Медіабаєр в команду: на що звертають увагу HR? + вакансії

Медіабаєр в команду: на що звертають увагу HR? + вакансії

Великі арбітражні команди надають все для комфортної роботи і навіть більше. Тобі не треба думати де взяти мобільні застосунки, як написати преленд, скільки часу витратити на створення креативів, де закупити аккаунти, тощо. Мебіабаєру залишається добре робити свою справу – заливати, масштабувати, оптимізувати та отримувати за це свої бонуси.

В цьому опитуванні ми звернулись до великих українських команд, які обробляють від 40 до нескінченності відгуків на вакансію баєра щомісяця – ImproveTeam, Traffic Squad, Masons Traffic, TraffBraza, Zlodei. Читайте та долучайтесь до кращих!

1. Скільки кандидатів подається на вакансію медіабаєра щомісяця?

Яке процентне відношення з тих, хто приходить:

  • не має досвіду зовсім
  • має досвід роботи з іншими вертикалями
  • займається безпосередньо вашим направленням
Quotes

Шукаючи кандидатів ми тепер користуємось ГуглФормою і там кандидати залишають свої дані і відповідають на короткі питання. В місяць близько 80-90 заявок. Не мають досвіду – 15%, працювали в інших вертикалях – ще 15%. Всі інші 70% пишуть що досвід є, ПРОТЕ – це не означає що людина дійсно цей досвід має. Дуже часто це “запускав 10 авторегів на Канаду, отримав 7 реєстрацій, 1 депозит, потім бани, ла ла ла”. З дійсно крутим досвідом роботи який якось контрастує з тим кого ми шукаємо – 10-15%. Серед них уже і обираємо кандидатів собі.

Волочнюк Вадим
co-owner ImproveTeam
Quotes

Подається щомісяця приблизно 40-45 медіабаєрів
1. До 20 кандидатів без дозвіду зовсім, хочуть потрапити в команду і “готові працювати безкоштовно” . У подібних кандидатів сформована думка що арбітраж – це дуже легко і зі старту можна заробляти круглі суми.
2. До 10 кандидатів з досвідом з інших ніш.
3. Решта 10-15 кандидатів з нашої ніши, але можуть виникати питання до кваліфікації і бюджетів з якими працювали.

Артем
COO Traffic Squad
Quotes

За місяць рекрутер отримує і обробляє більш ніж 200 заявок. Але якщо ця цифра вражає, варто зауважити, що відсотків 70 – це люди без досвіду зовсім, або з дуже малим досвідом. Інші 30 можна розділити скоріше за рівнем кваліфікації. ніж за вертикалями, адже ми працюємо з більшістю актуальних напрямків. Виокремити чітке співвідношення поданих кандидатур до працівників, чи навіть стажерів важко, адже це завжди різна кількість.

Катерина Дювенжи
HR Masons Traffic
Quotes

У наші двері стукає велика кількість кандидатів (називати цифри не можу). Більша кількість з невеликим або відсутнім досвідом. Мідлів та сінйорів менше. Спеціалісти з релевантним для нас досвідом звертаються рідше, але такі є. Зазвичай на них “полюють” HR-и та самі запрошують до команд.

Марія
HRD TraffBraza
Quotes

З кожним роком арбітраж все більше набирає оберти, тому з кожним місяцем кількість кандидатів на вакансію зростає. В середньому кількість відгуків на позицію Media Buyer складає – близько 70-90 кандидатів. Звичайно не всі кандидати мають релевантний досвід, тому тільки 10-20 % стають частиною команди.

Юлія Павленко
HR Zlodei

2. Скільки в середньому часу потрібно на адаптацію новачка із досвідом запусків реклами для білих клієнтів, наприклад в Fb/Google/TikTok, але без знань в СРА? Чи є у вас програма адаптації та ментори? Скільки вона триває? Чи ставите ви KPI на випробувальному терміні?

Quotes

В середньому на адаптацію людині у нас потрібно 1-2 місяці. Результатом адаптації повинні бути результатs які на 20-25% нижчі від середнього показника середнього баєра. Тобто якщо середній баєр заливає в день умовно з фб 800-900$\дейлі, то людина яка прийшла до нас, отримала вже досвід за 1-2 місяці – повинна лити 600-600$ мінімум. Тоді ми впевнені що ця людина нам підійде.

З кожним новачком працює напряму тімлід, аж ніяк не баєр. Тому що саме тімлід це людина яка точно знає як працювати з новачком, має досвід і може зменеджерити процесси для нової людини. KPI – є. Це сумма X яку повинна людина залити за перших 2 тижні і потім зумма Y яку повинна залити за 1й місяць. Звичайно бувають виключення і інколи людина трошки не дотягує до сумми, проте завжди дивимось на рівень стараннь та чого саме було не достатньо. Можливо не правильні продукти для запуску підібрані, чи “шторм фб”.

Волочнюк Вадим
co-owner ImproveTeam
Quotes

Це не стосується нас, тому що ми не приймаємо новачків без досвіду в нашій ніші або подібних. Ми тільки думаємо над тим, щоб робити програму менторства, тому дати відповідь на те, скільки потрібно часу ми не можемо.

Артем
COO Traffic Squad
Quotes

Зазвичай ми не беремо людину, яка не має досвіду в нашому напрямку, тож важко відповісти на це питання. Та якщо ми, до прикладу, говоримо джуна-заливщика, то він має два-три місяці на те, щоб бути розглянутим на посаду саме баєра.

Катерина Дювенжи
HR Masons Traffic
Quotes

В нас побудована система адаптації, яка працює!
До недавнього часу ми не брали людей без досвіду – такої політики ми притримувались. Проте допомагали фармерам зростати до media buyer. На навчання та адаптацію таких працівників витрачали декілька місяців. Так, у нас є KPI для кожної позиції та HR People Partner, який збирає фідбеки по кожному працівнику на різних етапах роботи.

Марія
HRD TraffBraza
Quotes

Для новачків, в залежності від їх скілів, потрібно близько 1-2 місяців для адаптації. На період адаптації ніяких КРІ на випробувальний термін ми не проставляємо, так як новачку потрібно адаптуватися до нової команди, нової побудови роботи та інфраструктури компанії.
На даний момент ми активно розвиваємось, в найближчому часі готові відкривати junior відділ зі своїми менторами та програмою адаптації.

Юлія Павленко
HR Zlodei

3. На які софт-скілз звертаєте увагу: креативність, нетерплячість, уважність, тощо? Наскільки важливо мати розвинені навички комунікації та бути соціалізованим, щоб #makemoney з вами у команді?

Quotes

Звертаємо увагу в першу чергу на адекватніть людини. Хоч це і софт-скілз ДУЖЕ об’єктивний і рівень “адекватності” кожен вимірює по своєму. Проте якщо людина має гарний досвід, АЛЕ не вміє поводити себе в колективі, або ж нахабно себе веде з керівниками команди\тімлідами\менеджерами – це не наш кадидат. Далі – уважність, дуже важливо бути зібраним. Третій важливий компонент – аналітика. В арбітражі без мінімальних аналітичних данних не обійтись. Кожен байєр повинен вміти аналізувати ленди\додатки\показники CTR\CPM\CPI\CPC\ROI\i2r\i2d і ще десяток інших. Арбітражник навіть вночі повинен гарно знати який окей інстал на Австралію наприклад і який і2р в нього вчора був на Україну)

Волочнюк Вадим
co-owner ImproveTeam
Quotes

Безумовно це креативність.
Також важлива комунікативність, адекватність та емоційна зрілість.
Комунікаційні навички є дуже важливими для баєрів. Наприклад для того, щоб не витрачати час на помилки які вже хтось зробив – комунікативні навички допоможуть швидше вирішити це питання.

Артем
COO Traffic Squad
Quotes

Креативність, ініціативність, уважність та гнучкість – дуже важливі якості для баєра. Щодо рівня соціалізації, важливо щоб людина мала елементарне розуміння субординації, чітко та впевнено могла комунікувати з колегами з інших відділів, і була відкрита до розвитку, так як в нашій команді панує дружня та довірлива атмосфера, яку ми підтримуємо і будемо підтримувати.

Катерина Дювенжи
HR Masons Traffic
Quotes

Активність = завзятість. Почуття гумору та легкість у спілкуванні. Креативність = пошук нестандартних рішень. Наполегливість = самостійність. І звісно, проактивне мислення.

Марія
HRD TraffBraza
Quotes

Soft-skills наших працівників: креативність, розвинений емоційний інтелект, відповідальність, комунікабельність. Тому в пріорітеті звертаємо увагу на такі навички кандидата, при прийомі на роботу.

Чому важливо для баєра бути комунікабельним? Тому що перш за все, арбітраж – це динамічна сфера діяльності, в якій потрібно постійно адаптовуватися до нових умов та швидко знаходити нові вирішення тих чи інших проблем. Саме тому постійне спілкування та обмін інформацією є невідємною частиною арбітражу.

Юлія Павленко
HR Zlodei

4. Якому кандидату ви однозначно скажете «НІ» після перших же 5 хвилин співбесіди?

Наприклад: кандидат проливає соло $10-20к на місяць. Хоче до вас в команду, аби не займатись рутиною, а займатись тільки масштабуванням трафіку. Чому ви можете йому відмовити?

Quotes

Якщо це нахаба який собі придумав що він суперзірка і постійно перебиває не слухаючи нас, то навіть $50к в соло за місяць його не врятують)

Волочнюк Вадим
co-owner ImproveTeam
Quotes

Однозначно ні:
– якщо кандидат не підходить по софтскілам (агресивна людина, або помічаємо якісь ментальні проблеми, манера спілкування)
– якщо людина на цих об’ємах вважає що досягла вже свого і не хоче розвиватися. тому що 10-20к не дуже багато.
– якщо проливає в соло і не хоче проливати в команді. Типу приходять із запитом на бюджети і інфраструктуру. таке нам також не дуже цікаво, тому що нам цікаво формувати команди.

Артем
СОО Traffic Squad
Quotes

Певно, основний фактор – це показова зневага. Як писала вище, нам важливо підтримувати здоровий колективний дух. В нашу команду не впишеться людина, яка не вміє комунікуввати і поважати своїх колег.

Катерина Дювенжи
HR Masons Traffic
Quotes

Тут все легко.
Якщо кандидат не знає чого він хоче, відповідає шаблонними фразами та не вміє думати – ми кажемо ні. Чуємо нотки брехні? – Ні. Якщо відчуваємо, що кандидат не метчиться з нами та не підходить під вайб команди – таким кажемо ні, на жаль.

Марія
HRD TraffBraza
Quotes

Перш за все ми скажемо “НІ” на співбесіді кандидату досвід якого ми не змогли підтвердити . Якщо кандидат називає результати, без можливості їх підтвердити, плутається в тій інформації, яку він розповів – це однозначно “НІ”. Ми цінуємо відкритість та чесність в кандидатах.

Юлія Павленко
HR Zlodei

5. Яка у вас система мотивації команди для досягнення космічних показників профіту: гроші, бонусна система, якісь інші смаколики?  Як система мотивації впливає на ефективність команди та задоволеність роботою кожного з її членів?

Quotes

Найкраща мотивація – фінанси і найкращий мотиватор – це кожен сам для себе. В нас є змішана форма оплати в команді, коли люди отримують НЕ лише % від профіту, а ще й % від відкрученного спенду. В такі періоди людина розуміє що повинна працювати 24\7 і це напряму буде впливати на заробітну плату вкінці місяця. Окрім цього, звичайно ж, круті бонуси не грошові, але про них знають лише людин котрі працюють в команді, це не для загалу)

Волочнюк Вадим
co-owner ImproveTeam
Quotes

Перш за все – ставка. яка підтримує баєрів в місяці коли фб “не дає”
2 – прозора і конкурентна бонусна система від профіту баєра, яка дозволяє заробляти гарні гроші
3 – TS наслідує найкращі ІТ-компанії України, тому ми намагаємося зробити комфортні умови в офісі. Я б назвала це “переносимо айтішний муд в арбітраж”

Безумовно створюємо всі комфортні умови в офісі: якісні смаколики, завдяки яким можна влаштувати повноцінний перекус, зони відпочинку (настільний футбол/плейстейшн), корпоративний психолог та англійська, страхування. 3-4 спільних корпоративів в рік з виїздом в Карпати та додатково виділяємо бюджет на корпоративи для кожної із підкоманд. Відвідуємо івенти по всьому світу та проводимо семінари для всіх працівників. І хочу зазначити, що бонусну систему мають не тільки баєри, а й працівники на інших позиціях, що дозволяє команді завжди прагнути та досягати найкращих результатів.

Система мотивації звісно має вагоме значення на ефективності команди, але хочу ще підмітити, що важливо звертати увагу на потреби самих працівників, там де можливо – персоналізувати додаткові бонуси для підкоманд. Ці потреби гарно підсвічують регулярні опитування, ван-ту-ван зустрічі і так далі.

Артем
COO Traffic Squad
Quotes

В нас найкраща сітка у співвідношені ставка + % від профіту.
Також, це бонуси для кращих у форматі емоційних подарунків та заоохочень у вигляді розваг, екстриму, тощо. Та систематичні тімбілдінги, як п’ятнична піцца чи щомісячні розваги після підбиття підсумків. Окрім того це постійна комунікація з віддаленою командою, на рівні з офісом)

Круто отримувати грощі, ще крутіше отримувати бонуси за те, що ти отрымав хороші грощі. Система мотивації дає бажання прагнути більшого і не пасувати задніх, відсиджуючись в “нормальних” показниках.

Катерина Дювенжи
HR Masons Traffic
Quotes

1. Одні з найвищих зарплат на ринку, бонусна сітка для кожної позиції.
2. Бонуси для тих, хто нестандартно мислить та налагоджує процеси.
3. Курси англійської та підвищення кваліфікації.
4. Послуги психологів, тімбілдінги, оздоровчі заходи, інтерактиви (польоти на повітряній кулі, катання на квадроциклах тощо).
5. Діаманти для ТОПів.
6. Подарували команді Гелендваген. Байер, який покаже найкращий результат за тиждень – зможе користуватись ним протягом наступного тижня.

Марія
HRD TraffBraza
Quotes

Будемо відверті, найкраща система мотивації – це гроші. Тому ми мотивуємо наших баєрів найсолодшою сіткою на ринку (25%-55%), також не мало важливим є добре налагодженна інфраструктура, яка направлена на баєра – саме ці два фактори є основою для досягнення високих показників. Ще ми влаштовуємо корпоративні заходи, які в свою чергу мотивують на взаємодію між працівниками.

Юлія Павленко
HR Zlodei

Актуальні вакансії арбітражних команд

У вас є можливість долучитись до ImproveTeam, Traffic Squad, Masons Traffic, TraffBraza, Zlodei. Свіжі вакансії, встигай зайняти місце на борту однієї з кращих українських команд!

ImproveTeam

На данний момент ми активно шукаємо байєрів під фейсбук, PPC, ASO, а також андроід розробників. Вакансії різні, умови також – тому всіх чекаємо тут @improveagency з детальним описом свого досвіду.

Traffic Squad

Ми не припиняємо якісний розвиток своєї команди та знаходимося у пошуку таких спеціалістів: Тімлід медіабаєрів, медіабаєри Основні вимоги – досвід роботи з великими бюджетами у ніші Gambling/Crypto/Dating від пів року. Детальний опис ви зможете знайти на нашому сайті 👉 tsquad.net

Masons Traffic

В нас відкриті наступні вакансії:

  • медіабаєр з досвідом від року
  • фармер
  • технічний спеціаліст/інтегратор
  • АСО аналітик
  • фінансист

Більш детально про кожну вакансію розповість наша чарівна рекрутер @Alexa_HR_MT

TraffBraza

​💙Android developer💛
Гео: Київ/Варшава/Віддалено

Поки більшість боїться ядерки – TraffBraza ставить собі ціль на монополізації. Ми не будемо йти на Щекавицю, у нас буде власний нетворкінг. Якщо тебе не лякають наші амбіції, то час стукати до @Diana_TraffBraza 

Наші переваги:

  • всі необхідні матеріали для роботи
  • можливість працювати з топовим спеціалістами нашої сфери і обмінюватись досвідом
  • у нас дружня команда, ми за френдлі атмосферу
  • багато плюшок у вигляді освітніх курсів і незабутніх корпоративів
  • гнучкий графік
  • наше гео не обмежує тебе, можеш бути вдома, а можеш залітати в офіси в Києві або Варшаві
  • найкращі умови з оплати

 У нас буде метч, якщо ти:

  • маєш досвід роботи в арбітражній команді;
  • знаєш Kotlin на рівні Strong-Junior;
  • маєш навички роботи з Coroutine, Web-View;
  • можеш налаштовувати Appsflyer, Onesignal, Facebook у додатку;
  • вмієш самостійно написати шаблон для сірої частини;

Менше слів, більше трафіку!

​💸UAC Media Buyer💸
Ніша: Gambling, Crypto

Ми станемо best friend, якщо:

  • твоїм джерелом трафіку, уже довгий проміжок часу є Google UAC
  • ти вмієш генерувати високий ROI
  • твоя методологія, що діє дає високий профіт
  • маєш досвід роботи з різними ГЕО
  • у тебе багато ідей, і ти хочеш їх розвивати
  • у тебе є досвід з такими вертикалями як – gambling, crypto, MFO

«Чому саме TraffBraza?» – Запитаєш ти мене?

TraffBraza is…:

  • омріяні best умови по ринку з приватними офферами
  • надійний тил команди дизайнерів та фармерів дає змогу швидко «злітати» та буди попереду завжди
  • All-inclusive матеріали для роботи
  • твоя мрія більше не висітиме на стіні візуалізації – найсміливіші бажання реалізовуються з нами та з нашими бюджетами – для тебе все доступно, всі бюджети на твій вибір
  • і власні пріли ios/android у нас
  • можливість працювати в наших офісах в Києві та Варшаві, або віддалено

Про якість нашого трафіку уже знають всі, адже з нами працюють справжні «Боги»

Хочеш потрапити в одну з топових команд і реалізовуватись в оточені професіоналів? Тоді скоріш залишай своє резюме або пиши у телеграм @recruiter_TraffBraza 🫶

Менше слів,  більше трафіку!

Zlodei

MEDIA BUYER Facebook | UAC | PPC | TikTok | In-App 
Вертикаль: Gambling
Офіс: Київ | Варшава | Дистанційно

Наші переваги:

  • Найкраща сітка на ринку від профіту:
    • до $3к – 25%
    • $3-5к – 35%
    • $5-7к – 45%
    • $7-10к – 50%
    • від $10к – 55%
  • повна інфраструктура для арбітража
  • накращі платіжні рішення
  • більше 150 прямих реклів
  • робота з ТОП баєрами в команді і обмін досвідом
  • анлім бюджети
  • корпоративи за рахунок компанії
  • швидкий кар’єрний зріст до TeamLead

Від тебе ми очікуємо:

  • досвід в Gambling від 1 року
  • робота з бюджетами від 1к$ дейлі
  • успішні кейси
  • знаєш як знайти зв’язку
  • готовність багато працювати

Не гай часу та пиши одразу мені в Телегамм @zlodeiteam

Тож не гай часу та відправляй своє CV крайщим та розвиваймо арбітражне комьюніті разом!
Долучайся до телеграму та інтаграму “Палай” медіа! Згодом там тебе чекатиме багато цікавого.

0