Передача даних про ліди з партнерки в Телеграм

Передача даних про ліди з партнерки в Телеграм

Оновлення статки, мабуть, найкраще заняття, що є в арбітражі. Але іноді воно викликає залежність і хочеться перевіряти цифри ледь не кожні 10 хвилин. Хоча по факту для веба важливі тільки дані по лідах, а іншу статистику можна аналізувати по результатах проливу.

Сьогодні розказуємо, як налаштувати сповіщення про ліди та депозити в Телеграм-боті. Налаштування займе 5-10 хвилин, а потреби в сторонніх сервісах не буде, як і витрат на підтримку системи сповіщень. 

Покрокова інструкція по створенню бота

Деякі партнерки дозволяють налаштувати сповіщення про ліди в кілька кліків. Для цього потрібно зайти в особистий кабінет і підключити Телеграм-акаунт. Можна обрати цей варіант, але зручніше створити свого бота і налаштувати кастомні сповіщення. 

Для передачі даних про ліди, депозити та інші цільові дії знадобиться Telegram Desktop та інтерфейс налаштування постбеків в кабінеті CPA-мережі. Можливість керувати постбеками є в кожній партнерці, які дозволяє інтегруватися з власним трекером і клоакою.

Покрокова інструкція:

1. Відкриваємо BotFather в Телеграмі.

2. Створюємо нового бота. Не забудьте встановити зрозумілу назву та додайте опис за бажанням. 

3. Копіюємо унікальний токен і зберігаємо десь в блокноті.

Передача даних про ліди

4. Переходимо в інтерфейс бота за посиланням і напишіть йому щось. 

Тест бота

5. Відкрийте в браузері посилання https://api.telegram.org/bot<bot_token>/getUpdates, де замість <bot_token> вставьте комбінацію з 3 пункту. 

6. Якщо у відповідь отримуєте помилку «Not found», відправте боту ще кілька додаткових повідомлень. 

7. Скопіюйте ID бота. 

Відправка повідомлень

8. Для перевірки коректності налаштування передачі запитів по API, використайте конструкцію нижче і додайте будь-який текст замість конструкції <text>. Не забудьте вставити токен з 3 пункту та ID з 7 пункту. 

https://api.telegram.org/bot/sendMessage?chat_id=&text=hello worlds go

9. Якщо все зроблено правильно, в інтерфейсі бота побачите тестове повідомлення. 

Тестове повідомлення

На цьому базове налаштування в Телеграмі завершено. За бажанням можна встановити кастомну аватарку для бота і додати для нього опис. Це корисно, якщо будете розшарювати доступ членам команди. 

Передача даних через постбеки

Другий і фінальний крок — налаштування постбеків в особистому кабінеті партнерки. Базовий механізм конфігурації однаковий, але інтерфейс керування запитами може відрізнятися. 

1. Відкриваємо розділ з налаштуванням постбеків.

2. Створюємо новий запит. 

https://api.telegram.org//sendMessage?chat_id=&text=

3. Обираємо потрібні офери та ГЕО. Краще додати тригер по країнах, а не оферах, щоб не створювати велику кількість постбеків. 

4. В поле із запитом додаємо шаблон з потрібними макросами. 

Сповіщення про депозит

За необхідності можна налаштувати кілька постбеків із різними макросами. Це зручно в нішах типу гемблінгу або крипти, де клієнти спочатку реєструються, а потім вносять депозит. 

Окремий постбек на депи дасть можливість слідкувати за підтвердженими конверсіями. По аналогії можна налаштувати передачу будь-яких даних на основі доступних макросів.

Передача даних

Після налаштування не забудьте зберегти постбек та відправити тестовий лід через ленд або сапорт партнерської мережі. Якщо в бот прийде повідомлення, значить все зроблено як треба. Ще можна погратися з додаванням в шаблони емодзі та форматуванням для зручності перегляду повідомлень. 

Форматування

Налаштувати сповіщення про ліди, депозити або будь-які інші події в партнерській програмі може будь-який веб з базовими технічними навичками. Перевага методу зі статті в тому, що бот буде під вашим контролем і не потребує витрат. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0