«За рік ми виросли в 5 разів» — інтерв’ю з овнером команди PLASH

«За рік ми виросли в 5 разів» — інтерв’ю з овнером команди PLASH

Коли в медійному просторі з’являється чергова команда, нею починають активно цікавиться. Але бувають приклади, коли інформації дуже мало і питань більше ніж відповідей. Настав час познайомитися ближче із однією з найбільших, до цього не медійних, команд.

Сьогодні у нас в гостях овнер команди PLASH, Іван. Поговорили про перехід з нутри в фін вертикаль та побудову команди в період, коли ринок тріщить по швах. 

Привіт, Іване! Давай почнемо зі знайомства з PLASH (Плеш). В якій ніші працюєте, скільки у вас співробітників?

Quotes

У PLASH ми займаємось генерацією трафіку з фокусом на найбільш прибуткову вертикаль, іф ю ноу вот ай мін. Щодо кількості — ми постійно зростаємо. На даний момент у нас працює більше 50 спеціалістів.

PLASH
Іван
PLASH

Розкажи історію створення PLASH. Коли з’явилася команда і як розвивалася до 2024 року?

Quotes

PLASH цілеспрямовано створювався як приклад бізнесу, що масштабується швидко та агресивно, з першого дня була ціль стати топами афілейт ринку. Ми розпочали з невеликого колективу у 2023 році, коли ніша зазнала серйозних змін після повномасштабного вторгнення росії. За лічені місяці ми пройшли шлях від камерної тіми, до компанії із розгалуженою інфраструктурою та купою департаментів.

PLASH
Іван
PLASH

За рік ви виросли x5. За рахунок чого вам це вдалося?

Quotes

Головні чинники нашого зростання — чітке розуміння ринкових потреб, інноваційні підходи до масштабування трафіку і правильна побудова відносин як з колегами, так і партнерами.

Ми орієнтуємося на максимальну швидкість прийняття рішень та постійний аналіз даних, що допомагає швидко коригувати стратегії. Важливу роль зіграли також інвестиції в команду та її розвиток. Навчання ніколи не зупиняється – щоб бути лідерами ніші, ми завжди маємо бути на декілька кроків попереду.

PLASH
Іван
PLASH

Яка у вас структура відділів?

Quotes

Ми маємо кілька основних відділів: медіабай, дизайн відділ, сейлз та адмін департаменти. Окрему увагу приділяємо технічному відділу, який займається автоматизацією процесів та розробкою інструментів для покращення ефективності.

Така структура дозволяє нам бути гнучкими і моментально адаптуватися під будь-які виклики.

PLASH
Іван
PLASH

Знаємо, що раніше ви заливали нутру. Але перейшли в іншу вертикаль. Чому так і наскільки складно було перебудувати процеси в команді?

Quotes

Перехід до фін вертикалі був стратегічним кроком. Нутра — це класика, але ми побачили більше можливостей якщо будемо закривати іншу «біль» аудиторії. Такі зміни завжди складні, але наша команда швидко адаптувалася завдяки гнучкості та готовності до експериментів.

Наразі ми одні із лідерів східної Європи по обʼємам та якості. За кордоном ми відомі як топова українська команда і ми пишаємось тим, що маємо змогу представляти Україну на світовому ринку.

PLASH
Іван
PLASH

Які головні сорси трафіку та ГЕО?

Quotes

Основні сорси трафіку для нас Facebook та Google. Ми зосереджені виключно на tier-1 ГЕО, бо є трендсеттерами ринку.

PLASH
Іван
PLASH

Скільки лідів генеруєте на місяць? Що у вас по чистому профіту?

Quotes

Ми генеруємо десятки тисяч лідів щомісяця, а наш чистий профіт нехай знає лише податкова. Скажу лише, що показники постійно коливаються, але наш фокус завжди на якості лідів і довгострокових відносинах з партнерами. Такий підхід дозволив нам побудувати репутацію сильного гравця на ринку. Як результат — ми маємо круті умови для баєрів, якими навряд чи можуть похизуватись інші команди.

PLASH
Іван
PLASH

Як в PLASH побудована система мотивації співробітників?

Quotes

Ми дотримуємося гнучкої системи, де кожен співробітник має чітко визначені KPI та бонусну систему. Це дозволяє заохочувати результативність і зберігати високу залученість команди. Ми також інвестуємо в навчання та розвиток. Але точно можу зазначити, що нашою фішкою є non toxic атмосфера в компанії.

Робота з трафіком приносить і так багато стресу, це не секрет, але за рахунок того, що ми ставимо людяність, відкритість та чесність в пріоритет, нам вдається досягати балансу і зберігати дружні стосунки всередині команди.

Окрім цього, у нас дуже висока залученість тимлідів — кожен з них максимально опікується своїми байєрами та допомагає експертизою в складні моменти. Все це створює неповторну професійну синергію, яка є двигуном нашої компанії.

PLASH
Іван
PLASH

В описі вакансії бачили, що ви пропонуєте «сітку з рекордними відсотками». Поділишся деталями?

Quotes

Наша бонусна сітка дозволяє отримувати до 40% від профіту в залежності від результатів роботи. Ми впровадили таку систему, щоб мотивувати команду брати більше відповідальності за результат. При цьому, всю витратну частину беремо на себе, тому виплати наших байєрів значно перевищують ЗП, які можуть запропонувати колеги по ринку.

PLASH
Іван
PLASH

Чому вирішили реанімувати медійку? Довгий час вас не було у інфопросторі.

Quotes

Вихід в медійку для нас — стратегічний крок не лише для диверсифікації бізнесу, але й для розвитку нашого HR-бренду. Важлива частина нашої стратегії — побудова сильної репутації серед колег і конкурентів, адже ринок дуже тісний, і репутація значно впливає на можливість залучення професійних кадрів. Створюючи сильний бренд, ми приваблюємо в команду кращих спеціалістів, що дозволяє ще більше масштабуватися і забезпечувати високий рівень якості роботи.

Основна наша мета — пошук однодумців, яким близька наша філософія і вони готові стати частиною PLASH. Крім цього, рівень нашої експертизи дозволяє нам ділитись з колегами напрацюваннями в Телеграм каналі. Радимо підписатись, там купа приватної інфи 🤫.

PLASH
Іван
PLASH

Підпишись на Telegram-канал PLASH

Plash активно діляться лайфхаками

Коли з’явиться сайт та інші канали крім Telegram?

Quotes

Ми працюємо над створенням сайту, який плануємо запустити до кінця цього року. Telegram залишатиметься ключовим каналом, але ми розширюємо присутність і на інших платформах.

PLASH
Іван
PLASH

Які змінити ти бачиш на афілейт-ринку в 2024 році? Є прогнози на 2025?

Quotes

Загальний тренд останніх 10 років – глобалізація. Ніша розвивається, заходить все більше і більше людей. Великі компанії зростають, поглинаючи малі. Особливо зараз, під час виборів у США, багато маленьких команд розваляться та їх підберуть компанії-лідери. Окрім глобалізації, в тренді будуть нові сорси, бо в ФБ конкуренція вже надлишкова, і новачкам туди вже не зайти.

PLASH
Іван
PLASH

Яким буде PLASH через 2-3 роки?

Quotes

PLASH буде світовим лідером, що задаватиме тренди в ніші афілейт маркетингу. Ми продовжимо інвестувати в технології та людей, щоб залишатися на передовій ринку. Зараз ми лише набираємо обертів, тому слідкуйте, долучайтесь до команди і давайте робити профіт разом 🤑.

PLASH
Іван
PLASH

Якщо вас приваблює вайб PLASH — дивіться актуальні вакансії в команду, подавайте резюме і долучайтеся до лідерів фінансової вертикалі по FTD в tier-1 ГЕО!

0
Підписуйся