Іван Рудий: про вихід Parimatch, автоматизацію ліцензій та відновлення грального бізнесу

Іван Рудий, голова КРАІЛ, дав невелике інтерв’ю, в якому вперше прокоментував ситуацію з виходом Parimatch з ринку України.

Зокрема, Іван Рудий розповів про те, що ліцензовані букмекери Favbet і Vbet певний час після накладення санкцій на ТОВ “Паріматч” стикалися з проблемами під час опрацювання заявок на реєстрацію та верифікацію нових гравців, оскільки їхня служба підтримки не була розрахована на такий сильний потік нових клієнтів.

Іван Рудий на запитання про те, як розподілилися клієнти Parimatch після відходу букмекера з легального ринку:

“КРАІЛ не володіє такою соціологічною інформацією. Це питання скоріше до наших ліцензіатів, які повідомляли КРАІЛ про виникнення проблем у роботі, зокрема, у своєчасному опрацюванні звернень, виведенні коштів і т. п., у зв’язку зі збільшенням кількості гравців після застосування санкцій до ТОВ “ПАРИМАТЧ”.

Також частина менш свідомих гравців йдуть до нелегалів, зокрема, через відсутність оподаткування, збереження анонімності, а також через можливість уникнути контролю щодо джерел походження коштів

Іван Рудий

Також, зі слів Івана, рівень відновлення і зростання ринку грального бізнесу КРАІЛ може оцінювати по кількості звернень гравців зі скаргами. За статистикою:

  • 60 скарг на місяць — до 24 лютого 2022;
  • 3 скарги — березнь 2022;
  • 8 скарг — квітень 2022;
  • до 30 скарг — поступове зростання на кінець 2022;
  • 60+ скарг на місяць — з лютого 2023.

Також за інформацією голови КРАІЛ, процес автоматизації видачі ліцензій йде повним ходом — допрацьований законопроєкт вже відправлений у відповідні органи. Мінцифра погодила його без зауважень, інші органи влади — ще фінально його ще не узгодили.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0