Чи варто починати з дейтингу та пушів? #опитування5х5

Чи варто починати з дейтингу та пушів? #опитування5х5

Push-трафік на дейтинг – один з найбільш дешевих та простих способів почати свій шлях в арбітражі трафіку. Прості та швидкі налаштування, мінімальні вкладення та швидке отримання перших результатів. Та що не так із пушами і чому вони можуть стати твоєю «кінцевою зупинкою»? Ми запитали експертів з ClickDealer, Traforce, AdsEmpire, iMonetizeIt, Cpamatica, які мають справу з тисячами лідів на дейтинг щодня.

Тож нижче коротко і про головне: чи живий push-трафік,  які ГЕО зараз конвертять у дейтингу, чи варто лити ЛГБТ-оффери, в чому перевага Smartlink-технології та як вижати з неї максимум. Та знайшли відповідь на питання “Чим відрізняється підхід до заливу у новачків і профі?”, яка допоможе зрозуміти, як заробити перші гроші на арбітражі трафіку та не прогоріти.

Дейтинг + пуші — найпростіший спосіб зайти в арбітраж трафіку?

Більшість новачків намагається потрапити в нішу саме через зв’язку дейтинг + пуші, бо це здається їм найпростішим та найдешевшим джерелом трафіку. Чи так це є насправді? Якщо ні – порекомендуйте з яких трафік сорсів потрібно почати, аби швидко отримати перші результати.

Quotes

Пуші – дійсно один з найпростіших форматів для старту. Проте далеко не найдешевший та не найдоцільніший з точки зору вивчення теорії роботи з трафіком. Окрім того, коли пуш-повідомлення тільки з’являлись на ринку, то дійсно були максимально прості (буквально кілька базових налаштувань і кампанія вже готова до запуску), проте наразі навіть цей формат потребує більше знань, більше налаштувань таргетингу та технічних нюансів. На мій погляд починати з пуш-трафіку варто тоді, коли немає стійкого бажання розібратись в процесі від А до Я, а є бажання просто щось спробувати пошвидше і без подальшого аналізу.

З точки зору більш уважного підходу та глибокого розбору я б звернув увагу на Native Ads, наприклад. Це більш класичний маркетинг, на якому простіше зрозуміти причинно-наслідкові зв’язки та зробити висновки не лише на основі тестів, а й на основі попередніх прогнозів та моделювання. А по складності не відрізняється від push, іноді навіть простіше. Але потребує трошки більше коштів на старт, зазвичай.

Олег Шапоренко
Співвласник партнерської мережі Traforce
Quotes

Так, дійсно дейтинг залишається вертикаллю з найбільшим CR, а це значить, що результатів не доведеться довго чекати. Щодо пушів – це досить непогане джерело для старту. На їх користь працює дуже низька ціна і відсутність бар’єрів для входу. Цей сорс дозволяє дуже дешево ознайомитись з базовими метриками, моделями, екосистемою та основними суб’єктами ринку. Торкнутись різних етапів воронки, та відчути як зміна креативу впливає на кінцевий результат.

На противагу пушам для старту, я міг би назвати УБТ (ред. – умовно-безкоштовний трафік). Цей сорс дає нам інший кут погляду, та можливість більше пізнати психологію та поведінку юзера.Так на вищих етапах в УБТ все зводиться до автоматизації, але перш ніж так заглибитись, я раджу всім початківцям спробувати пройти всі етапи воронки за руку з користувачем та буквально продати йому дейтинговий продукт. Аналізуючи дії юзера та інструменти які ви використовуєте, ви зможете краще зрозуміти мотиви та за які нитки треба тягнути, щоб змусити користувача зробити цільову дію.

Роман Кір’янов
TL of performance department iMonetizeIt
Quotes

Справді, пуші є відносно дешевим і простим в роботі видом трафіку, особливо, коли ти початківець без досвіду та великих бюджетів. Проте не варто забувати про ще один важливий чинник – якість. Перш ніж обрати ту чи іншу трафік-мережу для закупівлі пуш-трафіку, ми радимо почитати відгуки від більш досвідчених колег на профільних форумах, щоб зібрати різні думки та обрати оптимальний варіант. Часто бувають випадки коли партнери закуповують дешеві пуші (на рівні з бот трафіком) і дуже швидко отримують стопи. На трафіку такої якості можна заробити щось у моменті, але не вийде побудувати якісні довготривалі відносини з рекламодавцем чи професійною афіліат мережею.

З відносно швидких та дешевих сорсів можна пробувати УБТ (телеграм групи або чат трафік в соцмережах), але для отримання якісного трафіку дуже важлива правильна воронка та “розігрів” користувача. Але я б все ж таки рекомендував вибудовувати експертизу в більш надійних та якісних трафік сорсах як тюби, дисплей, email трафік. Зараз дуже популярний Тік-Ток, але тут є певні обмеження в виборі рекламодавців.

Єгор
Head of Affiliate Cpamatica
Quotes

Dating був і залишається однією з найбільш профітних ніш в арбітражу, але авжеж для новичка є певні складнощі та сумніви з чого ж почати, звідки лити, який трекер використовувати, де брати креативи та інше.

Пуші можуть бути гарним стартом через ряд переваг:
– є великий вибір push-сервісів;
– високий CTR;
– низька ціна за клік, тож ви не зможете злити великий бюджет та можете збільшити свій стартовий ROI;
– легке налаштуванні таргетингу (можна почати з головних: гео, браузер, девайси, ОС);
– високий рівень конверсії (вище ніж у банерів, бо в юзерів розвивається так звана “банерна сліпота”).

Але треба ще враховувати й певні недоліки або складнощі: – постійна оптимізація кампаній, бо креативи швидко вигоряють та потребують постійного сплітування; – висока конкуренція; – якість трафіку може не завжди відповідати вашим очікуванням!Та кілька порад від нас: обирайте Смартлінку або оффери SOI/DOI, тестуйте Standart push, in-page push та in-app push ads, сплітуйте креативи, використовуйте персоналізацію, одразу сильно не звужуйте таргетинг, бо можете знизити свою конверсію, додавайте виключення в таргетинг, сплітуйте гео та біди, стартуйте з недорогих гео, але з великим об’ємом трафіку!

Платформи для закупівлі пушів: AdMaven, Plugrush, Mgid, MegaPush, Evadav, TacoLoco

Julie Goranova
Dating Unit Sales Team TL ClickDealer
Quotes

Ви хочете йти швидко, чи йти далеко? У виборі сорса ми рекомендуємо фокусуватися не на швидких результатах, а на довготривалому і стабільному перформансі з обраного каналу трафіку. Найкраще підійде вже знайомий вам сорс, інструментарій і функціонал якого ви добре знаєте. Знання свого трафіку та джерела – це 50% успіху, iнші 50% – це правильний оффер.Тим паче що у випадку з дейтингом – перформить майже кожен сорс.

Наші партнери працюють з різноманітними джерелами трафіку. Якщо ви з гуглом на ти – обирайте цей сорс, якщо ви класно знаєте фейсбук, як він працює i таргетинг – це ваша сильна сторона. Якщо ви хочете менше заморочок в плані банів акаунтів – то Адалт ЕД Неткорки те, що вам потрібно.

Nilu
Head of BD&PR AdsEmpire

ГЕОграфія. Що зараз конвертить?

Наскільки важливим є зараз вибір ГЕО для заливу оффера? Tier-1, Tier-2 чи Tier-3 – з яких ГЕО ви рекомендуєте починати новачкам? Назвіть свій топ-3 країн.

Quotes

В першу чергу звертаю увагу не тільки новачків, а й “олдів”, що поняття tier-1/2/3/4… досить суттєво застаріло і не має використовуватись без контексту, як це зазвичай робиться в нашій сфері, нажаль. Для кожного продукту (офферу) сегментація по GEO може бути своя. І зовсім не завжди сегменти схожі.

Наприклад, для одного офферу країни “класичної п’ятірки” (US, UK, CA, NZ, AU) будуть входити у найвагоміший сегмент (tier-1), а для іншого офферу зовсім інші країні будуть цільовими (наприклад: IT, ES, PL, DE), тому для нього в перший за приорітетом сегмент країн потраплять саме вони і цей сегмент теж варто називати tier-1, але саме в розрізі цього конкретного офферу.

Тому не важливо чіплятись за популярну термінологію, якщо не розуміти самої суті. Вибирати варто або країни, особливості яких вам цікаво вивчити (щоб краще розуміти та підлаштовувати креативи та РК в цілому), або країни з переліку пріоритетних для конкретному офферу.

А краще поєднувати ці два критерії і потім знаходити ресурси, де аудиторія з обраної країни досить легко може перетворитись на трафік (нагадаю, що спочатку у вас є аудиторія, а лише потім вона взаємодіє з вашим креативом, стаючи в цей момент вашим трафіком). Топ-3 називати не буду, але дуже рекомендую вивчати Індію, як приклад GEO з неймовірним потенціалом (і це не жарт, я абсолютно серйозно).

Олег Шапоренко
Співвласник партнерської мережі Traforce
Quotes

Географія сама по собі не має великого значення. Важливо тільки з яким ROI ви можете працювати на конкретному гео, і наскільки цей ROI відрізняється від вашої паралельної кампанії на іншому гео. Мало просто знайти зв’язку та вийти в +, треба увесь час тестувати та шукати яка зв’язка може бути ще більш вигідною.

Безумовно країни поділяються за рівнем розвитку, споживчою спроможністю, рівнем поширення дейтингу, кількості користувачів і так далі. Усі ці параметри знаходять відображення в рівні конкуренціі між адвертайзерами за трафік та в пейауті, який вони готові платити за цільову дію. Отож, трійка лідерів по ревеню і кількості офферів досить незмінна: США, Франція та Германія.

Щодо рекомендацій для новачків, я би не поспішав іти в Tier-1 та навіть в Tier-2. На противагу великим пейаутам ви швидко побачите, що ціни на трафік також дуже висока, а конкуренція, між охочими його купити, величезна. Отже, ви маєте шанс спалити весь свій тестовий бюджет, ще до того, як побачите перші реєстрації. На сьогодні, я можу виділити Бразилію, Індію та Чилі. Тести на цих ГЕО будуть недорогі, ви будете змогу підібрати сорс, покращити свою стартову воронку та маштабуватись.

Роман Кір’янов
TL of performance department iMonetizeIt
Quotes

Якщо ти новачок і в тебе невеликий бюджет для тестів, вибір географії є дуже важливим на старті. Tier-1 до якого входять Штати та інші англомовні країни – географії з високою конкуренцією і тому дорогі в закупці. Тому саме для новачків, ми рекомендуємо починати з Tier-3 країн, а саме Латинська Америка (BR, AR, CO, GT, UY) та Африки (NG, KE, ZA). Хоч і ціна за лід не дуже висока, але в закупці кліки теж не дорогі і тому на маленькому бюджеті можна отримати достатню кількість даних для аналізу.

Якщо ти вже досвідчений арбітражник, вибір гео вже не є таким суттєвим. Головне знайти хороше джерело трафіку, тестити різні креативи та просити в свого афіліат менеджера оффери з найкращими умовами. Наш топ 3 гео: US, DE, BR. (П.С. на Штати, Бразилію та інші Tier-3 гео ми маємо ін-хаус оффери)

Єгор
Head of Affiliate Cpamatica
Quotes

Dating, як вам відомо, покриває всі існуючі гео, що дає змогу монетизувати будь-який трафік. Вибір вдалого гео для проливу це вже половина успіху. Авжеж найкращими для заливу вважаються Tier-1 та Європа, але окремої уваги заслуговують LATAM, Азіатські та Африканські країни.

Але треба розуміти, що Tier-1 характеризується великою конкуренцією, отже для новачків ми би порадили починати з Tier-3 країн або Східної Європи (наприклад MX, CL, CO; NG, IN та RO, PL, CZ, LT), а через час додавати інші більш профітні локації (US, DE, CA, FR) або більш дорогі Nordics (NO, FI, DK, SE).Обираючи оффер або локацію не женіться за ставкою або можливістю відразу увірватися та лити US, бо можна злити безліч костів на тести. Для вебів важлива проста реєстраційна форма та локалізація лендінгу, а також вибір локації з платоспроможними аудиторіями, які не перенасичені рекламою, яку вони бачать практично кожного дня.

Julie Goranova
Dating Unit Sales Team TL ClickDealer
Quotes

Багато хто каже, що треба починати з менш конкуруючих гео. Ми радимо обирати гео з урахуванням вартостi трафіку (щоб тест не вийшов супер дорогий і мати змогу отримати перші дані та аналітику, не витративши багато спенду) та об’ємів цього самого ринку. Тому USA навіть як для новачка – це хороше гео. ЛатАм (наприклад Бразилія) – тут можна отримати багато лідів та статистики витративши не так багато спенда. Також рекомендуємо приділити увагу Польщі, Чехії, Португалії, Іспанії.

Nilu
Head of BD&PR AdsEmpire

Як працювати з ЛГБТ-офферами

Наразі бачимо багато ЛГБТ-офферів. Які основні особливості в роботі з ними та наскільки великі об’єми трафіку на такі оффери? Назвіть топ-3 гео для роботи з ЛГБТ-офферами.

Quotes

Не люблю говорити очевидні речі, але ви самі запитали. Зростання трафіку на ЛГБТ-оффери абсолютно напряму прив’язане до зростання (а точніше до камінаутів, популярізації та легалізації) ЛГБТ у світі. Достатньо просто читати новини по країні, яка цікавить, звертаючи увагу на лібералізацію ЛГБТ, щоб робити прогнози по CR. Це досі свіжий сегмент ринку, платоспроможний та з гарно підкресленими характеристиками аудиторії, тому з ним легко працювати в порівнянні з традиційним мейнстрімом.

Необхідно лише зосередитись на професіональній стороні питання, відкинувши свої власні емоції та думки щодо цього питання, якщо вони заважають. За достатньо свіжими даними (2021 рік) досить високий рівень ідентифікації в Бразилії, Індії, Іспанії, Австралії, Канаді, Нідерландах. На другому місці я б поставив сегмент: Германія, Мексика, Чилі, США, Британія, Бельгія, Швеція, Аргентина.

Олег Шапоренко
Співвласник партнерської мережі Traforce
Quotes

Насправді конкуренція в ніші дуже низька і 92% трафіку припадає на одного адвертайзера. На щастя для нас, це наш давній партнер. IMI працює в ніші вже більше 6 років, і весь цей час ми намагаємося розширити покриття, привести нових адвертайзерів та пояснюємо іншим партнерам, що ця вертикаль варта їх уваги, а інвестиції в переробку продукту майже нікчемні, у порівнянні з обсягами трафіку, який можна залучити в умовах низької конкуренції.

Ми оцінюємо об’єм трафіку в ЛГБТ ніші, як 10% від дейтингу і це довгий час знаходило відображення у ревеню, який ми мали з цих вертикалей. Але останні декілька років відставання ЛГБТ-ніші прискорилося. Я вважаю, що ця різниця створює потенціал для розвитку. Тобто зараз дуже гарний час для входу.

Роман Кір’янов
TL of performance department iMonetizeIt
Quotes

Я не думаю що тут є якась принципова різниця з класичним кежуал дейтингом, звісно є специфіка в плані креативів та сорсів, але підходи, як на мене, не дуже сильно відрізняються. Щодо об’ємів це не зіставно з класичним кежуал чи мейнстрим дейтингом. Оскільки ніша менш популярна, об’єми дуже сильно коливаються та залежать від можливості декількох великих партнерів знаходити класну зв’язку і заливати об’єми, тому загальний об’єм по ЛГБТ ніші в нас досить не стабільний. Топ-3 гео в нас –- це DE, US, UK.

Єгор
Head of Affiliate Cpamatica
Quotes

Нішевий dating, а наразі LGBT dating – це актуальний напрям для тесту нових та прибуткових офферів, бо тут ви обираєте вузьку аудиторію, де таргетинг відбувається не в широку, а за інтересами та вподобаннями юзерів. Ви можете досягти гарних результатів та знайти золоту жилу для себе, але для роботи з такими оферами треба слідувати правилам та розуміти специфіку вузької ЦА:
– використовувати лише нішеві креативи: банери, приленди та тексти;
– звичайний дейтинг трафік на такі оффери буде мати погані результати;
– потрібно дуже звужувати таргетинг;
– можна використовувати трафік з великих рекламних мереж: Exoclick, TrafficStars, TrafficFactory, TrafficJunky, а також Native ads та push-трафік;
– розуміти топ гео для ніші – США та Європа (DE, FR);
– розуміти специфіку обраного офферу та адаптувати креативи під нього.
Та авжеж тестувати, звужувати воронку та комбінацію банер-приленд-ленд! Бажаємо успіхів!

Julie Goranova
Dating Unit Sales Team TL ClickDealer
Quotes

З ЛГБТ офферів найкраще працюють гей-оффери на чоловічу аудиторію. В класичному випадку на дейтинг сайті платить тільки одна сторона, чоловіки – а тут, виходить, що платять всі. Також статистично підтверджена висока платоспроможність цієї аудиторії. Насправді всі нішеві оффери круті тим, що навіть попри невеликий об’єм – тут високий СR. Головне, знайти потрібну аудиторію. Наразі в нас топові ЛГБТ оффери та гео це US/UK/AU/DE: Gaysgodating, Gaystryst, Buddygays

Nilu
Head of BD&PR AdsEmpire

Досвідчений байєр vs новачок: різниця в підході на мільйон

В чому магія? Досвідчений арбітражник бере фото красивої дівчини, пише декілька двозначних фраз, заливає та отримує плюсовий ROI. Новачок робить теж саме, але зі $100 отримує мінусовий ROI, пару доларів профіту та розчарування від арбітражу. Що тут не так? Дайте 3 рекомендації для тих, запускає компанії вперше або спробував дейтинг, але не зміг залити в плюс

Quotes

Перша й головна рекомендація – не лізьте в арбітраж за швидким та випадковим профітом. Це маркетинг, а не казино. Тут не вдасться на дистанції заробляти без досліджень, аналізу, сегментації та ретельної підготовки. Звертаю увагу – я не сказав нічого про тести, які всі дуже люблять в нашій сфері.

Постійні тести (креативів, лендингів, налаштувань таргетингу тощо) – це дійсно важлива складова, але ж не для фундаменту! Уявіть що ви будуєте хмарочос, наприклад. З чого почнете? З тестів (будете купувати та пробувати різні матеріали, малювати різний дизайн, використовувати різні технології, наймати різних робітників, змінювати локацію і т. д.) чи з планування та розрахунків, все ж таки? Думаю, що натяк зрозумілий.

Олег Шапоренко
Співвласник партнерської мережі Traforce
Quotes

Магія в тому, що досвідчений медіабаєр вже провів купу тестів та знайшов свою профітну зв’язку. Він вже виділив найефективніші сегменти: гео, трафик тайпи, конекшин тайпи, браузеры, мови і т.д. та вже додав у блек всі сорси, які не працюють Він підлаштував свій бід, щоб він відповідав його персональним вимогам до ROI.

Крім того, на креативі воронка не закінчується, а тільки починається. Тобто, щоб відтворити повністю чиюсь воронку треба скопіювати безліч параметрів, включаючи домовленості з адвертайзером, на основі окупності трафіку, а це не відповідає дійсності.
1. Звернутися за допомогою до свого менеджера в ПП. Він підкаже, що і куди лити на основі статистики платформи та які вимоги до аудиторії. Це суттєво звузить ваші тести, а отже і спалені кошти
2. Звернутися до менеджера рекламної мережі. Так ви можете позбавитись на вході проксі трафіку та низькоякісних сорсів.
3. Продовжувати тести, бо ви не просто спалили бюджет, а стали на 100$ ближче до свого профіту

Роман Кір’янов
TL of performance department iMonetizeIt
Quotes

3 рекомендації = 3 складовим успіху досвідченого арбітражника

1. Трафік сорс (ред. – джерело трафіку).
Досвідчений арбітражник вже не перший день працює із ним. Тому він знає який таргетинг йому потрібен на певний оффер. В нього вже може бути в загашнику готовий вайтлист або блеклист. Якщо трафік сорс новий, то відразу зробити плюсовий ROI будь-кому дуже важко, тому потрібно тестувати не маленькими бюджетами певний таргетинг (скажемо від $100 на воронку).

2. Маркетингова воронка.
Це в нас прилнедінги, методи домонетизації. Як правило, у досвідченого арбітражника все це є і вже протестовано. Тому він запустить той варіант, де він заробляє або заробляв раніше.

3. Умови офферу.
Це в нас виплата та інші домовленості із рекламодавцем. Якщо ви працюєте давно на ринку і маєте репутацію – вам дадуть кращі умови. Або коли ви працюєте із досвідченою партнеркою – вона може вам надати ці умови. Для окремих партнерів з найліпшою якістю та найбільшими об’ємами ми можемо домовитися про ретроспективний бамп.

Для всіх інших партнерів ми намагаємось поліпшити умов виплат, як тільки отримаємо достатній об’єм трафіку для перегляду рейта (ред. – ставки по виплаті) рекламодавцем.

Єгор
Head of Affiliate Cpamatica
Quotes

Дуже важко стартувати там, де велика конкуренція, особливо в такій вертикалі як Dating, де здається ллється вже майже все та всюди!За роки роботи з Dating ми бачили як зʼявлялися та вибивалися в топ або згасали ті чи інші трафік сорси, як паблішери знаходили все нові та нові воронки та підходи, обходили регулювання соцмереж і так далі. Але дейтинг завжди в тренді та зайти у цю вертикаль можна майже з будь-яким бюджетом.

Новачки не отримують відразу позитивний ROI, бо роблять ряд помилок:
– поспішають та не локалізують креативи (наприклад: тексти або специфіку дівчат в залежності від локації, або використовують шаблонні фото як з обкладинки, а не реальні фото дівчат);
– креативи не підігнані під дизайн самого офферу: типаж, вік, тексти;
– не використовують Spytools, щоб підгледіти, що вже працює;
– тестують дуже мало та вимикають рекламні кампанії, не закладаючи більший бюджет на тест гео, які цього потребують;
– не сплітують кілька підходів/прилендів та гео;
– не оптимізують за часом найвищого конверту, віком аудиторії;
ставлять низькі біди, що дає неякісний траф та швидкий стоп;
– не враховують тип трафіку для креативів (це яскрава картинка або клікабельний текст, або селфі-тип фото та інше).

Треба враховувати, що кампанії з топ сорсу, з топ креативом на топ оффер може все ж йти в мінус через велику конкуренцію на сорсі або мати низький CTR, тож треба шукати новий підхід. Досвідчений арбітражник розуміє які закупити регіони, ISP, keywords, плейсменти та які ціни підійдуть для певного джерела та офферу. Адже топ мастадонти дейтингу – це паблішери, які вміло поєднали свої скіли, джерело трафіку, локацію та добре відтещщену звʼязку!

Julie Goranova
Dating Unit Sales Team TL ClickDealer
Quotes

Креативи, котрі подобаються вам, зазвичай не подобаються вашій аудиторії. В дейтингу, і в цілому багато де, – месседж має бути простим і зрозумілим. Картинка – проста, але eye-catching. Досвідчений арбітражник також витрачає багато часу на поглиблення знань по механізму роботи свого сорса, десь треба приділити більше уваги першому запуску, а десь – подальшій оптимізації.

Nilu
Head of BD&PR AdsEmpire

Чи варто працювати через смартлінку?

Чи є у вас дейтинг-смартлінка? Які переваги отримує арбітражник заливаючи з неї? Що вигідніше: залити 3 оффери на спліт-тест на різні ГЕО, чи залити три оффери через смартлінку? Дайте свої 3 поради по роботі зі смартлінкою?

Quotes

Смартлінк є, звичайно. Це ж musthave для дейтингу вже декілька років. Ми приділяємо приблизно 70% уваги цьому рішенню, тому що одні з небагатьох на ринку дійсно розуміємо як це має працювати насправді та чим не слід нехтувати і на чому не слід економити.

Нажаль, ідеальних механізмів та алгоритмів smartlink серед партнерок досі не існує, всі фактично рівні за логікою, але дехто просто приділяє більше часу та ресурсів на оптимізацію, що й дає ліпші результати не на конкретний момент часу, а на довгостроковому відрізку.

Щодо порад роботи зі смартлінками: не варто обирати прямі оффери для спліт-тестів, якщо завчасно зрозуміло, що вам не вистачить сил/часу/знань/грошей на подальшу аналітику та оптимізацію. Краще відразу оберіть смартлінк, довіривши решту партнерці. В протилежному ж випадку порада зворотня – завжди обирайте прямі оффери, якщо готові до повноцінної подальшої роботи з аналізом даних та оптимізацією показників.

Олег Шапоренко
Співвласник партнерської мережі Traforce
Quotes

Так, в нас є дейтингова смарта. Це основний актив нашої партнерки, ми постійно працюємо над її доопрацюванням вже понад 7 років. Щодня крізь неї проходить більше 20 мільйонів користувачів, що призводить в середньому до 100 тисяч реєстрацій на дейтингових продуктах по всьому світу.

В першу чергу смартлінка надає вам експертизу на основі великого обсягу даних та досвіду команди, які ви не можете отримати самостійно і в короткий час. Отже, за вас вже все протестували, знайшли найкраще, та ще й поліпшили. Отже, ви заощадили гроші на тестах, дизайнерах, витратниках та іншому. Та не витрачали час на ресерч, сегментацію та оптимізацію кампаній.

По-друге смартлінк дає вам доступ до сучасних технологій та постійного вдосконалення методів монетизації. Тут треба не забувати що смартлінк – це технологія, а її розвиток залежить від розробників, тестерів, аналітиків та ще півсотні людей, які кожен зі своєї позиції приносить нові ідеї для покращення алгоритмів та досвіду партнерів.

Ідея смартлінки полягає в тому. що вам не доведеться обирати оффери чи преленди при заливі на смарту. Смартлінк не просто дає вам величезний асортимент продуктів, а ще й підвищує рівень монетизації трафіку, збільшуючи прибутковість кампаній паблішерів. Наша партнерка поєднує обидва напрями. Ви можете взяти як сінгл оффери так і обрати смартлінк для зливу.

Три поради:
1. Ніколи не дивитись на пейаут. На ефективність і прибутковість ваших компаній впливає лише 1 метрика – ECPM. Усе інше Payout, CTR, CR, UNIQUE, EPC – залиште, будь ласка, команді смартлінк.
2. Арбітраж – це бізнес про роботу з даними. Отже не чекайте нагоди поглибити свої знання в математиці та статистиці. Ваші рішення будуть значно ефективнішими, якщо ви будете знати, як працювати з даними. Якщо ж ви сумніваєтесь у своїх власних силах, то хоча б користуйтеся такими інструментами, як калькулятори показників
3. Якомога більше спілкуйтеся зі своїм аффілейт менеджером. Обмін інформацією напряму впливає на ефективність ваших кампаній.

Роман Кір’янов
TL of performance department iMonetizeIt
Quotes

В нас є як і дейтинг-смартлінка, так і наше унікальне рішення “Flow”, можна сказати next level смартлінки, який працює за тим самим принципом, але кожний “Flow” унікальний і створюється під окремого афіліата відповідно до його очікувань. Це не просто 1 дейтинг лінк, а цілий софт, де як affiliate manager, так і сам вебмастер можуть його оптимізувати, самостійно додавати оффери, певні ленди, обрати долю оффера в самому флоу, підібрати прелендінги відповідно до воронки та повністю контролювати свій перформанс.

Переваги Flow у тому, що на відміну від смартлінок в інших мережах, вебмастер може бачити між якими офферами та лендами розподілявся його трафік по кожному гео і на основі цих даних проводити оптимізацію чи почати працювати з прямим оффером, який показав найкращі результати.

Що вигідніше: залити 3 оффери на спліт-тест на різні ГЕО, чи залити три оффери через смартлінку? Дайте свої 3 поради по роботі зі смартлінкою?
Вигідніше залити 3 оффери в середині Flow і так зробити спліт-тест, ефект той самий, але за однією лінкою і ви будете бачити який з них мав кращий перформанс. Звісно краще робити це на одне гео при обмеженому бюджеті.

Якщо у вас WW трафік без таргетингу, як ТГ канали, Free Social media, блог, який ви бажаєте хоч якось монетизувати та не знаєте як трафік розкинути по офферах та легко оцінити перформанс – Flow найдоречніший варіант зробити тест, а потім фокусити певний оффер.

Flow можна використовувати, як трафікбек, та монетизувати нецільовий трафік. В роботі з flow, афіліат – і є перформанс менеджером та особисто впливає на результат, а афіліат менеджер виступає радником.

Єгор
Head of Affiliate Cpamatica
Quotes

СlickDealer має 5 основних смартлінок за напрямками Dating, Gay Dating, Cams, Mainstream, 18+ Gaming та ще й нову iGaming Smartlink. Основна перевага Smartlink полягає в зменшенні ризиків потрапити на поганий оффер. Адже на Смартлінці топ оффери та звʼязки вже протестовані й вам не потрібно перебирати та зливати бюджети.

Також великий плюс – це автооптимізація зі смарт-алгоритмом, яка допомагає підібрати дійсно кращі оффери саме для вашого типу трафіку. Для новачка найпростіший варіант – потестити через смартлінку аби познайомитися з форматом роботи та не оптимізувати свою воронку власноруч. Наприклад, щоб визначити найбільш робочу звʼязку баєру потрібно витратити близько $200–300 та далеко не завжди це матиме профітний результат, а в смартлінці ця проблема вже вирішена за вас!

Три поради які можна дати:
– не обирайте супер дорогі локації, спочатку протестіть гео, з якими простіше працювати, не зливайте весь бюджет в один момент;
– дослухайтеся до порад вашого менеджера, він на вашій стороні;
– з вашої сторони також повинна бути віддача, оптимізуйте свій трафік, не чекайте, що за вас усе зроблять.

Під будь-який тип трафіку смартлінка підбере найкращу комбінацію офферу, лендінгу та джампу. Smartlink ідеально підходить для новачків (ми можемо допомогти з креативами для старту), для монетизації залишкового трафіку та для трафіку с соцмереж, особливо TikTok.

Julie Goranova
Dating Unit Sales Team TL ClickDealer
Quotes

Авжеж, в нас є своя дейтінг смартлінка.
Переваги:
– по-перше, з нею аффу зручніше працювати, оскільки не треба витрачати час на її оптимізацію. Замість нього це робить менеджер та технології на стороні продукту. А у вас є просто одна лінка на всі оффери та гео;
– по-друге, логіка смартлінки спрямована на те, щоб постійно підвищувати EPC (ред. –- Earn-Per-Click) аффа або, принаймні, підтримувати його на стабільному рівні;
– по-третє, ми платимо аффу за додаткову монетизацію його трафіку, на всіх локаціях.

Смарта розбиває трафік будь-якої якості, на різні оффери, в усіх локаціях – і все, що ми зможемо монетизувати, аффу буде виплачено. Дуже радимо робити це саме через smartlink. Наші фахівці мають великий досвід та паттерни налаштувать “під капотом” смартлінки, що дозволить отримати максимальний результат без додаткових вкладень та знань. Ми зможемо забезпечити абсолютно рівні умови для вхідного потоку і коректно “розбити” його між офферами.

Наші поради щодо роботи зі смартлінкою:
– комунікуйте з менеджером, він є експертом свої справи і дасть відповіді на всі питання та допоможе з усіма налаштуваннями;
– не завжди високі пейаути – це вищий дохід, обов’язково дивіться на EPC і в більшості випадків СМАРТЛІНК є оптимальним рішенням;
– смартлінка – це найшвидший та найпростіший старт з максимальним результатом.

Nilu
Head of BD&PR AdsEmpire

Щоб почати заливати, не бійся витратити гроші на тести та обирай партнерку з експертизою 

Push-формат для початківця в арбітражі — далеко не єдиний гарний варіант джерела трафіку. Як і в інших сорсах, щоб заробляти гроші на push-трафіку — з ним також треба навчитись працювати і добувати дійсно якісний трафік. Тому зверніть увагу на поради експертів щодо того, як працювати з трафіком та яких помилок треба уникати, щоб не зливати трафік в мінус.

Також 5 порад від редакції “Палай”:

  • зважайте на свої фінансові можливості. Рекомендуємо заходити на тести з бюджетом мінімум $200-300, щоб зібрати достатньо інформації на етапі тестів;
  • вибирайте гео, яке вам в перспективі цікаве для вивчення та запитайте поради по роботі з гео у вашого аффілейт менеджера;
  • уважно слідкуйте за релевантністю перекладів текстів та дизайну креативів, а також відповідністью їх до конкретного регіону. 
  • якщо не знаєте який оффер обрати для першого заливу — попрацюйте зі смартлінкою, це допоможе заощадити кошти на тестах. 
  • обирайте тільки надійних партнерів, аби мати профіт та більший ROAS;
  • 🔥Палай своєю справою та роби побільше тестів.

Можете довірити свій дейтинг трафік нашим експертам з ClickDealer, Traforce, AdsEmpire, iMonetizeIt, Cpamatica – вони точно знають, як перетворити його на гроші вже сьогодні!

Підписуйтесь на наші Instagram та Telegram, попереду багато цікавого.

0