Монетизація контентних сайтів під essay: 2 кейси

Монетизація контентних сайтів під essay: 2 кейси

Ніша essay вважається однією з найбільш недооцінених. Якщо по гемблі, дейтингу та інших мейнстримних вертикалях регулярно виходять мануали та свіжі кейси, то есейка багато років залишається у затінку. 

Сьогодні поговоримо про заробіток на контентних проектах під освітній трафік. Проаналізуємо об’єми ринку, скільки грошей потрібно на запуск одного сайту та розберемо кілька прикладів сайтів з цифрами. 

Особливості освітньої ніші

Значення онлайн-освіти в умовах епідемій та військових дій складно переоцінити. Об’єми світового освітнього ринку постійно зростають і прогноз на найближчі роки позитивний. Кількість нових постачальників послуг буде зростати, а дохід існуючих гравців збільшуватиметься. 

За даними аналітичних досліджень, в 2022 році обсяг ринку освіти сягнув позначки в $198 млрд. До 2030 року зростання очікується на рівні $602 млрд. Прогноз справдиться, якщо щорічний темп бусту протримається на рівні 17,2%.

Фінансові показники ринку освіти
Фінансові показники ринку освіти

Новачкам, які хочуть зайти на ринок essay, слід розібратися в фундаментальних поняттях. Есейка — це частина освітнього ринку, а саме студентський та шкільний трафік. 

Воронка проста: створення контенту для студентів → інтеграція оферів → виплати за моделями CPA/CPL. Essay-партнерки оплачують вебам комісію за кожне оформлене замовлення на студентські роботи.

Приклад інформаційної статті
Приклад інформаційної статті

Головна особливість essay в тому, що при неправильному підході можна отримати неплатоспроможну аудиторію. Студенти витрачають гроші на дипломні, курсові та інші завдання. А школярі хочуть лише отримати відповіді і їх кліки по контекстній рекламі приносять копійки. 

Вигідніше всього створювати контентні проекти під преміальні tier 1-2 ГЕО на кшталт США, Німеччини, Канади. Партнерки пропонують дві моделі: CPA та RevShare. В першому випадку веб отримує фіксовану виплату за підтверджену реєстрацію клієнта на платформі, а в другому — відсоток від витрат залучених користувачів. 

Популярність різних видів студентських робіт, дані Edu-Money
Популярність різних видів студентських робіт, дані Edu-Money

Essay-партнерки реселять послуги великих сервісів, які готують студентські роботи. Серед масштабних проектів можна виділити: ExtraEssay, Nursing-paper, Grademiners, QuickWriter.com. 

Одна з переваг есейки полягає в тому, що клієнти часто роблять повторні замовлення. Згідно з даними Edu-Money, користувачі в середньому оформлюють від 3 до 6 заказів. Середня вартість замовлення — $100-350, веб отримує 50-60% від першої покупки і 10-30% від наступних. 

приклад оферу в партнерці

Скільки коштує створення сайту

Більшість сайтів під есейку — інформаційні проекти з гайдами, книжками та іншими плюшками для студентів. Їх завдання полягає в тому, щоб зібрати якомога більше цільового трафіку. 

Багато ключів для інформаційних запитів пов’язані з електронними версіями підручників, довідників та інших завантажуваних матеріалів. На скріншоті нижче приклад порталу з книжками.

приклад порталу з книжками

Цей проект збирає від 4 000 до 15 000 користувачів щоденно. В літний період активність студентів традиційно знижується, а восени сягає піку і в цей час доходи власників сайтів пропорційно зростають. 

статистика проєкту

Вартість створення та наповнення сайту під essay залежить від ГЕО та особливостей. Якщо плануєте розробити проект з інтерактивними інструментами типу калькуляторів та інших елементів доданої цінності, знадобиться кілька тисяч доларів.

Приклад розрахунку для типового сайту під Польщу:

  • домен — $10-20;
  • хостинг на рік — $40;
  • шаблон $30-50;
  • 30 статей по 5 000 символів — $1 500;
  • посилання $200.

Грубі обчислення дають кінцеву цифру в ≈$2 000. В кожному кейсі сума може бути як набагато більша, так і менша. Все залежить від стратегії роботи з контентом. Наприклад, за допомогою ChatGPT можна знизити вартість контенту до $100 за 30 статей. 

Кейси по монетизації essay-трафіку

Теорія — це гарно, але на практиці ситуація може сильно відрізнятися. Враховуйте, що витрати на створення та наповнення сайту можуть не окупитися. Антикейси є частиною роботи в будь-якій ніші. 

Ми знайшли кілька сайтів з цифрами доходу. Вони доводять, що на освітніх проектах можна заробити за допомогою контекстної реклами та партнерок. 

$2000 на сайті під Узбекістан

Перший приклад — невеличкий проект під Узбекистан. В гарячий сезон відвідуваність підвищується до 15-20 унікальних відвідувачів щоденно.

Власник сайту відмічає, що середній профіт на старті навчального року складає від $80 до $150 доларів. Тобто за місяць виходить від $2,4k до $4,5k. За рік такий проект може приносити мінімум близько $15 000. 

приклад скріншоту з Google Adsense

$1 500 на сайті під США

На аукціонному майданчику Flippa продається 3-річний сайт по онлайн-освіті. Він генерує 16 000 візитів на місяць та $1 500 прибутку. Власник просить за проект $40 000. 

Дохід невеликий, але чітко простежується різниця в профітності ГЕО. Сайт під Узбекистан має в 30 разів більшу відвідуваність, а заробляє не набагато більше в місяці пікового попиту на контент. 

приклад сайту essay під США

Ніша essay практично не освітлюється у медіа, але вона прибуткова. В останні роки попит на дистанційну освіту виріс, відповідно побільшало потенційних клієнтів, готових платити за дипломні, курсові та інші види студентських робіт. Поріг входу в есейку відносно невеликий, тому можна протестувати залив з різних майданчиків. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0