Основи роботи з PWA-додатками: від тимлідів Improve Team 

Основи роботи з PWA-додатками: від тимлідів Improve Team 

У цій статті тимліди Improve Team розкривають, чому PWA може бути справжнім геймчейнджером для медіабаїнг команд. Від основних переваг до реальних викликів і рішень – зануримося в досвід оптимізації та тестування PWA. 

В цій статті тимліди Improve Team відповідають на найбільш розповсюджені питання про те, як оптимізувати процес та використовувати PWA-додатки правильно. 

В чому різниця PWA-додатків від WebView?

Quotes

PWA-додатки — це вебдодатки, які використовують сучасні вебтехнології для надання досвіду, аналогічного нативним мобільним додаткам. Вони поєднують у собі найкращі сторони сайтів і мобільних додатків. PWA підтримують push-сповіщення, швидко завантажуються та забезпечують високу продуктивність. Їх можна встановити прямо з браузера, обминаючи обмеження магазинів додатків, що особливо важливо для гемблінгу.

WebView-додатки — це мобільні додатки, які використовують компонент WebView для відображення вебконтенту всередині нативного додатка. По суті, це контейнери, які запускають вебсайт, тобто оффер, на який йде трафік, як частину мобільного застосунку. Їх потрібно публікувати в Google Play і проходити модерацію.

Основна різниця між WebView і PWA-застосунками полягає в тому, що WebView не дають такої гнучкості для медіабаєрів, як PWA. WebView-додатки залежать від процесу модерації в магазинах додатків, що обмежує їхній термін життя і створює проблеми з масштабуванням.

Через те, що на ринку WebView-застосунків зараз великі проблеми з модерацією, це впливає на результати реклами і на можливості заробітку, як для медіабаїнгових команд, так і для рекламодавців — якість трафіку також страждає зі звичайними WebView-застосунками. PWA, навпаки, дозволяють обійти ці обмеження, надаючи більшу гнучкість, швидкість і надійність.

Михайло
TeamLead Improve Team
Приклади PWA-додатків
*Приклади PWA-додатків
*Приклади Push-сповіщень
*Приклади Push-сповіщень

Чому блокуються звичайні Android пріли та всі масово переходять на PWA? Розкажіть про ваш досвід переходу. 

Quotes

Google Play ввів нові правила, після яких модерація додатків стала складнішою. Також, після релізу додатка, Google Play став ретельно перевіряти його, і додаток блокується буквально через 2-3 дні. Є винятки, але точних термінів життя додатка немає. Перші спроби завантаження PWA у нас ще були 3 роки тому, коли при завантаженні через WebView були проблеми з запусками, але незабаром проблеми зникли та ми повернулися назад до WebView-додатків.

Зараз, перезавантажуючи величезну кількість рекламних кампаній 5-20 разів на день через блокування додатків, ми вирішили детальніше познайомитися з PWA і тести виявилися успішними. Зараз 80% від нашого загального трафіку — це PWA.

Влад
TeamLead Improve Team

Що вміють PWA? Чим технічно краще PWA? Як вони працюють, як працює їх оптимізація?

Quotes

Здебільшого, PWA-додатки дають змогу повністю копіювати сторінку додатка в Google Play і змінювати кожну деталь — починаючи від дизайну додатка і закінчуючи кнопкою «Встановити».

Гарний, агресивний дизайн застосунку, якісно опрацьований опис та відгуки — це те, що дає гарантовану конверсію.

Гравець бачить креатив у рекламі, переходить за посиланням і потрапляє у фальшивий Google Play, який мотивує його встановити застосунок, зареєструватися і пограти. Мотивація підкріплена тими змінними, які згадані вище. Якщо до цього ще додати ідеальну воронку креатив — застосунок — лендінг і потрапити в аудиторію, то успіх забезпечено.

Оптимізація відбувається через Meta Pixel, який збирає події гравців. Показую наочно наскільки результативними можуть бути PWA і скільки може бути у вас зібрано подій при їх використанні:

Михайло
TeamLead Improve Team


*Приклади роботи Meta Pixel

  1. Які тонкощі мають PWA додатки? Наприклад, як качати пікселі, чому вони складніше “чіпляються” та інші тонкощі?
Quotes

Щодо налаштування пікселів — якщо у вас немає пікселя, ви тільки плануєте запускати PWA, можна зробити перенесення аудиторії з додатку на піксель. Також, ви можете купити «вічний» піксель з вже готовою аудиторією та подіями.

Але наша порада — створити свій піксель і почати качати його самим. Ми зараз розділили пікселі під кожне ГЕО і це вже приносить певні результати.

Влад
TeamLead Improve Team
  1. Які мінуси роботи з PWA, до яких потрібно бути готовим?
Quotes

На початку тестів точно будуть дорогі результати. У нас самих не з першого разу вийшло спрацюватися з PWA.

Не потрібно відразу розчаровуватися в них, якщо за підсумком тестів нічого не виходить. Найголовніше — це з кожним новим тестом покращувати підхід. Взяти більш унікальні креативи, подивитися, що може бути не так із дизайном тощо.

Також на старті, я впевнений, будуть проблеми з пікселем. Лити на піксель з 0 подіями і на піксель, на якому їх тисячі — різні речі. Тому, якщо є така можливість, лити на оптимізований піксель, або якомога швидше всіма силами оптимізувати новий.

Михайло
TeamLead Improve Team
Приклади успішно оптимізованих рекламних кампаній на PWA-додатки. Ціна за депозит.
Приклад успішно оптимізованих рекламних кампаній на PWA-додатки. Ціна за депозит.
Приклади успішно оптимізованих рекламних кампаній на PWA-додатки. Ціна за депозит.
Приклад успішно оптимізованих рекламних кампаній на PWA-додатки. Ціна за депозит.

Чи мають Improve Team унікальні напрацювання у цьому напрямку? Розкажіть про розробку сервісу всередині команди з урахуванням власного досвіду.

Quotes

У нас сформовано відділ розробки сервісу по PWA, і за планом у найближчий місяць ми будемо брати його в активну роботу.

Для нас дуже важливо мати свої PWA, щоб бути впевненими в кожній деталі. Зараз не можна залишати без уваги жодної змінної.

Михайло
TeamLead Improve Team

Що порадите новачкам та іншим байєрам у наші нелегкі часи?

Quotes

Порадимо одне: тести, тести та ще раз тести. Без них — нікуди. Перебирайте продавців, розхідники, спілкуйтеся з колегами, шукайте інформацію в інтернеті (її вже достатньо в просторах), відвідуйте конференції, нетворкайте. Всім профіту 🙂

Влад
TeamLead Improve Team

Контакти

Для додаткової інформації, питань та заявок на вакансії, будь ласка, звертайтесь:

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся