Огляд криптокартки Trustee Plus для українців

Огляд криптокартки Trustee Plus для українців

Арбітражники давно використовують крипту в якості одного з головних платіжних інструментів. За USDT та інші цифрові активи можна купити акаунти, проксі, поповнити депозит в платіжках, оплатити різні послуги. 

Також веби часто отримують виплати в крипті і через P2P-сервіси обмінюють їх на фіат. На це треба витрачати час, до того ж частину суми з’їсть різниця курсів. Тому криптокартки з можливістю оплати в офлайні — ідеальне рішення для багатох байєрів. Сьогодні розкажемо про зручну віртуалку від сервісу Trustee Plus

Особливості картки

Український криптовалютний ринок розвивається дуже стрімко, але раніше це не стосувалося криптокарток. Вони були переважно в іноземних сервісах і доводилося проходити верифікацію у закордонного постачальника послуг. В 2023 році ситуацію виправили — з’явилося кілька 🇺🇦 рішень. 

У липні ми розказували про картку від біржі Whitebit. Платіжний інструмент виглядав цікаво, але через необхідність подвійної верифікації мало хто доходив до фінального кроку. Сьогодні розкажемо про більш зручну альтернативу — картку від гаманця Trustee Plus. 

Віртуальна картка Trustee випускається платіжною системою Mastercard на 5 років. Її можна оформити в мобільному застосунку та оплачувати покупки в понад 60 млн торгових точок по всьому світу. 

скріншот платіжної картки Trustee


Після випуску картки власник може прив’язати її до Google / Apple Pay на 5 пристроїв та безконтактно оплачувати покупки за допомогою терміналів. Trustee Plus підтримує 24 криптовалюти, але для картки можна використати USDT, BTC або ETH. 

Процес оплати криптою для користувача виглядає безшовно, але насправді виконується кілька операцій:

  1. Платіжна точка відправляє запит на списання коштів у певній валюті.
  2. Trustee перевіряє наявність на рахунку €.
  3. Якщо фіату немає, виконується конвертація крипти в €.
  4. Платіжна точка отримує фіат.
картка Trustee

За конвертацію крипти в € сервіс бере комісію в розмірі 0,5% від суми операції. Також треба враховувати, що при оплаті в гривнях буде подвійна конвертація: крипта → €, а потім € → грн. За такого сценарію є втрати ≈3% з кожного платежу. 

Розробники відмічають, що картка Trustee Plus унікальна тим, що вона легко додається до Apple Pay. А інші крипторішення поки що не можуть похвалитися такою функцією. 

Важливі особливості:

  • обслуговування картки: безкоштовно;
  • поповнення і перекази криптовалют: 0%;
  • конвертація криптовалюти: 0,5%.
  • ліміт транзакції: 5 000 €;
  • місячний ліміт: 50k €;
  • зняття готівки у банкоматах з NFC: 1 € + 1%;
  • вартість випуску: 10 €.

Покрокова інструкція з оформлення

Для оформлення картки знадобиться застосунок Trustee Plus та верифікація. Проходити KYC зручніше через «Дію» — треба лише передати цифрові копії документів через інтерфейс і дочекатися апруву. Але також можна завантажити фото паперових документів. 

В період 1 по 5 вересня картку надавали безкоштовно. Тепер випуск коштує 10 €. Ми встигли долучитися до акції, тому на скріншотах немає екрану з оплатою за випуск картки. 

Покрокова інструкція з випуску:

  1. Пройти верифікацію та дочекатися статусу «Особа підтверджена».
  2. Відкрити вкладку «Карта», натиснути «Отримати».
замовлення картки в Trustee

3. Погодитися з налаштуванням валюти.

налаштування валюти в Trustee

4. Підключити крипту для списання коштів.

підключення крипти для списання коштів в Trustee

5. Зберегти налаштування монети.

Налаштування картки Trustee

6. Оплатити випуск.

випуск картки в Trustee

7. Користуватися карткою.

успішне замовлення картки в Trustee

Після успішного оформлення залишається закинути на рахунок USDT або трохи біткоїнів. Також в інтерфейсі можна заздалегідь обміняти крипту в €, щоб уникнути додаткової конвертації при списанні. За 5,4 USDT сервіс дає 4,96 €. Втрати складають від 0,5%.

Обмін валют в Trustee

Враховуйте, що у платіжної системи Mastercard власні курси на конвертацію різних валют. Можна чекнути актуальну суму перед оплатою і впевнитися, що втрати будуть не критичними. 

Тестуємо оплату в інтернеті

Арбітражники можуть використовувати картки для оплати товарів в офлайні, а також для інтернет-шопінгу. Зручно, що баланс гаманця і картки спільний, тому можна легко виконувати платежі в обох напрямках. 

Ми протестували картку для внеску до фонду «Повернись живим». Оплата пройшла без проблем. На рахунку було 5,4 USDT, 4,57 долара конвертувалися в 4,2 €. Комісія склала всього 2 євроцента. В гривнях показує суму 79 грн, що дорівнює 2 €. 

Trustee донат в Повернись Живим

А ось з оплатою зарубіжних сервісів періодично виникають проблеми. Платіж у селера проксі та в магазині акаунтів кілька разів не проходив через відхилення транзакції на стороні оператора послуг, а на 4-й раз вдалося купити проксі. 

Trustee оплата проксі

Поціновувачі первобілів 100% зацікавилися можливістю використати картку для «оплати» реклами в FB. І не дарма — Trustee дає біни польського банку QUICKO SP Z OO. Деякі чекери помилково показують US, але це не відповідає дійсності. 

Trustee дає БІНи польского банку

Також круто, що з картки можно знімати євро в країнах Євросоюзу. Ліміт на місяць — 20k €, з такої суми комісія складає всього 3 €. А ще в інтерфейсі застосунку можна відправити гроші на благодійність: підтримка ЗСУ, медична допомога, відбудова України. 

Картка Trustee закриває потребу в оплаті щоденних покупок арбітражника: від акаунтів FB до купівлі палива на Socar під час бізнес-зустрічі, детальніше про це можна почитати в нашому огляді. Оформлювати картку чи ні — кожен вирішує сам, але 10 € це невелика ціна за зручність. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0