Залив дейтингу на старшу аудиторію: швидкий гайд

Залив дейтингу на старшу аудиторію: швидкий гайд

Про залив на дейтинг написано багато гайдів, кейсів та порад, але є сегмент, який в медіапросторі особливо не висвітлювався. Це користувачі middle age, які також активні на сайтах знайомств та мають свої вподобання. 

Сьогодні розказуємо про роботу зі старшою аудиторією в дейтингу. Розберемося з особливостями флоу, тригерами в крео та іншими фішками цього напрямку. 

Хто вона, доросла аудиторія дейтинг продуктів?

Існує декілька підходів до розподілення людей на вікові групи. ООН вважає, що 25-64 — це дорослі, а з 65 починається похилий вік. ВООЗ відносить дорослих до сегменту 45-59, а похилий вік у них починається з 60. 

Ми не будемо обирати конкретний варіант, а розглянемо вподобання людей 40+, тому що зазвичай дейтинг пов’язують з молоддю 18-25 років. Цей сегмент активний, але дослідження демонструють, що після сорока років інтерес до сайтів знайомств не зникає. 

Дослідження 2016 року показує, що 18% респондентів 40-59 років користувалися дейтинг-застосунками і 8% людей старше 60 років. 34% опитаних відповіли, що знають людей старше 60, які познайомилися в інтернеті. 

Більш свіжі дослідження сервісу Statista говорять про те, що люди у віці 18-29 років складають лише 26% аудиторії сервісів знайомств, а сегмент 30-49 років — 61%. Ще 13% — люди 50+. 

аналітика віку сервісів знайомств

Аналітика від Pew Research’s трохи відрізняється: сегмент 30-49 складає 37%, а група 50-65+ — 33%. Статистика підтверджує, що люди середнього і старшого віку теж користуються сервісами для знайомств і цей трафік можна монетизувати. 

Вподобання людей старшого віку

Щоб побудувати якісну воронку конвертації трафіку, треба знайти уподобання цільової аудиторії та сервіси, де вона присутня. Без цих даних шанси на запуск успішної промокампанії значно знижуються. 

Дослідники визначилися, що старші користувачі віддають перевагу таким продуктам як eHarmony, Match, OurTime. Наприклад, ключова демографічна група застосунка Plenty of Fish — 35-49 років. 

Де ще шукати старшу аудиторію:

Вибір застосунків широкий, але у людей 40+ є проблема зі знайомствами. В медіа велика кількість матеріалів зі скаргами на дейтинг-застосунки. Користувачам 40+ складно знайти пару через скамерів, брехню в анкетах та інші проблеми. 

Історій на кшталт «Знайомства у середньому віці схожі на молитву про диво» в інтернеті десятки. Авторка пише, що 7 годин свайпала у застосунку Bumble і нікого цікавого не знайшла. Тому з часом до неї прийшло розчарування. 

Цей «біль» можна використовувати у креативах та лендах, щоб привернути увагу цільових користувачів. А також враховувати у воронках генерації УБТ. Для людей старшого віку на першому місці впевненість, безпека та економія часу. 

приклад креативу на дейтинг

Цікаво, що у Європі і США багато хто готовий заплатити за можливість знайти пару. Підписка на eHarmony коштує $400 на півроку і це не зупиняє користувачів на шляху до метчу. 

Офери для заливу трафіку

Знайти продукт для заливу на old dating можна в будь-якому агрегаторі або спитати знайомого менеджера нетворка. Зазвичай дейтинг-офери позиціонуються як універсальні, але можна знайти пропозиції і для старшої аудиторії. 

На що заливати:

  1. AdultFriendFinder. Платять 75% для перших покупок і 55% за наступні.
  2. eHarmony. Дають до €82 за моделлю Pay Per Sale (PPS).
  3. SilverSingles. Платять $7 за лід.
  4. 50plusMatch. Виплата $7 за клієнта. 

Більшість статичних крео зі SPY-сервісів оформлені в мінімалістичному стилі. Зазвичай додають кілька фото жінок або чоловіків, короткий опис і CTA. Круто, що світлини виглядають природньо: без «Фотошопа» і AI.

приклад креативу на дейтинг

В крео та прелендах є сенс вказувати вікову прив’язку, щоб прибрати нерелевантну аудиторію. Відео як у прикладі нижче гарно працює і мотивує користувачів на виконання цільової дії. 

https://vimeo.com/955841319?share=copy

AdultFriendFinder дає потенційним афілейтам корисну статистику, яка дозволяє зробити висновок про перспективність заливу на old dating. 

статистика AdultFriendFinder
статистика AdultFriendFinder

Робота з оферами під старшу аудиторію має свою специфіку, але головна перевага в тому, що у сегмента висока платоспроможність. Відповідно, є шанс на гарний ROI і нижчу конкуренцію, ніж в класичному дейтингу. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся