2 нових формати реклами Google Ads: Video view та Demand Gen campaigns

Google Ads представив 2 нових типи кампаній – Video view campaigns та Demand Gen campaigns. Їх анонсували на Google Marketing Live, повідомляє Search Engine Land. Коротко про головне: 

  • Оновлення: 2 нових типи кампаній — з метою переглядів відео (Video view campaigns) та лідогенерації (Demand Gen Campaigns)
  • Кому корисно: тим, хто просуває продукти за допомогою відеореклами та хоче збільшити охоплення
  • Статус: бета-версія буде доступна в червні 2023 для користувачів з усього світу
  • Де має працювати: YouTube Shorts, YouTube In-stream, YouTube In-feed, Discovery, Gmail.
скрін з рекламного кабінету Google Ads

Video view campaigns – формат рекламних кампаній, націлений на отримання максимальної кількості переглядів. За даними Google, тести показали, що з ними оголошення отримали на 40% більше переглядів, ніж кампанії In-stream, які можна пропустити. Формат можна буде запустити в  In-Stream, In-Feed ads та Shorts.

Бета-версія кампаній Video view campaigns Google має побачити світ вже у червні 2023 року.

приклади рекламних оголошень Demand Gen campaigns в Google Ads

Demand Gen Campaigns – такі кампанії можна буде запускати на плейсментах: YouTube Shorts, YouTube In-stream, YouTube In-feed, Discovery, Gmail. Google заявляє, що в таких кампаніях буде залучатись штучний інтелект, який допомагатиме зацікавити користувача та спонукати його до дії. 

Кампанії будуть спрямовані на перелив трафіку на вебсайт, тож ви зможете відстежувати кількість конверсій.

Також був анонсований оновлений конструктор Lookalike аудиторій – тепер створювати схожі аудиторії можна буде на основі попередньо завантаженої бази та на основі підписників YouTube каналу. А допомагати формувати сегменти схожих користувачів буде штучний інтелект. Аудиторію можна буде створити зі схожістю 2.5%, 5% або 10%.

Lookalike аудиторії в Google

Червень вже скоро, тож чекаємо на оновлення Google Ads. Залишайесь на зв’язку, скоро опублікуємо, що цікавого презентували на Google Marketing Live 2023 – коротко про головне.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0