Нутра в Індонезії: аудиторія, крео та поради експерта

Нутра в Індонезії: аудиторія, крео та поради експерта

В цьому матеріалі розбираємось, як лити нутру на Індонезію: болі населення, тригери, приклади робочих промо-матеріалів, на які ллють прямо зараз, перелік популярних телеканалів, шоу, мобільних застосунікв та інші інсайди, які допоможуть при створенні креативів та підвищенні CR. А також звернулись за рекомендаціями до експертів по Індонезії — прямого рекламодавця WhoCPA

Болі індонезійців і які налаштування таргета виставити під нутру

Індонезія — держава в Південно-Східній Азії, яка відноситься до Tier-2. Населення, судячи з перепису 2020 року, становить 270 203 917 осіб. 70% з них живуть на островах Суматра і Ява. Основною мовою населення є індонезійська, але кожен регіон має другу додаткову. Наприклад, ті, хто живе на Яві вивчають у школах iндонезійську + яванську, а для людей з Балі другий обов’язковий — балійський. Також ходові мови: китайська, так як в Індонезії багато китайців, і англійська, але його знає здебільшого тільки молодь з Балі (менше 13% населення).


Загальні відомості: 

  • Валюта: IDR
  • Домен: id
  • Часовий пояс: UTC / GMT + 7… + 9
  • Релігія: 88% сповідують іслам
  • Мобільні оператори: Telkomsel, XL Axiatra і Indosat
  • Великі населені пункти: Джакарта, Сурабая, Бандунг, Бекаси, Медан
  • На яких рекламних майданчиках сидять: більше 80% населення використовує YouTube (особливо free tutorials), Instagram, Facebook, Google, TikTok, WhatsApp, Twitter, UNE та інші.


Вартість життя в Індонезії на 30% вище, ніж в Росії. При цьому відносно недороге житло і продукти. В середньому простий будівельник отримує $300-$600, а на більш високих посадах, типу архітектора, зарплата досягає $800-$1000. 

Що стосується Інтернету і покупок в ньомусидять 73% по 9 годин в середньому, 68% з них зареєстровані в соціальних мережах. Понад 98% користувачів iнтернету використовують телефони, а 75% — комп’ютери. 93% шукають товари в мережі і 87% замовляють їх з доставкою, причому в основному це жінки 24-35 років.

Медицина в Індонезії: як жителі ставляться до нутра-товарів і які вважають за краще купувати 

Не сказати, що медицина в Індонезії на низькому рівні, але місцями явно всім не вистачає. Один лікар припадає на 3470 людей, а лікарняне ліжко — на 1667 осіб. При цьому медицина дорога. Похід до лікаря може обійтися в $100, тобто 1/5 від зарплати. Причому не важливо, це стандартна сучасна лікарня/аптека або народна iндонезійська (китайська). Останній, до речі, віддають більшу перевагу, так що всі травички, БАДи, домашні рецепти в банцi від індонезійської бабусі Марусі заходять на “ура”.



Індонезійці часто страждають інфекційними хворобами: бактеріальною діареєю, черевним тифом, гепатитом A і Е, лихоманкою денге, малярією і чикунгуньєю. В інтернеті замовляють засоби проти болю в суглобах, для виведення токсинів, косметику, мазі після укусів москітів і доглядові засоби. Також в Індонезії постійно волого, так що поширені проблеми з грибком і зараженням ран. Вистачає і людей з хворобами нирок, цукровим діабетом, серцевими захворюваннями, гіпертонією і надмірною вагою.

Приклади свіжих лендінгів і креативів з позитивним ROI на нутру в Індонезії

Відразу ж почнемо з того, на що варто тиснути в креативах. Індонезійці люблять шукати для себе вигоду і не люблять купувати дорогі речі. Добре зазіхають на знижки, акції, безкоштовну доставку, можливість швидкого повернення і оплату при отриманні. Також в креативах можна використовувати все, що популярно в Індонезії:

  • Блогери: Raditya Dika, Bayu Skak, Oki Setiana Dewi, Mario Teguh, Yusuf Mansur.
  • Телешоу: MALAM PUNCAK KILAU RAYA MNCTV 31, KILAU KONSER FAREL X DANANG, BWF WORLD CHAMPIONSHIP TOKYO`22, KILAU MAGIC PESULAP MERAH, CATATAN SI BOCIL, MENJEMPUT BERKAH.
  • Серіали: Tunnel (2019), Pretty Little Liars (2020), Folklore (2018), Halfworlds (2015–2016), Antares (2021–2022).
  • Канали новин: CNN Indonesia, metrotvnews, ABN Telugu, BeritaSatu, PERSIB(новини спорту). 
  • Фармацевтичні бренди: Abbott di Indonesia, Astrazeneca, Beiersdorf, Boehringer Ingelheim, Combiphar
  • Свята (так як товари з народної медицини коштують дорого, їх спокійно дарують у вигляді подарунка на свята): 1 січня – Новий рік, 25 грудня – католицьке Різдво, 21 квітня – День Картини (жіночий день), 28 жовтня – День клятви молоді, 10 листопада – День Героїв.
  • Банки: CIMB, BankBPDBali, GoodLife BCA, BANK BRI (час працi 08:00-15:00)
  • Платіжні системи: DANA Indonesia Digital Wallet, PayPal, Dabit Card, Amazon Pay.
  • Мобільні додатки:: POSPAY, SnackVideo, TikTok, WhatsApp, GoTube, Instagram, Shopee 10.10 Brands Festival, Facebook, Gojek, Ovo. 

Ось пара гарних прикладів з пушів, які продовжують приносити переходи:

Видео:


Преленды: 

Що стосується заборон: не можна обіцяти повне лікування, згадувати конкретні медустанови/лікарів, порівнювати з аналогічними товарами, використовувати фото знаменитостей, держорганів і дітей. Також індонезійці здебільшого мусульмани, так що не люблять зображення стоп, оголених жіночих тіл, рукостискання чоловіків і жінок.

Інтерв’ю з WhoCPA: статистика, інсайди та поради щодо заливу трафіку

WhoCPA — партнерська програма з нутра-офферами на Азію. Команда на ринку вже 4 роки, так що точно знає які креативи не зайдуть азіатської аудиторії, і які помилки новачків призводять до низького ROI. Ми поставили кілька запитань представникам партнерки, щоб з’ясувати як зараз ллють трафік на Індонезію професіонали:

Індонезійці сидять в YouTube, FB, TikTok і, очевидно, що рекламу варто закуповувати саме там, але чи є якісь “секретні” джерела трафіку?

Quotes

Як таких, то секретів немає. Можемо порадити ще такі джерела трафіку: Mgid.com, dable.io, adv.ads2.bid.

Євген
WhoCPA

Уявімо, що ми заливаємо на оффер “дешевий засіб для суглобів”, які налаштування таргета ви б поставили?

Quotes

Чоловіки і жінки, 45+ років.

Євген
WhoCPA

Які тригери показують хорошу віддачу в промо-матеріалах (креативах \ прелендінгах)?

Quotes

Потрібно робити нативну рекламу, щоб вона відповідала місцевим звичаям, наприклад: жінка лікар, рекламує пігулки — поганий конверт, та сама жінка але в хіджабі — конверт набагато краще.

Євген
WhoCPA

Що повинно бути на креативі, щоб він відразу ж полетів в бан? Можете поділитися прикладами провальних крео?

Так як індонезійці в більшості це мусульмани, то вони погано ставляться до зображень 18+. В нас заборонена реклама, ленди з 18+ контентом! Нижче невдалі креативи, які хоч і конвертували, але не дуже добре.

Які оффери можете порадити новачкам і профі?

І тим, і тим

  • Vigamax — Потенція, виплата 14$ лоу прайс оффер (ціна товару 240 000 IDR! На ринку загалом 490 000+);
  • Cordinox — Гіпертонія, 20$ теж лоу прайс.

Можете поділитися кейсом з високим ROI?

Vigamax. Чоловіки, 35+.

Які можливості отримують афіліати, вибираючи оффер з вашої партнерки?

Quotes

Ми допомагаємо з перекладом текстів, можемо перекласти ленд. У нас нативні перекладачі.

Євген
WhoCPA

Разом: щоб отримати хороший конверт, заливаючись на Індонезію, потрібно створювати нативні креативи індонезійською мовою з урахуванням місцевих звичаїв. В якості оффера вибирайте недорогі продукти для лікування захворювань, які найбільш поширені в країні — всі інфекційні хвороби, гіпертонія, проблеми з потенцією, діабет і болі в суглобах.

Не забувайте, що індонезійці віддають перевагу народним способам лікування, а не сучасним препаратам. Також вони люблять акції, знижки та бонуси. Замовляють товари в основному чоловіки і жінки старше 35 років. Ну, і головне правило — ніяких зображень стоп і контенту 18+ навіть для препаратів для потенції, так як це не прийнятно для Індонезії, яка на 88% стоїть з мусульман. Прямі оффери на Індонезію та країни Азії можно знайти у WhoCPA.

0