Кейс: $300 000 доходу за 1,5 року на конструкторі AI чат-ботів

Кейс: $300 000 доходу за 1,5 року на конструкторі AI чат-ботів

Веби часто мріють про сайд-проєкти, які будуть приносити гроші з мінімальними витратами часу. Реалізувати плани вдається не всім, але приклади таких стартапів зустрічаються в різних нішах. 

Сьогодні аналізуємо кейс по роботі з сервісом для побудови чат-ботів на основі нейромереж. Він показує, що з маленьким бюджетом теж можна створювати профітні продукти. 

Історія розвитку стартапа

Розробник з Індії Бхану Теджа Пачіпулусу на початку 2023 року вирішив створити конструктор чат-бот на основі ChatGPT. За його задумом, штучний інтелект навчається на основі контенту сайту і дає релевантні відповіді. 

Клієнтам пропонують безкоштовну демонстрацію, 7-денний тріал, персоналізовану допомогу з інтеграції бота в бізнес-процеси, підтримку 95 мов та скасування підписки в будь-який момент. Тарифи коштують від $49 до $399. Найдорожчий річний план продається за $3 990.

sitegpt

Овнер сервісу планував зробити його за короткий термін, але, як це буває зазвичай, робота затягнулася. Вже в перший день після релізу він отримав першу покупку завдяки великій аудиторії в Twitter. 

скріншот з твіттер

Відгуки клієнтів та розміщення на сайтах про стартапи в комбінації з пошуковою оптимізацією, дали буст аудиторії, а з нею і фінансовим метрикам. За перші два дні сайт отримав 6 000 візитів. 

дашборд sitegpt

Люди були вражені, що за кілька хвилин можна створити власного чат-бота, який видає релевантні відповіді на запити клієнтів цілодобово. А це означає, що можна заощадити кошти на оплаті роботи агентів підтримки. 

Одне з головних джерел трафіку на перших етапах розвитку проєкту — новинний проєкт Hacker News, де часто пишуть про стартапи. За день він міг давати більше 5 000 користувачів.

дашборд sitegpt

Ще цікаво, що за кілька днів після запуску сторінки проєкту на Product Hunt, SiteGPT.ai отримав додатково 2 000 користувачів, частина з яких перейшла до категорії постійних клієнтів. 

Бхану швидко запустив партнерську программу з гарними умовами. За тиждень до неї підключилися 9 афілейтів, а через місяць вже більше 50. Умови досить непогані — 20% від платежів залучених клієнтів і 30 днів прив’язки cookies. 

кількість афілейтів

Динаміка фінансових показників

За рік активного розвитку сайд-проєкт перетворився на одне з головних джерел профіту для індійського програміста. Завдяки швидкому зростанню аудиторії, фінансові метрики бустили щомісяця. 

В серпні 2023 SiteGPT.ai на піку генерував $1 000 на день. Тоді овнер розраховував закрити місяць з гарним доходом, але зазначав, що гроші приносять багато роботи. 

дашборд доходу

Бхану був задоволений рішенням не додавати безкоштовний план в тарифну сітку, хоча багато маркетологів вказували на «помилку». Але вона не завадила постійному зростанню кількості paid клієнтів. 

На скріншоті нижче статистика показує реальність SaaS проєктів. Відсоток відвідувачів, які стають власниками платних тарифів маленький. Наприклад, з 8 000 користувачів, тільки 19 оплатили підписку. 

статистика доходів і витрат

За 2023 рік проєкт згенерував $122 000. На графіку видно, що в деякі дні дохід перевищував $6 000. За рік до цього, розробник заробив усього $11 700, але не здався. 

статистика доходів по sitegpt

За 7 місяців 2024 року, SiteGPT.ai приніс ще $178 000 або $25 000 на місяць. Овнер ставить наступну амбітну ціль — $1 млн ARR (Annual Recurring Revenue). Виглядає так, що її вдасться закрити. 

загальне revenue sitegpt

Середня маржа на місяць складає 70%. Наприклад, в червні 2024 сервіс приніс $15 800, а витрати — $4 700. Овнер планує в майбутньому більше вкладати в маркетинг, тому маржа може зменшитися. 

місячне ревенью

Кейс крутий тим, що у автора була декілька інших проєктів, але лише з роками наполегливої праці йому вдалося кратко зрости в доході. В арбітражі ситуація аналогічна — важливо не здаватися і тестувати різні зв’язки. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся