Кейс: $440k на рік на приватному ком’юніті в Discord

Кейс: $440k на рік на приватному ком’юніті в Discord

Коли звичайні арбітражники чують про те, що на приватній спільності можна заробляти сотні тисяч доларів на рік, в них виникає дисонанс. Багатьом здається, що час закритих клубів за інтересами вже давно пройшов, але це не так. 

Сьогодні розберемо кейс американського підприємця Деніела Вассало. Він створив ком’юніті з платним членством і заробив $620 000 за 1,5 роки. Історія цікава тим, що за високого профіту в овнера мінімальні витрати.

Особливості спільноти

Small Bets — клуб для підприємців і тих, хто хоче перейти перейти у статус самозайнятої особи. Деніел запустив його у кінці 2021 року і дуже швидко проект став основним в портфоліо. Станом на травень 2023 року, в ньому 2 000+ членів з платною підпискою. 

Спільнота створювалася для обговорення ідей, навчання і нетворкінгу. Судячи зі статистики активності аудиторії, вона повністю справляється зі своїми завданнями і приносить гарний дохід власнику. 

діскорд канал бізнес-клубу
Так виглядає канал в Діскорді

Після оформлення підписки користувачі отримують:

  • довічний доступ до живої спільноти, де можна знайти партнерів для бізнесу;
  • щомісячний когортний курс — 6 Zoom-сеансів;
  • 3-4 вебінари на місяць с запрошеними експертами.

Останні 2 пункти зі списку добряче підігрівають інтерес потенційних клієнтів. Вони розуміють, що після приєднання отримають не тільки доступ до ком’юніті, а й корисні матеріали. Наприклад, вебінари проводяться тільки в межах Small Bets і не потрапляють у паблік. 

безкоштовні матеріали
Безкоштовні матеріали

Підхід Деніела до формату клубу викликає повагу. Він міг би не створювати додаткову цінність через відсутність щомісячних платежів, але намагається дати підписникам максимальний об’єм корисної інформації навіть за умови одноразової оплати.

Судячи з відгуків клієнтів, витрати на членство в спільності повністю відповідають його цінності. За кілька сотень доларів користувачі отримують можливість спілкуватися з однодумцями, Zoom-сесії з обговоренням актуальних проблем та корисні вебінари. Прямі ефіри зберігаються в бібліотеку і користувачі можуть передивитися їх в будь-який час. 

скрін бізнес-клубу із середини

99% підписників оцінили Small Bets на 5 балів, 1% — на 2 бали. Кількість відгуків маленька, якщо оцінювати цифру в розрізі об’єму продажів. Але сумніватися в достовірності коментарів немає сенсу, їх можна залишати лише після покупки. 

Приклад відгуку

Аналіз фінансових показників

Деніел запустив Small Bets в листопаді 2021 року. В перший місяць він зміг залучити 103 підписника і отримати $37 000 профіту. Детальний звіт про дохід та витрати доступний в Google Sheets

Вартість підписки складає $375 разово. Після оплати клієнти отримують запрошення до Discord каналу і повний доступ до всіх матеріалів. Користувачам з Україні дають 60% знижки і це дуже приємно. 

знижка для українців

Деніел пропонує повернення коштів, якщо нові підписники не зможуть вийти на дохід мінімум в $10 000 через 60 днів після приєднання. Все-ж таки головна ціль спільноти — перейти на новий рівень фінансової свободи. 

Модель разової оплати була обрана через те, що вона дає можливість тримати LTV (пожиттєву цінність клієнта) на одному рівні. В теорії, щомісячне списання коштів може бути більш прибутковим, але показник відписок може бути високим. А якщо користувачі платять разово, у них є обмежений часі для створення запиту на повернення коштів.

скріншот повідомлення власника ком'юніті

При використанні моделі лайфтайм-доступу розмір доходу повністю залежить від об’єму нових клієнтів. Статистика показує, що овнер Small Bets залучає десь 100-150 підписників щомісяця. В деякі місяці дохід знижувався до $11 000, а найбільша цифра була в квітні 2022 року — $74 000. 

статистика профіту

Цікаво, що з часов показник профіту на одного члена клубу падає через зростання кількості підписників. Наприклад, в листопаді 2021 один користувач приносив в середньому $360, а в квітні 2023 — $101. 

PnL проєкту

За весь час існування клубу Деніел оформив повернень на $12 000. Це всього 2,22% від загального профіту. Низький показник рефандів свідчить про високу якість контенту та користь від участі в спільноті. 

За півтора роки існування закрита спільнота принесла овнеру $672 000 ревеню та $530 000 чистого доходу. Найбільшу комісію довелося заплатити платіжному агрегатору — $30 000 за 18 місяців. 

статистика прибутку з ком'юніті за півтора роки

Серед соцмереж найбільше виділяється Twitter. За 1,5 роки він приніс 9 500 продажів на суму $279 000. Значну частку профіту також генерує брендований трафік і email. 

Історія Деніела наочно демонструє, що пасивний дохід в чистому вигляді зустрічається вкрай рідко. Клієнтам простіше заплатити один раз і отримувати корисні матеріали щомісяця. Тому овнеру доводиться регулярно залучати нових підписників. 

Складно уявити, що кейс можна повторити в українському сегменті інтернету, але це можливо. Наприклад, у нас є Ukrainian Digital Community з вартістю членства $30 на місяць. Кількість учасників клубу поступово зростає, як і щомісячні донати на ЗСУ. Овнери перераховують 10% від прибутку на армію. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0