Кінг Конг Vs Годзілла: хто переможе у протистоянні SEO i контент-команд?

Кінг Конг Vs Годзілла: хто переможе у протистоянні SEO i контент-команд?

Уявіть собі епічну битву, де титани SEO та контент-команди схрещують шпаги (або клавіатури) у запеклій боротьбі за першість у Google. З одного боку — величний Кінг Конг SEO, що володіє безмежною силою ключових слів та ранжування. З іншого — верткий Годзілла контент-мейкерів, що творить неймовірні історії. 

Хто переможе? Та й взагалі, який сенс цієї битви? Можна довго розказувати про те, що «всі ми робимо спільну справу», але факт в тому, що протистояння між командами таки існує. Та до чого воно призведе? Наші друзі з BetZillion розказали про це трохи більше.

Несумний контент очима бренд-менеджера та піарника… та чому це бісить контент-мейкера?

Бренд-менеджер та піарник мріють про вірусний контент, що генерує шквал репостів. Їм байдуже, чи буде це епічний розбір спортивного епізоду, тіпси та передбачення матчів у намоленій категорії сайту Betzillion, ньюзджекінг про зміну тренера Чалсі чи мем про кота, що їсть торт. Їхня мета – хайп та впізнаваність бренду.

Контент-мейкер рве волосся на голові, намагаючись балансувати між вимогами SEO, вірусним трендом та власним бажанням створити щось цікаве.

Але це поверховий погляд на проблему. Якщо заглибитись, побачимо наступні фактори протистояння:

  • контент з точки зори піарника та бренд-менеджера — це будь-що, здатне пропагувати позитивні аспекти бренду. Ці спеціалісти прагнуть, аби матеріал демонстрував: наша компанія найкраща, унікальна, неперевершена у всьому, бест оф зе бест. Тож ідеальний контент — той, що розповідає про успіхи, цікаві події, або пропонує аудиторії вигідні рішення. Беремо умовну Альону-Альону, одягаємо в фірмову футболку і знімаємо Reels, де вона розповідає про те, як любить ставки на спорт;
  • контент-мейкеру складніше. Створювати яскраву картину, яка відображає лише одну сторону реальності, звичайно, круто. Проте сучасні користувачі досить критичні. Цільова аудиторія беттінга — це переважно фанати спорту, які не пробачають помилок. Тому, коли про спорт розповідають спортсмени — це ок. А от співаки хай собі співають.

Чи існує баланс? Так, і він побудований на співпраці між двома командами одного беттінгового проєкту — Betzillion. Домовтесь: вам потрібен тру контент, від шанованих у спільноті людей. Часи зараз стрьомні, тому важливо перевіряти репутацію спікерів. Будуєте кампанію навколо спортсмена? А спитайте його, чий Крим. Дослідіть біографію, щоб не нарватись на масовий хейт у мережі.

І ще одне: жодного клікбейту. Заголовок: «Цей хлопець виграв мільйон на ставках, використовуючи одну хитрість!» до PR-статті про беттінгову контору… Ну таке собі рішення.

SEO-спеціаліст рулить контентом? 

SEO-фахівець – майстер ключових слів, володар таємниць ранжування та повелитель трафіку. Контент-мейкер – творець захоплюючих історій, експерт у розробці емоційних магнітів для аудиторії. Однак конфлікт інтересів може виникнути через різницю підходів і метрик успішності.

Контент в ніші беттінга особливо складний, оскільки вона досить конкурентна: щоб обійти суперників та привернути увагу аудиторії, треба постаратись. Хто ж заправляє балом в аффіліат команді Betzillion? Чи можливе мирне співіснування цих двох титанів, чи їх протистояння буде вічним?

SEO-спеціаліст прагне до вершин Google, оперуючи ключовими словами, вишукуючи рецепти розуміння таємничих алгоритмів. Експертні думки? Звичайно, але без плагіату, будь ласка! Адже унікальність — це основа успішного контенту. Буває, що сеошник ставить під загрозу якість контенту через необхідність «підігнати» його під вимоги пошуковика. Контент-мейкер бачить світ інакше. Охоплення, репости, коментарі — ось його мантра. Він хоче створювати цікаві, унікальні матеріали, які відповідають на запитання та потреби аудиторії.

Ньюзджекінг і тренди — поле запеклої битви. Хто ж переможе? Однозначної відповіді немає. Адже успішний контент у беттінг ніші — це симбіоз SEO-оптимізації та експертності автора.

Ловіть рецепт успіху:

  1. Взаєморозуміння. SEO-фахівець та контент-мейкер повинні спілкуватися, розуміти цілі один одного та рухатись в одному напрямку.
  2. Баланс. SEO не має йти на шкоду експертності та цікавості контенту.
  3. Якість. Свіжі думки, захоплююча подача та емоційний зв’язок з аудиторією – ось основа успішного контенту.
  4. Аналітика. Слідкуйте за результатами, тестуйте різні підходи та шукайте золоту середину.

SEO та контент-менеджер — не вороги, а партнери. Їх спільна робота — запорука створення контенту, який підкорить Google та зачарує аудиторію.

P.S. А хто ж експерт? Той, хто володіє знаннями, досвідом та вміє ділитися ними з людьми.

Нахіба сайту блог?

Насправді блог — це must-have для будь-якого сайту, пов’язаного зі ставками на спорт. Але й навколо нього виникає конфлікт інтересів між SEO та контент-командою. Поглянемо, як по-різному сприймають блог обидві сторони.

Очима SEO

Пошукові системи обожнюють свіжий та релевантний контент. Регулярно оновлюючи блог, можна завоювати любов Google. Пошуковик знатиме, що сайт — динамічний та живий ресурс, гідний кращих позицій у ранжуванні.

Завдяки SEO-оптимізації блогу можна залучити на сайт нових користувачів, які шукають інформацію про спортивні ставки, арбітражні команди та спортивні події.

Evergreen content рулить! Тому безкінечно редагуємо статтю про Super Bowl, змінюючи дати та прізвища. Матеріал в топі? В топі!

Очима контент-мейкера

Блог — це майданчик для демонстрації знань у сфері спортивних ставок. Створюючи якісний контент, можна позиціонувати себе як авторитетного експерта, завойовуючи довіру та лояльність аудиторії. А ще до блогу можна залучити народ, який підписаний на Telegram-канали, читає там свіжі думки та прагне знати більше (ну або шукає, де перевірити чутки).

Постійне оновлення «евергрін» контенту — те ж саме, що залишили різдвяну ялинку до травня, повісити на неї писанки та казати, що це круто. Передрукований контент не дає аудиторії нічого нового, не розкриває нових граней теми, не несе емоційної цінності. Працює на SEO? Ну ок, але кому з читачів це цікаво? Замість передруку можна створити новий, оригінальний матеріал, який приверне увагу та принесе більше користі.

Що в результаті? Кінг Конгу з Годзіллою знову доведеться взятись за лапки та дійти згоди. Більше якісного, нового та експертного контенту, який відповідатиме трендам — ну і SEO-нормам також. І викиньмо зрештою ту ялинку.

Все одно всіх замінить АІ (спойлер: ні)

Штучний інтелект — це нова зірка на небосхилі контент-маркетингу. Він генерує тексти, пише статті, та навіть робить спроби прогнозувати спортивні івенти. Але чи здатен він повністю замінити людських контент-мейкерів? Насправді ШІ може генерувати тексти, але не здатен відчути емоції фанатів та повністю заринутись у лексику, меми, експіріенс цієї ніші.

Ну скажіть, чи зрозуміє штучний інтелект контекст і іронію цитати «Футбол — це гра, де 22 чоловіки ганяються за м’ячем, а в кінці перемагає Німеччина»? А що він згенерує на тему «5 кращих способів виграти в букмекерській конторі»? Набір шаблонних порад для школярів і домогосподарок?

Та й у справі передбачень ШІ повний лузер. Розберемося, чому АІ контент поки не може дати класного предікшену:

  • він не може зрозуміти «хьюман фактор», не здатен передбачити поведінку гравців під час матчу;
  • ШІ не відчуває азарту та хвилювання, йому тупо все одно. Будь-який автор «в темі» — це фанат, який присвячує цьому не лише час, але й емоції. І це відчувається, бро.

Так що АІ — це потужний інструмент, але він не здатен повністю замінити живого експерта. Контент-мейкери, які володіють знаннями, досвідом та емоційним інтелектом, завжди будуть затребувані.

Здавалося б, протистояння між оптимізаторами та авторами — це битва між гігантами, але часто перемагає той, хто може поєднати силу з розумом. SEO дає структуру та видимість, а контент дарує душу та емоції. Разом вони можуть творити дива, змушуючи Google та читачів схилятися перед їхньою величчю. Зрештою SEO і контент — це як Кінг Конг і Годзілла, які мусять знайти спільну мову, щоб не знищити всіх навколо. 

0