Як шукати воронки через FB Library | Гайд від OMNI CPA:

Як шукати воронки через FB Library | Гайд від OMNI CPA:

Привіт, це OMNI CPA — прямий рекламодавець по нутрі. У нашому Telegram-каналі ми вже підіймали тему пошуку зв’язок через FB Library, а тут детальніше розглянемо цей процес на прикладах. Поговоримо про те, як ми шукаємо воронки, з якими труднощами стикаємося, та як пробивати лендинги, якщо ви спаїте не своє ГЕО. Без зайвих слів — починаємо!

Як спаїти без ключових слів і використовувати фільтри пошуку

Розпочнемо з того, як отримати широку вибірку. Вставляємо в пошуковий рядок ось цей довгий пробіл з крапкою ” . ” і отримуємо видачу всіх оголошень в рамках заданого вами ГЕО. На скріншоті ми спаїмо Казахстан — одне з наших ключових ГЕО, таке ж як Європа та Мексика.

Як шукати креативи в Facebook Library

Але оскільки реклами у Facebook крутиться багато, при такому підході ви отримаєте занадто багато нерелевантних креативів, причому вперемішку з ще кількома ГЕО. Але це можна коригувати стандартними фільтрами сервісу.

Як шукати креативи в Facebook Library

Нам достатньо фільтра за мовою та датами. Вибираємо останні 3-4 тижні, щоб бачити свіжі та актуальні оголошення. І тут при виборі мови виникає інша проблема — список мов обмежений. Обійти це обмеження досить не складно — беремо будь-який спеціальний символ з потрібної нам мови і вставляємо в пошуковий рядок. Наприклад, якщо спаимо KZ, то беремо букву “қ”. І тепер у списку мов з’являється потрібна.

Як шукати креативи в Facebook Library

Таким чином, ми отримали тільки свіжі оголошення казахською мовою. І так можна фільтрувати багато не дуже поширених мов, наприклад:

ь — для російської;
ä — для німецької, шведської, фінської та естонської;
ă — для румунської;
ć — для польської, сербської та хорватської.

Але в прикладі ми ж не хочемо обмежуватися тільки креативами, в яких є буква “қ”. Переходимо в браузерну стрічку, виділяємо її і прибираємо звідти, а замість цього вставляємо цей набір символів — “%E2%A0%80” (без лапок).

Як шукати креативи в Facebook Library

І отримуємо повний набір оголошень без обмежень за ключовим словом (точніше, буквою). При цьому у нас збереглися всі інші фільтри.

Тобто, змінюючи посилання, можна регулювати спай-видачу в Library FB. Ось як вона виглядає —

https://www.facebook.com/ads/library/?active_status=all&ad_type=all&content_languages[0]=kk&country=ALL&media_type=all&q=%D2%9B&search_type=keyword_unordered&start_date[min]=2024-09-07&start_date[max]

Тут для нас важливі:

  • content_languages[0]= — мова оголошень. Якщо потрібні всі, цей параметр можна просто прибрати з посилання. Якщо ж потрібно додати ще одну мову, наприклад, російську, то сюди ж приписуємо &content_languages[1]=ru;
  • country= — країна;
  • q= — ключове слово. Ось цей набір символів %E2%A0%80 означає пробіл. Ключовики сюди вставляють у форматі &q=%E2%A0%80потенція%20&;
  • start_date[min]= і start_date[max]= — діапазон дат запуску оголошень.

Таке налаштування роботи з посиланням дозволяє практично відразу задати потрібні параметри пошуку — наприклад, здійснити пошук без ключа, вибрати потрібні мови, дати тощо.

Чому ключові слова все ж таки потрібні 

Якщо не використовувати ключі, вибірка складає тисячі оголошень. І більша частина з них — клініки, навчальні центри, магазини одягу, турагентства, кафе, тощо. Нам же потрібні арбітражні креативи, і шукати їх можна лише за ключовими словами.

Варіант #1: Шукаємо за тематичними ключами

У цьому випадку обираємо тематику офера і задаємо по ній ключі. Наприклад, нас цікавить схуднення. Підібрати потрібні ключі нам допоможе Chat GPT.

ChatGPT для пошуку креативів

І тепер важливий момент: кожен ключ ми вводимо не в рядок пошуку, а в посилання. Якщо ввести в рядок — налаштування фільтрів зіб’ються. Спробуємо слово “Потенція” і одразу бачимо свіжі арбітражні креативи.

Як шукати креативи в Facebook Library

Всього вийшло 10 результатів, і половина з них — явно арбітражні. Для різноманітності спробуємо й казахське слово “Ерлер”, що перекладається як “чоловіки”. Це слово теж вставляємо в посилання, а не в пошукову стрічку.

В результаті бачимо:

  • Перше оголошення – куртка-сжигатель калорій;
  • Друге – доктор Бубновський пропонує засіб для ерекції;
  • Третє – магазин чоловічого одягу в Актобе.
Як шукати креативи в Facebook Library

Варіант #2: Шукаємо за широкими ключами

Можна провести пошук за узагальнюючими ключами. Тут також допоможе Chat GPT.

ChatGPT для пошуку креативів

Але, нажаль, за ними виходить мало реклами арбітражників. Хоча самі оголошення цілком підходять для використання в створенні власних креативів під партнерські офери.

Як шукати креативи в Facebook Library

Варіант #3. Переглядаємо інші оголошення рекламодавця 

Якщо навести курсор на ім’я рекламодавця, з’явиться вікно, яке дозволяє переглянути всі оголошення, запущені з цієї FanPage.

Як шукати креативи в Facebook Library

Натискаємо кнопку “Переглянути оголошення” і бачимо інші креативи.

Як шукати креативи в Facebook Library

Якщо вас цікавлять якісь конкретні офери, можна зробити пошук за ними. Наприклад, ось добірка наших оферів під Казахстан. Для пошуку потрібно зняти будь-які обмеження по ГЕО, мовам і прибрати всі фільтри. Правда, результати виходять не на кожен офер і в одиничній кількості. Ось видача по назві одного з наших топових оферів.

Як шукати креативи в Facebook Library

До речі, коли вже мова зайшла про Казахстан і наші офери, залишимо свіжу добірку по різним тематикам і середнім значенням апрува (від валіда) та виплат з урахуванням апсейлів:

  • Кардивел — засіб від гіпертонії. AR – 27% / PO – $21
  • Витэрос — засіб для потенції. AR – 32% / PO – $18
  • Артодол — гель для суглобів. AR – 25% / PO – $22
  • Гелмиос Голд — засіб від паразитів. AR – 33% / PO – $24
  • Оптофрин — комплекс для зору. AR – 25% / PO – $22
  • Diabeturin — засіб від діабету. AR – 27 / PO – $24
  • Висана — засіб для слуху. AR – 27% / PO – $22

☝️ Єдина проблема, яка стосується будь-якого спая, а не тільки FB Library — за рекламними посиланнями навряд чи вдасться перейти на лендинги колег. Їх клоачать не лише по країні, а й по пристроях, а іноді і браузерах. Але якщо ви ллєте на конкретне ГЕО, проксі на нього вже налаштовані. І якщо у вашого антидетекта якісні фінгерпринти, подивитися, що далі по воронці, не буде проблемою.

Висновок

Незважаючи на деякі незручності та обмеження, спаїнг через FB Library — це хороша альтернатива платним SPY-сервісам. Використання фільтрів за мовами, датами та ключовими словами дозволяє значно звузити коло креативів і знайти кілька ідей для натхнення. А якщо ви працюєте з конкретним ГЕО, то найкращий варіант — фармити під нього акаунт, і тоді ваша стрічка у Facebook буде суцільною видачею SPY-сервісу.

—————————————————————————————————————————

В OMNI CPA ви знайдете всі популярні категорії нутри. Пишіть нашим менеджерам: @Dima_OmniCPA, @Sergii_Omni, @JaneOmni, @Emily_omni — підберемо щось цікаве.

Також ми перезавантажили наш Telegram-канал та Instagram. Будемо раді вашій підписці! Всім профітних заливів. Реєструйтесь в OMNI CPA та отримуйте готові воронки під залив нутри. Зробимо наступний кейс разом?

0
Підписуйся