Всі підходи у креативах в нутрі з коментарями тимліда медіабаїнгу OMNI CPA

Всі підходи у креативах в нутрі з коментарями тимліда медіабаїнгу OMNI CPA

Креатив – перший елемент воронки, з яким стикається користувач, і від того, як добре ви змогли заволодіти його увагою і зіграти на його болях, залежить, перейде він далі на прелендинг чи ні. У цій статті ми зібрали всі актуальні підходи в креативах із прикладами з SPY-сервісів, а ще попросили тимліда нашого медіабаїнгу OMNI CPA– Дмитра, прокоментувати кожен із них: що пройде модерацію, а що ні, яке крео хороше, а яке варто посилити. Впевнені, буде цікаво! 

Тизерний підхід

Тизерний підхід точно один із найефективніших, відповідно популярних підходів. Основна ідея – це акцент на народних методах і рецептах. Наприклад, у рекламі для діабетиків можна використовувати інформацію про користь сала в невеликих кількостях. Попри те, що сало не є широко улюбленим продуктом у Європі, у людей з пострадянського простору воно викликає підсвідому асоціацію з чимось корисним і знайомим. Відповідно, така ідея приверне більше уваги і, можливо, кліків. 

Щоб збільшити ефективність цього підходу, у крео можна додавати додаткові елементи. Наприклад, можна показати глюкометр із рівнями цукру до та після застосування продукту: до – 9, після – 4. Це візуальне представлення допомагає візуально посилити повідомлення про користь продукту.

“Чесно кажучи, зображення незрозуміле. Це просто кисть часнику для простатиту. Я б не використовував таке зображення через те, що часник обрізаний збоку. Також мені не подобається текст на зображенні, але це суб’єктивно. Сам підхід прикольний, але зображення з обрізаним часником може не пройти модерацію.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Медичний / лікарський підхід

Концепція медичного або лікарського підходу може перетинатися з тизерним форматом. Наприклад, коли ви показуєте відомого лікаря з якимось продуктом і елементом тизерного підходу. У таких випадках часто підкреслюється, що продукт доведений вченими і, наприклад, стверджується, що завдяки йому можна прожити до 110 років.

“На картинці лікар, який має приємний на око вигляд, що є перевагою. Можливо, лікар із Мексики, хоча конкретно його я не знаю. На зображенні вказані товар, знижка і сертифікат, що підтверджує ефективність продукту. Це посилює довіру до реклами.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Товарний підхід

Товарний підхід – це, по суті, пряма реклама продукту. Він може переплітатися з тизерним, але зазвичай має нижчий конверт, при цьому аппрув у нього вищий. Це максимально білий формат реклами з елементами типу “купуй”, “це потрібно твоїй шкірі”, тощо. Такий варіант більш прийнятний і може бути використаний для широкого кола продуктів.

Разом із зображенням товару можна використовувати нейтральні зображення. Наприклад, картинки з нанесенням мазі на ногу, стокові фото, зображення, що, наприклад, у складі є камфора.  

“Ця картинка з капсулами від простатиту ідеально підходить для товарного підходу. Якщо орієнтуватися на “білу” рекламу, то має чудовий вигляд. Наскільки вона буде ефективною, покаже практика. Наприклад, елемент із запаленням можна додати в Canva, це нескладно зробити. 

Загалом, мені подобається цей варіант. Він може працювати гірше для певної аудиторії, але візуально має привабливий вигляд, як звичайний вуличний банер. Нічого зайвого, все виглядає органічно, і шрифт підібраний добре.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Також за посиланням можете ознайомитись із розбором ще трьох креативів з лікарським, тизерним та асоціативним підходами.

Симптоми захворювання

У цьому разі робиться акцент на конкретній хворобі. Цей підхід базується на привертанні уваги завдяки демонстрації болю і дискомфорту, щоб викликати у глядача бажання знайти рішення. 

Наприклад, показуємо захворювання і додаємо текст: “Артроз лікується таким-то способом”. Тобто, конкретно демонструєте проблему, таку як артроз, бурсит або серцево-судинні захворювання. Для останніх можна використовувати рентген серця, щоб показати тромб або інші проблеми. 

“Цей підхід швидко баниться, а це крео тим більше забаниться. Тут у нас рентген і червоний колір. Хоча на спендовому акаунті теоретично може пройти. Але краще замість рентгена поставити просто фотографію коліна або людини, яка біжить. Тобто, показати здорове коліно після лікування. У принципі, варіант непоганий, якщо виправити ці елементи.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Наслідки захворювання

Використовувати цей підхід зараз вкрай складно. Частина платформ банить за те, що реклама викликає негативні емоції. Такі креативи часто містять у собі такі флоу як: “Це те, що станеться з вашим організмом, якщо ви не купите цю мазь”. Класичний приклад такого підходу використовується в медичних прелендах під простатит, де йдеться про те, що запущена хвороба може призвести до серйозних наслідків.

“Навіть у тизерках такі картинки вже не проходять. Товарний підхід міг би врятувати ситуацію. Щоб зробити її більш придатною для тизера, можна спробувати змінити зображення: взяти людину, що прикриває область паху руками, без мокротиння. Додати елемент ‘до/після’, вказавши на товар, який рекламується, і людину з рулоном паперу, вказуючи на простатит.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Новинний підхід

Новинний підхід створює відчуття достовірності та актуальності. Люди звикли довіряти новинам, і цю довіру можна перенести на рекламу. Якщо в креативі показати, що новинні джерела висвітлюють наш продукт “X”, це значно підвищить довіру до реклами.

Цей підхід також сприяє збільшенню CTR, оскільки глядачі впізнають популярних телеведучих і з більшою ймовірністю клікають на такі оголошення. Додатково, переробка преленду під місцеві новини та використання новинного формату в креативі не тільки підвищує клікабельність, а й покращує конверсію самого преленду. 

“Новинний підхід не завжди підходить. У цьому випадку, якщо в промо-матеріалі немає відомої жінки, наприклад, популярної ведучої або журналістки, картинка виглядає незакінченою. Я б додав щонайменше якийсь товар, щоб доповнити те, про що йдеться. Хоча, якщо це була б справжня новина, за якою слідувала б вітрина, це було б чудово.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід із таблетками / мазями

Підхід з пігулками і мазями можна порівняти з тизерним і товарним підходами. Вони мають схожі риси, але є два основних флоу:

  • Мазі (білий підхід). Рекламується сама мазь, як у товарці, але з високою якістю зображення. Наприклад, гарна картинка тюбика Фледокса або пляшечки Кардіріна з докладним описом продукту і його дії. На задньому фоні може бути людина, яка займається спортом, щоб підкреслити ефективність продукту.
  • Тизерний підхід із мазями. Людина маже коліно глиною, і додаються елементи, що вказують на природні компоненти в складі мазі.

З таблетками можна використовувати альтернативні зображення, наприклад, маленькі желешки у вигляді ведмедиків. На тлі можна вказати тиск тонометром, що показує нормальні значення, або позитивне серцебиття. 

“Елементи можна поміняти, але в принципі картинка нормальна, кольори підібрані відносно непогано. Хоча червоний колір краще прибрати, він може не пройти модерацію. Просто поміняти колірну гамму картинки, зробити теплий тон і прибрати отруйність.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA
3a6abd20-52f5-4ba0-9318-ad34f8a8152c.jpeg

“Судячи з усього, це мазь Левомеколь, добре знайома ЦА. Текст із трикрапкою і незакінченою думкою. Незакінчена думка й обіцянки не дадуть пройти модерацію ні в Google, ні в інших серйозних тизерках типу Taboola. У деяких сорсах це крео буде радше мемом.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід “До/після”

У більшості платформ, крім тизерок, він заборонений. Сенс зрозумілий із назви. На одній фотографії людина сидить в інвалідному кріслі, а на іншій вона вже біжить. Або дівчина спочатку виглядає не у формі, а потім струнка. 

Часто малюють 2D-графіку. Наприклад, спочатку великі напівпрозорі боки, потім вони зменшуються і, нарешті, стає видно струнке тіло. Такий підхід може пройти модерацію.

“Картинка досить-таки розумна, інформативна, і в принципі, можна нічого не додавати. Заголовок тексту потрібно тестувати. Незакінчена думка точно не підходить для Google. Загалом, картинку можуть пропустити, оскільки тут є відкрито-приховані асоціації, і додано товарний підхід із продуктом. Загалом, усе супер.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA
fcb90264-824c-4ca3-b72e-967dc96a6f54.jpeg

“Картинка гарна. Єдине, що не можна показувати відкриті животи в Google. Я б змінив текст, прибрав знак оклику, додав би елемент продуктів – таких позитивних, натуральних. Якщо можна додати майку або футболку, щоб живіт не був відкритий. Тоді картинка була б ідеально підходящою.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід із приладами вимірювання

Використання ваг, тонометрів, глюкометрів, лінійки та іншого асоціюється з точністю і надійністю, що підвищує довіру до продукту. Цей підхід дає змогу точно націлитися на різні сегменти аудиторії, адже людина з проблемою точно зрозуміє суть креативу і найімовірніше зацікавиться. 

“У мене останні креативи з приладами перестали проходити модерацію, особливо ті, де є мозок і розриви капілярів на задньому фоні. Такі елементи можуть забанити. Я б замінив їх, наприклад, на силует людини, щоб було видно, як вона тримається за серце. Усі інші елементи можна залишити. 

Раніше такі картинки з мозковими хвилями проходили модерацію, але зараз уже ні. Ми перестали їх використовувати. Концепція сама по собі непогана, але, найімовірніше, не пройде. Краще використовувати інші підходи.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід, у якому акцент робиться на біль

Фізичний та емоційний біль – це особлива категорія. Біль треба показувати на обличчі людини або у відео, де видно, що її постійно мучить біль і врешті-решт вона до чогось приходить. Приклад: чоловік хапається за серце, майже непритомніє, і ділянка його серця підсвічена червоним або якимось нейтральним елементом, щоб було видно, що це біль. На тлі, залежно від оффера, можна показати серцебиття із забитими тромбами тощо. 

“Це стандартний білий рекламний формат, просто на ньому додано людину, яка хапається за спину. На її обличчі має бути видно вираз болю. Загалом, картинка хороша для такого підходу, потрібно тільки тестувати. Такий формат може добре працювати для демонстрації проблеми.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Адаптація під прелендинг

Цей метод передбачає створення зв’язки між текстом, креативом і прелендингом, об’єднуючи їх у єдине ціле. Коли креатив містить той самий посил і персонажів, що й прелендинг, рекламна кампанія стає логічною, аудиторії легше сприймати і довіряти інформації. Звісно, це сприяє підвищенню конверсії, особливо якщо оформлення креативу виконано в стилі прелендингу.

e5b4a19f-f410-4f68-9d4e-f5fd2cfb420e.jpeg

“Загалом перед нами гібридний підхід із новинним або селебріті форматами. У цьому випадку головне, що чекає на користувача в прелендингу. Тут можна використовувати елементи новинного стилю і знаменитостей одночасно. Наприклад, можна спробувати товарно-тизерний підхід, де лікар показує продукт руками й описує його склад, включно з рослинними компонентами.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Результати застосування оферу / одужання

Цей підхід передбачає демонстрацію можливих результатів після використання нашого рекламованого продукту, тобто візуалізацію його мрії. Це може включати в себе струнке тіло, гладку шкіру, міцні суглоби та інші позитивні зміни, яких можна досягти завдяки продукту.

9a774bbe-d793-4a82-be1c-f7e0e59ed54f.jpeg

“Це класичний приклад демонстрації оффера для суглобів, де показано результати до і після. Текст на картинці нормальний, усе чітко. Візуально картинка має гарний вигляд для запуску. Питання, як вона спрацює, залишається відкритим, але загалом такий підхід здається правильним.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід з асоціаціями

Цей метод часто використовується в тематиках, таких як адалт і потенція, де показати ефективність або дію оффера безпосередньо не представляється можливим. Наприклад, статевий орган асоціюють з різними овочами або іншими предметами.

“Так, асоціація тут дійсно та ще. Картинка гарна, але занадто провокаційна. Не факт, що її схвалять. Якщо прибрати геніталії і замінити їх на стокову трубу, можливо, вона пройде модерацію. Платформи також не люблять чорний фон. Звісно, хороший акаунт може допомогти зображенню пройти, але це не гарантує його довгострокового використання. Ідея чудова, я б прибрав геніталії, змінив тло і залишив тільки галочку, прибравши хрестик, який є тригером через червоний колір на чорному тлі.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

“Єдина проблема – це відкритий рот і зуби. Ще червоний колір. Вона вся червона. Наявність декольте теж не дуже добре. Не факт, що минеться. Можна спробувати запустити, а якщо ні, то трохи змінити: прибрати рот і почервоніння, і спробувати ще раз. Якщо пройде – ідеально. Тут тільки тестування покаже.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід із мальованою графікою

Мальована графіка – це справді цікавий та ефективний підхід. Використовуючи інструменти на кшталт ChatGPT, можна створювати різноманітні графічні елементи, аналогічні мультикам або малюнкам. Цей метод дає змогу проектувати всі попередні підходи в мальований формат, що часто допомагає уникнути блокувань. 

ChatGPT може намалювати тонометри, графіки, намалювати лікаря, візуалізувати серцебиття або пульсацію в тизерному підході або використовувати формат “до і після”. Однак, рентгенівські знімки зараз не завжди проходять модерацію, оскільки часто викликають негативні реакції. 

Загалом, використання мальованої графіки доволі ефективне, але все залежить від конкретної ситуації та принципу, який ви хочете використовувати.

“Чесно кажучи, ця картинка виглядає дивно і незрозуміло. Уся композиція не викликає позитивних емоцій, і я не впевнений, чи пройде вона модерацію. Ці “заповнювальні” квадрати і стрілочки, за ідеєю, повинні пройти модерацію, оскільки вони виглядають як малюнок. Однак обіцянка “пройде за 7 днів” може викликати проблеми.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід із відгуками клієнтів

Відгуки клієнтів – це вже стандарт і сприймається аудиторією як додатковий соціальний доказ, що позитивно позначається на конверті та аппруві. Тут ми показуємо задоволених клієнтів, які вже скористалися нашим товаром і вирішили свою проблему. 

“Відгук від клієнта з В’єтнаму або Таїланду з глюкометром, особливо для продуктів, пов’язаних з діабетом, можуть бути дуже ефективними. Теплі, пастельні кольори й органічний вигляд таких картинок підходять для реклами в регіонах на кшталт Індії, Індонезії або В’єтнаму. Ефективність залежить від конкретного підходу, але загальний вигляд і формат, якщо правильно використовувати, працюватимуть добре.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід із селебами (знаменитостями)

Підхід з використанням знаменитостей і лікарів досить ефективний. Наприклад, Google часто пропускає такі оголошення, навіть якщо вони містять спірний контент. Але важливо розуміти, що знаменитості часто дають спростування реклами з використанням їхньої особистості. Тому тут завжди потрібно бути напоготові і готувати запасні варіанти, і відстежувати ефективність реклами після спростувань. Якщо результат зберігається, можна продовжувати використовувати такі зображення.

“На зображенні представлені відомі люди, і це виглядає добре для такого формату. Однак якість картинки залишає бажати кращого, а зуби можуть викликати негативну реакцію. Для діабетичних продуктів я вже використовував зображення порожнини рота та язика, і це часто призводило до негативних відгуків та блокувань. Тому тут результат може бути 50 на 50: картинка здається позитивною, людина просто посміхається, і це може пройти модерацію.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Підхід із життєвими незручностями та обмеженнями

Цей підхід фокусується на незручностях, яких можна позбутися за допомогою нашого оффера. Приклади таких незручностей включають постійні дієти, виснажливі тренування, необхідність носіння окулярів або слухових апаратів та інші подібні проблеми.

“У цьому випадку, судячи з прапора, це приклад із Болгарії. Чесно кажучи, це зовсім невдалий приклад. Картинка нагадує не про проблеми зі слухом, а скоріше про те, що дівчину вдарили. Я б замінив це зображення на більш зрозуміле і таке, що відповідає темі слуху. Краще використовувати картинки, які явно показують проблему, наприклад, людина зі слуховим апаратом. Важливо також враховувати, що знаки запитання, знаки оклику та крапки наприкінці речень часто не проходять модерацію, тому їх слід уникати.”

Дмитро, тимлід медіабаїнгу OMNI CPA

Висновок

Важливо розуміти, що кожен перерахований підхід рідко зустрічається в “чистому вигляді”. Схрещування різних рекламних підходів дає змогу створювати безліч унікальних креативів, що значно збільшує їхню кількість і різноманітність. Завдяки безлічі підходів, можна ефективно використовувати одну й ту саму зв’язку, постійно змінюючи її елементи та підходи, що дає змогу тривалий час підтримувати високий рівень конверсії та клікабельності.

А на цьому у нас все. Реєструйтесь в партнерській мережі OMNI CPA або пишіть напряму нашим менеджерам: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni і заливайте на прямі нутра офери!

Також підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram! Актуальні офери, оновлення по ГЕО та корисні поради — все там.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся