Ринок мобільного трафіку: підсумки року та тренди 2023 

Велике дослідження ринку мобільного трафіку від компанії data.ai. Щорічний репорт, в якому ви зможете знайти десятки інсайдів, які дозволять глибше розуміти поведінкові фактори користувачів та покращувати показники своїх рекламних кампаній. 

Проста та зрозуміла інфографіка з наступними показниками: країни з найбільшим та зростаючим ринком мобільного трафіку, найпопулярніші застосунки серед Gaming, Dating, Sports, Social Media, Health & Fitness, Finance, Shopping, Video Streaming, Travel, Food & Drink та інших застосунків. Тренди на 2023 та прогресуючі за об’ємами грошей ніші та країни, локальні інсайди та інші корисні думки, втілені в яскравій інфографіці. 

Загальна статистика по всім мобільним пристроям

За даними дослідження за 2022 рік із сторів було зроблено більше ніж 255 мільярдів завантажень аппок, що склало більше 485 000 інсталів кожної хвилини та збільшило показник на +11% в порівнянні з попереднім роком. 

За минулий рік користувачі витратити в сторах більше $167 000 000 000, що складає більше ніж $318 000 за хвилину. І хоча цей показник став на 2% нижче, ніж минулоріч, та це все ще неймовірні цифри.

загальний скріншот з описом статистики за 2022

Популярність мобільних пристроїв зростає, що доводить середній час, який щодня проводять юзери в телефонах – 5 годин, ⅓ з котрих припадає на ранок, коли люди вже прокинулись, але ще не на роботі. А загальна кількість часу, яку за 2022 люди провели в телефонах – 4.1 трильйона годин, що складає більш ніж 11.2 мільдярдів годин у день, якщо підсумувати по всім мобільним пристроям.

І, що свідчить про зростання попиту на монетизацію мобайл трафіку – $336 мільярдів було витрачено на рекламу, яка з’явилась на екранах мобільних пристроїв, що на 14% більше, ніж минулоріч. 

Отже, ми бачимо загальний зростаючий тренд у витратах на мобільну рекламу, що обумовлено великою кількістью нових застосунків і збільшеними бюджетами на рекламу. 

20 найбільших ринків мобільної реклами та загальні тренди на 2023

Середній час користування пристроєм перевищив 5 годин 2 хвилини у 2022 році, що на 9% більше, ніж у 2020 році під час початку COVID. Більше 5 годин на день в мобільних застосунках проводять в Індонезії, Бразилії, Саудівській Аравії, Сінгапурі та Південній Кореї перевищили 5 годин на день у мобільних додатках у 2022 році.

А найвищі темпи розвитку за останні 4 роки показали Саудівська Аравія (68%), Австралія (67%) та Сінгапур (62%).

найбільші ринки за кількістью часу, який проводять в телефонах

А в першу п’ятірку з топ-20 мобільних ринків увійшли Китай, Індія, США, Бразилія та Індонезія. І в той час, як витрати в сторах скорочувались в загальному обсязі на -2% в Тайвані, Бразилії, Гонконзі та Мексиці користувачі в цьому році витратили в сторах відповідно на 15%, 22%, 34% та 17% більше ніж минулоріч.

Найбільші ринки мобільної реклами.

На думку експертів в 2023 році загальні витрати на мобільний маркетинг зростуть ще на 7.5% та сягнуть $362 000 000 000

перспективи розвитку ринку мобільної реклами

Ігри VS корисні аппки: що виявилось стабільнішим в 2022

Порівнюючи Gaming та Apps ринки за 2022 можна дійти висновку, що витрати користувачів на ігри скоротились і показали падаючий тренд, тобі як корисні додатки навіть показали невеликий приріст.

порівняння мобільних ігр та корисних мобільних застосунків

Більше за все завантажень отримали утіліти: VPN, Cleaners, Downloaders та інші корисні інструменти, а найбільші витрати грошей та часу були в ніші Entertaiment | Short Videos, що свідчить про зростаючу популярність соцмереж з короткими форматами відео-контенту по типу TikTok, Reels, Shorts й таке інше. 

найбільш популярні ніші затосунків

Щоб трохи більше оцінити безмежні масштаби ринку, нижче порівняння скільки ігр та корисних аппок заробляють більше $10 мільйонів, $100 мільйонів та $1 трильйона на рік.

кількість ігр та аппок за річною виручкою

ТОП мобільних додатків по кількості інталів за нішами в 2022

Аналізуючи мільярди завантажень, компанія видала worldwide топи та найбільш популярні аппки по одним з найбільших гео.

ТОП в категорії Games 2022
ТОП аппок в категорії Games
ТОП в категорії Dating 2022
ТОП аппок в категорії Dating
ТОП в категорії Social Media 2022
ТОП аппок в категорії Social Media
ТОП в категорії Finance 2022
ТОП аппок в категорії Finance
ТОП в категорії Shopping 2022
ТОП аппок в категорії Shopping
ТОП в категорії Video Streaming 2022
ТОП аппок в категорії Video Streaming
ТОП в категорії Food & Drink 2022
ТОП аппок в категорії Food & Drink
ТОП в категорії Travel 2022
ТОП аппок в категорії Travel
ТОП в категорії Health & Fitness 2022
ТОП аппок в категорії Health & Fitness
ТОП в категорії Sports 2022
ТОП аппок в категорії Sports

Отже, якщо проаналізувати статистику за 2022 рік, можна чітко зрозуміти, що перспективи зросту ринку мобільної реклами на 2023 рік досить прозорі. Тож навчайтесь працювати з мобільним трафіком вже зараз, аби заробляти на ньому вже цього року. Надійні партнерські програми можна знайти в розділі “Партнерки“, а статті по роботі з безкоштовним та платним трафіком у розділі “Статті“.

Підписуйтесь на наш Telegram та Instagram. Читайте та поширюйте українське!

0