Чи існує життя після Facebook? Перспективи переходу до UAC

Чи існує життя після Facebook? Перспективи переходу до UAC

Основна сфера діяльності Wild Wild Leads – гемблінг. Facebook часто зазнає збоїв, вигадує нові хитрощі для вебу, а аудиторія стає гіршою. Ми фокусуємося на збільшенні трафіку в цьому напрямку, все, що описано нижче, стосується наповнення гемблінг-продуктами.

Крім “дитини” Цукера, на ринку арбітражу трафіку навесні 2023 року виділяють 5 популярних джерел наливу трафіку:

Facebook – рекламний кабінет, який надає доступ не тільки до реклами на платформі, але також дозволяє керувати рекламою в Instagram, Facebook Messenger, Audience Network (зовнішня мережа сайтів мобільних додатків, де також може відображатися реклама) – таргетовано.

Google UAC (Universal app campaign) – один з типів рекламних кампаній, доступних в Google Ads, призначений для реклами мобільних додатків у пошуковій мережі та інших платформах-партнерах на основі машинного навчання – контекстна.

Контекстно-медійна мережа Google за моделлю PPC (pay per click) – модель оплати в інтернет-рекламі, коли рекламодавець платить за клік по оголошенню.

In-app – трафік з додатків, кліки по рекламним оголошенням, які обертаються всередині сторонніх додатків. Додатки показують оголошення різних форматів, користувачі переглядають їх, переходять у магазин та встановлюють цільовий додаток. Це достатньо витратне джерело трафіку, яке вимагає значних інвестицій у тестування, а про нього важко знайти навчальні матеріали.

TikTok – спеціальний HTML-тег, який встановлюється на веб-сайті і дозволяє збирати анонімні дані про відвідувачів. Конверсії налаштовуються на основі різних подій на сайті. У гемблінгу TikTok надає трафік низької якості, але завдяки стримерам добре працює інфлюенс-трафік.

Facebook – початкова точка, а що далі?

Facebook завжди буде популярним, незважаючи на блокування і соціальні шторми. Це соціальна мережа з великою кількістю користувачів, аудиторія постійно зростає. Основна перевага полягає в тому, що поріг входу в порівнянні з іншими джерелами є простішим. Знайти посібники щодо роботи з ним набагато легше, ніж з іншими джерелами.

Припустимо, ви вже навчилися отримувати прибуток з Facebook, але з кожним роком стає важче привертати трафік через цю платформу. Крім того, сам трафік не може похвалитися якістю. Він залишається середнім, а правила та модерація стають жорсткішими.

Quotes

Переходячи раптово на інше джерело, потрібно провести глибокі тести. Будьте готові, що одразу не вдасться отримати прибуток. На попередньому джерелі ви були професіоналами, а тут станете новачками.

Тестувати потрібно, вивчати інші джерела варто не більше 30% робочого часу, щоб не втратити заробіток.

wwl
Діма Мага
Head of media buying Wild Wild Leads

Можливо, ви просто вже виросли з пісочниці Цукера, спробували TikTok, зрозуміли, що In-app складно і дорого, і настав час шукати нові шляхи професійного розвитку. Одним з таких шляхів можна впевнено назвати Google UAC

Google UAC зображення

Експерти на численних конференціях прогнозують, що Google UAC незабаром стане конкурентом для Facebook. Команди все частіше заявляють, що будуть вивчати інші напрямки роботи з трафіком і рекламою.

Головний плюс Google UAC – це платформа, спрямована на рекламу конкретної сфери або додатків. Площадки для показу реклами включають:

  • пошук
  • Google Play
  • сайти (Display)
  • YouTube

Зверніть увагу, що в середньому аудиторія YouTube зростає на 81,6% щороку. Те ж саме спостерігається в Google Play Market, згідно з показниками на 2022 рік, частка Android-пристроїв на ринку становила 71,45%. І це статистика лише двох з чотирьох площадок.

Ринок вебмайстрів, які працюють з UAC, наразі ще невеликий. Важко знайти джерело – статей в інтернеті, що описують роботу алгоритмів UAC, мало. Попри здавалося б простоту, все ж варто знати, як відбувається відбір аудиторії й показів. Це збільшує лояльність рекламодавців до них і дозволяє отримувати більше винагороди за виконану роботу.

Лояльність до облікового запису Google Ads (через який запускається UAC) буде високою, якщо він має добру історію використання, активність та сприятливу історію. Модератори можуть примиритися з деякими порушеннями, видавати великі рахунки (навіть до кількох тисяч доларів на день). Якщо рекламуєте білі оферти, тривалість життя облікового запису, непередбачувана – він може функціонувати протягом кількох місяців (на відміну від Facebook).

З іншого боку, вимоги до якості облікових записів значно вищі. На новому обліковому записі Google Ads просто не буде реклами в UAC. Або дозволить рекламувати лише на обмежену кількість доларів на день.

Автоматизація дозволяє економити час: UAC бере на себе багато процесів, сам навчається та оптимізує кампанії, сам вибирає аудиторію. Але це потребує контролю, оскільки є деякі нюанси.

UAC також сам вибирає площадки. Зверніть увагу, що не всі площадки підходять для будь-якого пристрою. Єдині варіанти впливу – створювати рекламні матеріали певних типів та розмірів (вони можуть бути у форматі зображень, відео та тексту) та спробувати вимкнути рекламу на певних каналах YouTube.

Необхідні якісні аппки в магазинах. Від правильного оформлення, відповідності канонам платформи та внутрішньої структури аппки залежить те, як її буде просувати алгоритм, і чи буде взагалі просувати. Проте, нагадаємо, що в Wild Wild Apps ми піклуємося про оформлення, рубрики та інші деталі.

Поради щодо роботи з UAC

Поступове масштабування – не можна встановлювати тисячні бюджети та пакети з 20+ творчих матеріалів в перший тиждень – обмежтеся кількома сотнями на кампанію та 5 творчими матеріалами. Поступово додавайте до кампанії оголошення з новими банерами, а бюджет збільшуйте на 10-20%.

Контролюйте все, що можна контролювати: встановлюйте ціну інсталяції вручну, щоб не втратити гроші на автоматизації алгоритму, регулюйте обмеження за віком, використовуйте постбек та глибокий аналіз, щоб розуміти, на яких етапах зникає конверсія.

Не редагуйте кампанії та оголошення – краще одразу продумати стратегію та створити багато варіацій, поступово видаляючи зайві. Не змінюйте налаштування, довірте їх Google. Єдине, що можна змінювати – ціна за інсталяцію (плануйте заздалегідь). Не частіше одного разу на добу і не більше ніж на 20%.

Тепер ви знаєте більше про UAC, і решта залежить від вас: сміливо занурюйтесь у глибини невідомого або залишайтеся вірними Цукерці та Facebook.

З дикою любов’ю ваші Wild Wild Leads 🙂

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0