Епічна історія скаму платіжного сервісу cvv888

Епічна історія скаму платіжного сервісу cvv888

Скам на арбітражному ринку — стандартне явище. Раз на кілька років стається гучний скандал, пов’язаний із відльотом чергового сервісу. В більшості випадків екстрені «закриття» стосуються платформ з випуску банківських карток.

Сьогодні в деталях розбираємось з історією шахрайства платіжного сервіса cvv888. Проаналізуємо наявну інформацію з різних джерел, а також коментарі постраждалих клієнтів.

Дисклеймер! Інформація в статті з відкритих сорсів, коментарі транслюють суб’єктивну думку авторів. Редакція не робить висновків і надає дані у оригінальному форматі.

Що сталося з cvv888.pro

15 липня в арбітражних Телеграм-каналах з’явилася інформація, що сервис для первобільщіків cvv88 скамнувся. Акаунт менеджера в TG видалили, а сайт перестав відкриватися. 

В чатах веби почали з’ясовувати, хто скільки грошей втратив і що з цим робити. Один з ошуканих клієнтів написав, що у нього був невиплачений депозит на $75 000. Після цього стало зрозуміло про великий масштаб афери. 

ПБшники створили закриту спільноту в Телеграмі, де 3 доби намагалися встановити дані овнерів сервісу. Поки що це не вдалося зробити, тому надія на рефаунд залишається примарною. 

В ході розслідування стало зрозуміло, що cvv88 реселив картки відомого сервісу EPN, який невміло маскується під український, але насправді працює на росії. 

Як сервіс рухався до скаму

Перша реклама cvv888 в арбітражних каналах з’явилася в травні 2024 року, але з чату постраждалих клієнтів стало відомо, що представники компанії заходили до інших блогерів ще в квітні. Вони отримали відмову і звернулися до іншого лідера думок. 

На момент запуску рекламної кампанії, у сервіса була лише презентації в PDF. Його презентували як перше українське платіжне рішення під холди, куди з радістю брали всіх, хто полюбляє заливати ПБ. 

В документі вказують, що це проєкт одного з найбільших арбітражних холдингів, але не можуть виправити банальні одруківки. Сервіс зацікавив афілейтів гарними умовами, тому деякі закрили очі на тривожні сигнали. 

Як стало відомо пізніше, особистий кабінет, який з’явився вже після реклами в каналах, працював «на колінці». Там банально не було історії транзакції  — інтерфейс допилювали вже під час живого тестування клієнтами. 

За даними користувачів, в спільноті скам-сервісу було 100+ учасників, а реальних клієнтів — близько 200. Вартість випуску картки складала $1, комісія за деп та вивід — 3%. Веб-інтерфейс постійно закривали на технічні роботи і більшість юзерів через деякий час захотіли вивести гроші, але дату рефанда переносили.

Користувач одразу запідозрив неладне

Як з’ясувалося пізніше, cvv88 ресейлив картки EPN по API. Біни також перетиналися з платформами Brocard, Stellarcard, Multicards.io. Представники цих платформ відмовляються давати коментарі з посиланням на те, що у всіх біни приблизно однакові. 

EPN, який вважають головним постачальником карток для cvv88, обіцяє розібратися в ситуації, але за 3 дні представники не надали змістовні коментарі. 

Цікаво, що незадовго до скаму нового сервісу, призупинила діяльність платформа Karta.io. Менеджери не виходять на зв’язок, але сайт працює. У вебів зависли гроші, а про овнерів майже нічого не відомо. 

Коментар з приводу karta.io

Скільки грошей вкрали?

Оцінки суми фінансових втрат сильно відрізняються. Зустрічаються цифри від $700 000 до $5,5 млн, але, судячи з наявної інформації, загальна сума депозитів за 3 місяці роботи cvv888 складає до $1 млн. 

На відомі спільноті криптовалютні гаманці зайшло близько $700 000. Сума банківських депозитів дуже приблизно складає ще кілька сотень тисяч доларів. Можна багато додумувати, але в цьому немає сенсу.

17 липня в анонімному Телеграм-каналі з’явилося змістовне досьє на сервіс, включно з ніками людей, які замовляли розробку cvv88 з нуля. Персональних даних досі немає, але засвітили навіть історію транзакцій. Детальну інфу намагаються продати постраждалим клієнтам за $13 000, поки безуспішно.

З юросіб, за інформацією клієнтів, фігурує естонська компанія GlobalKeys OÜ Harju. На офіційному сайті фірмі вказано, що вона займається веб-розробкою, але активно не рекламується. Компанію зареєстрували в 2022 році, в звітах фігурують мінімальні цифри. 

Один з переказів по IBAN
Структура юрособи

Якість технічної реалізації платіжного сервісу настільки «кайфова», що овнер майже кожного дня просить розробника змінювати паролі вручну через базу даних. А ще з балансу періодично зникають гроші, які прогер шукає у вільний час.

18 липня у пабліку з’явилася переписка овнера cvv888 з розробником, з якої видно, що можливо на ринку буде або вже працює копія сервісу. Фаундер попросив зробити дубль проєкта, інші деталі невідомі. 

Фінал цієї історії дуже епічний — після аналізу манери переписки овнера cvv888 у користувачів склалося враження, що за проєктом стоїть Олександр Соколов (QQ) з партнерки Deplab. Нещодавно він фігурував у історії скама на $55 000. За непідтвердженими даними, QQ рекомендував своїм знайомим користувача з ніком Global — фаундера cvv888.

Підозріле співпадіння

Бажаємо постраждалим клієнтам міцних нервів та не потрапляти на скам в майбутньому. А читачам арбітражних каналів проста порада — не забувайте про DYOR. Це запорука збереження ваших бюджетів.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся