Арбітражні івенти: як отримати 0% користі та втратити $

Арбітражні івенти: як отримати 0% користі та втратити $

Кількість івентів в сфері affiliate-маркетингу стрімко росте із року в рік, тож як організаторам треба якомога більше працювати над якістю, вигадуючи суміш чогось креативно-продуктивного, а відвідувачам – вижимати користь з кожного мітапа чи конфи, аби не залишитись далеко позаду конкурентів.  

Сьогодні в гостях – Іван Заєць – основний ведучих усіх конференцій, мітапів та паті в ніші Affiliate Marketing.

Чи всі івенти продуктивні та настільки класні, як їх подають організатори? Як зробити масовий захід цікавим для арбітражників та які фішки вже не працюють? Як вдихнути в івент нове життя? Розповсюджені помилки аффіліатів, що прийшли на мітап (не тільки про тих, хто прийшов хильнути безкоштовно чарку та закусити канапкою) – про все це та багато іншого в сьогоднішньому інтерв’ю.

Про організаторів та організацію

Компанія із сфери affiliate-маркетингу організовує івент, які найбільші помилки допускають організатори? Такі, що хочеться фейспалма дати.

Quotes

Фейспалму прям ніколи не відчував. Частіше проблема йде з керівного органу. Тобто власник/-ця компанії, потрапляє на якийсь класни івент, як гість, та хоче зробити таке саме для своїх партнерів. 

Тут одразу може бути дві проблеми:
– Доручити некомпетентним людям організацію. Коли Head of Affiliate перетворюється на івент-менеджера. Кожен має робити свою роботу.
– Бюджет. Періодично мені дзвонять із запитом: “Хочемо отак, але у нас тільки 200 гривень!” По фіналу виходить лажа. 

Повірте, якщо доручити це правильним людям, бажано з досвідом у сфері – помилок буде в рази менше.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Якщо можеш, назви найменш вдалий на твою думку з точки зору організації івент де ти був ведучим?

Quotes

Кожен івент – це суб’єктивізм. Комусь досі подобаються двійники зірок на весілля, а хто використовує 3D моделювання для своїх івентів. Ті, й ті праві. Я більше за друге.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Які застарілі ідеї, що вже давно не актуальні, часто використовують організатори? Та чому вони вже не актуальні?

Quotes

Ми на конференціях та мітапах рідко бачимо якусь тему і це правильно. Ніхто не буде заморочуватись. Веби приходять відпочивати. Стилізацію додають тоді, коли аудиторія одна й та сама роками.В арбітражі зараз дуже швидка зміна поколінь, тому це не обов’язково.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Арбітражні івенти робляться, аби спонсори (які іноді виступають і оргами) зібрали побільше контактів і конвертували їх в гроші. Які нові фішки порадиш впровадити організаторам аби здивувати аудиторію та отримати максимум ефективності від заходу?

Quotes

На першому місці має бути не зібрати контакт, а дати щось людині. Ваші цілі та задачі мають бути другорядні. Спочатку задовольніть потребу людини. 

Зараз починають працювати менші кола зустрічей, де менше людей, більше взаємодій та укріплення контактів. Середньостатистичний веб – інтроверт. Йому не подобається, коли його пушать. Але наодинці з ним можна набагато більше дізнатись та відкритись. Будьте щирими у спілкуванні.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Наскільки складно вести конференції? Чим це відрізняється від мітапів та чи є якісь характерні особилвості? 

Quotes

КАЙФ! ОБОЖНЮЮ! Чим більше людей, тим простіше. На конференції, якщо з зали вийде 10 людей – це ніяк не вплине на ситуацію. Якщо це станеться на мітапі на 40 людей – це 25% заходу.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

 

Назви 3 провальні ідеї для арбітражного мітапу, за які потім можуть захейтити арбітражники.

Quotes

1. “Арбітраж внє палітікі”
2. “Вода зі сцени” (Спікери інфоцигани або спікери, що продають себе на сцені більше, аніж кажуть корисної інформації) 

Двох достатньо

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Що краще: креативна ідея для мітапу на грані абсурду, чи класичний лаунж-нетворкінг без якихось нових фішок? Чи однакову по якості аудиторію залучать такі мітапи, або ж на лаунж-нетворкінг прийде більше бізнес-аудиторії, а на креатив – “свіжа кров”?

Quotes

“Класичний лаунж-нетворкінг без якихось нових фішок”. З нього точно треба починати, якщо ви відкриваєте себе, як довгострокову лінійку івентів. Якщо вам треба один раз на рік стрілянути яскраво – то креатив, абсурд. По секрету скажу, “креатив” та “абсурд” коштують дорожче. 

“Свіжа кров” прийде всюди. Їм цікаво усе. За ними треба полювати, шукати та відкривати нових талантів. 

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Як вибір ведучого може вплинути на успішність проведення массового заходу? Наскільки важливо шарити в аффіліатці, аби впевнено вести івент?

Quotes

Це перевага, яка допомагає почуватися “своїм”. Я люблю цих людей, яких бачу на мітапах/вечірках. Я щиро радий їх бачити. 

Якщо в тендері буде стояти людина, що шарить тему та класний конкурент, без досвіду роботи – оберуть першого. Але часто івент-менеджери описують ніша арбітражу, як “АйТі”, тому ведучі кажуть, що вони працювали з такою аудиторією. Хоча насправді…

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Що важливіше для мітапу з мінімальним бюджетом: витратити більше на ведучого, або ж краще на антураж/їжу/напої та без ведучого? 

Quotes

Друге. Дивно, мабуть, чути цю фразу від ведучого? 

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Про відвідувачів арбітражних заходів та користь для них

Як людина яка дивиться на аудиторію зі сцени та не є представником арбітражного світу, які найрозповсюдженіші помилки ти бачиш в поведінці аффіліатів, що прийшли на івент? 

Quotes

1. Для молодих арбітражників – ідолопоклоніння. Я не бачу нічого поганого в тому, що ребята фоткаються з Сашою Слобоженко. Але коли вони більше нічого не можуть обговорювати, окрім його особистого життя – це піздец. 

2. Напялити на себе купу брендів, які узагалі не “метчаться”. І я навіть не за бренди, а за те, як це усе виглядає. Найміть мою дружину, хай вас одягне нормально, а не “червоні шорти, зелена сорочка, рожева панама і тапки Баленсіага”. Господи, прости.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Що найабсурдніше пропонували тобі на арбітражному івенті? Та яке було твоє рішення щодо пропозиції?

Quotes

Секс. Хай моє рішення залишиться поза інтерв’ю. (ОЦЕ Я ІНТРИГАНТ)

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Що для тебе дивно бачити на стендах компанії на конференціях? Щоб ти прибрав, а що навпаки – додав?

Quotes

Просто задумайтесь, люди які хочуть заробити на вебах мільйони долларів роздають на стендах забредновані ручки і спінери по 10 гривень. Парадокс.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Як арбітражнику оцінити чи якісний планується івент ще до моменту його відвідування? Чи є якісь “червоні прапорці”, по яким можна одразу зрозуміти, що це якісний захід?

Quotes

Важко. Хтось ввалить сотні тисяч на рекламу, а там бульбашка мильна. А хтось просто особисто в ТГ запрошує і буде розвал. Лише методом особистих перевірок.

Іван Заєць
ведучий affiliate-івентів

Арбітражна ніша славиться своїми яскравими івентами та насамперед треба пам’ятати навіщо ти йдеш на такий захід. Бо якщо втрачати свій бізнес-фокус та лише відпочивати, можна легко втратити можливість знайти нові корисні знайомства та шляхи збільшення прибутку. Відвідуйте мітапи, бо нетворкінг вкрай важливий, особливо в affiliate-маркетингу.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа.

0
Підписуйся