Як «зрізати» зрізи: досвід TRAFFIC DEVILS

Як «зрізати» зрізи: досвід TRAFFIC DEVILS

Якщо веба розбудити вночі і запитати, чого він боїться найбільше, найімовірніші варіанти: бани FB і зрізи. Коли розраховуєш на одну суму, а отримуєш половину від неї або взагалі нічого — може зникнути бажання заливати трафік. Але розкисати не треба!

Сьогодні про те як уникати зрізів або, хоча б, мінімізувати їх, ми поговорили з СВDO TRAFFIC DEVILS Данилом. 

Як запобігати зрізам

Зрізи бажано попередити, а не боротися з наслідками. Щоб не виникали зайві складнощі, домовтесь на старті про базові речі. Наприклад: тестові капи та трафік в будь-якому випадку оплачуються замовником. 

Якщо ж угоди досягти не вдається, впроваджуйте двосторонні КРІ: зробіть обов’язковою умовою відкриті показники ретеншн у рекламодавця і проговоріть підхід до утримання трафіку до старту роботи. Вмійте обʼєктивно оцінити власний трафік: зможе він пройти KPI, чи ні.

Якщо рекламодавець добре розуміє свою бізнес-модель, для нього не буде проблемою пояснити вам, як влаштований бекенд роботи з гравцями і чому він вважає, що може круто монетизувати цільовий трафік. Якщо ж партнер з категорії тих, які «ріжуть всіх», бо фінансова модель побудована  з урахуванням постійних зрізів – можливо, вам не по дорозі.

Управління очікуваннями

Щоб побудувати ефективне партнерство з рекламодавцем, важливо вміти визначати, з ким ці переговори взагалі вести. 

Для цього скористайтеся двома інструментами: 

  • Перший – робіть мікро-ресерч по рекламодавцю, щоб визначити: до якого холдингу він належить, які по ньому є історичні дані, в якій позиції зараз цей рекламодавець знаходиться на ринку. 
  • Другий інструмент – це фідбек колег по ринку. 

Досі не придумали нічого кращого, ніж сарафанне радіо — тож дізнайтесь у колег про досвід роботи з реклом. Це заощадить купу часу, нервів і грошей. Колеги зможуть розказати не тільки про фактичну надійність рекламодавця, а й як працює його підтримка – ці дані не про цифри, тому ними можна спокійно ділитися. 

Партнерство замість підрядництва

Якщо ви доклали зусиль і уклали контракт – будуйте виважене партнерство. Домовтесь з рекламодавцем про деталізоване вивантаження даних по вашому трафіку, щоб розуміти, як вони аналізують та апрувлять його. 

Узгоджуйте і переузгоджуйте, коли потрібно, за що саме ваші партнери готові платити, а за що – ні. Вимоги до трафіку можуть змінюватись, та і його якість на вашому боці може змінюватися від тижня до тижня, не завжди по вашій вині. Будьте об’єктивні і шукайте рішення. Важливо не ставати в захисну позицію, а розуміти, що профіт рекламодавця – це ваш профіт. 

Всім нам час від часу трапляється скам і дропнути його – це не про «невміння в бізнес», а про адекватний інстинкт самозбереження. 

Аналітика і дипломатія

Я завжди раджу шукати консенсус з рекламодавцем. Саме консенсус, а не компроміс на рівні «сьогодні ви нам заплатили менше, завтра ми вам наллємо невідомо що». Шукайте синергію з вашими партнерами та вивчайте їх реальні запити на трафік. 

Докладайте зусиль, щоб зрозуміти, як влаштований ретеншен у рекламодавця і які КРІ він може закривати на своїй стороні. Якщо ж зріз вже індахаус – шукайте рішення, яке буде корисним для вашої спільної бізнес-моделі.

Не забувайте аналізувати, за якими принципами ріже ваш рекламодавець, коли все ж ріже. Для вас найважливішим буде зрозуміти: це регулярна дія для економії, чи дійсно обгрунтований «останній аргумент», факт застосування якого кричить вам, що щось іде не так. 

Від редакції додамо, що ми готові публікувати кожний кейс по зрізам з пруфами і детальним описом ситуації. Медійна увага до продукту часто допомагає рекламодавцям знайти кнопку «виплата».

0
Підписуйся