Саудівська Аравія планує масштабувати E-commerce до $44 млрд до 2030 року

Країна має плани стати одним з регіональних лідерів, не зважаючи на проблеми з доступом до ринку та інші перешкоди ведення бізнесу. В 2023 дохід Саудівської Аравії від E-com склав $10 млрд, що зробило країну 28-м серед найбільших ринків електронної комерції у світі.

За прогнозами, прибуток Саудівської Аравії з цього напрямку зростатиме на 13.5% щорічно до 2027 (середній світовий показник YoY — 11.2%). Таким чином країна досягне позначки в $30 млрд до 2027 та $44 млрд до 2030, і стати лідером електронної комерції в регіоні.

Щоб вирішити проблему відсутності внутрішньої логістичної мережі, Саудівська Аравія спростила ліцензування для внутрішніх постачальників доставки та створила кілька рівнів ліцензій. Також активно інвестують в склади, доставку та вантажоперевезення. А ключові міністерства — перейшли на електронний документообіг.

У той же час влилися нові інвестиції, щоб збільшити потужності складів, доставки та вантажоперевезень. Згідно зі звітом, ключові міністерства та відомства відмовилися від паперового паперу, автоматизувавши процеси цифрового та логістичного бізнесу.

Водночас ввелись більш жорсткі покарання для постачальників за не надану споживачам контактну інформацію, відсутність безпечних платіжних каналів, механізму розгляду скарг і послуг арабською мовою.

Зазначимо, що Саудівська Аравія є однією з найбагатших країн в регіоні. Можливо, варто вже зараз приглядатись до цього регіону, якщо ви займаєтесь електронною комерцією.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся