль, що завжди актуальна, адже люди продовжують шукати партнерів онлайн. Однією з основних переваг дейтингу є його доступність для світчерів, які можуть почати тестувати офери з невеликими бюджетами. Як соло арбітражник, ви можете заробляти близько 1000$ дейлі, працюючи в цій галузі, і ця цифра може збільшуватися до 10 000$, якщо у вас є команда. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0