Звіт Salesforce (PDF): e-commerce тренди та інсайди від 2700 B2B та B2C лідерів ніші

В мережі з’явився останній звіт компанії Salesforce, який містить висновки 2700 e-commerce лідерів з 15 країн, в тому числі 200 з яких із Великобританії, а також глобальний аналіз поведінкових факторів покупців понад 1,5 мільярда клієнтів B2B та B2C. Зібрали для вас основні інсайди і показуємо сам звіт.

Значно зростає доля покупок через соцмережі

Покупці більше не обмежуються сайтом та мобільними застосунками. Нещодавнє дослідження сектору роздрібної торгівлі показало, що 59% покупців здійснили транзакцію через соціальні мережі, що показує стрімке зростання порівняно з 15% в 2021 році.

Під час святкового сезону 2023 року дані Salesforce показують, що 10% усього трафіку на вітрини e-commerce магазинів надходило з соціальних мереж. Значна більшість компаній запровадили можливості обслуговування клієнтів і продажів в соцмережах.

E-commerce на порозі масового впровадження ШІ

Лише 3% з опитаних комерційних організацій не мають планів щодо впровадження штучного інтелекту. Майже одна третина (29%) команд наразі повністю впровадила ШІ у свої робочі процеси, і ці компанії повідомляють про значні переваги AI для внутрішніх процесів і продуктивності.

Опитані e-commerce експерти, які використовують штучний інтелект, вважають, що технологія заощаджує в середньому 6,4 години на тиждень.

Амбасадори впровадження штучного інтелекту — автомобільна індустрія лідирує (42% організацій використовують ШІ), а медіа відстають в цьому показнику (лише 23% компаній користуються AI).

Незважаючи на те, що більшість комерційних організацій не повністю прийняли впровадження штучного інтелекту, більшість готові це зробити найближчим часом. 47% компаній експериментують зі штучним інтелектом, а 20% проводять попередні оцінки по тому, як він впишеться в їхні робочі процеси.

Ключові висновки зі звіту Salesforce

Електронна комерція стоїть на порозі масового впровадження ШІ. 75% організацій електронної комерції у Великій Британії вже використовують штучний інтелект, 24% повністю його впровадили, а 51% експериментують. Ще 22% оцінюють, чи може штучний інтелект використовуватися в їхніх операціях.

Оплата через Apple Pay та Google Pay популяризується. Згідно з даними Salesforce Commerce Cloud, у 3 кварталі 2023 року використання цифрових гаманців, таких як Apple Pay і Google Pay, зросло на 56% порівняно з роком раніше. У Великобританії 71% організацій приймають Apple Pay.

Функція продажів все більше проникає в усі етапи взаємодії з клієнтом. Клієнту купують не тільки на сайтах або в мобільних застосунках, пропозиції купити впроваджуться на різних стадіях до і після покупки. Наприклад, 50% організацій у Великій Британії мають функцію оплати маркетингових електронних листах, а 94% компаній вбачають можливість додаткового доходу при обслуговуванні клієнта після покупки.

«Компанії зосереджені на підвищенні ефективності та розвитку за допомогою нових вбудованих інновацій на основі штучного інтелекту, які забезпечують швидший шлях до покупки та підвищення рівня задоволеності клієнтів»

Michael Affronti, генеральний директор та старший віце-президент Commerce Cloud

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0