Переозвучування відео креативів за допомогою нейромереж: 3 сервіси

Переозвучування відео креативів за допомогою нейромереж: 3 сервіси

Останнім часом TikTok та інші соцмережі заполонили старі ролики з новою озвучкою. Наприклад, легендарний монолог палія з фразою «Мені подобається, як воно горить». Ролик засяяв по новому, коли його адаптували під зарубіжну аудиторію.

Користувачі почали цікавитись новим трендом і швидко з’ясували, що це справа рук нейромереж. Ми теж не могли пройти повз нових інструментів та розкажемо, як їх застосувати в арбітражі. 

Особливості адаптації відео крео

Нейромережі за 2 останніх роки зробили великий стрибок вперед. Зараз можна швидко згенерувати логотип, ілюстрацію, невеликі сніпети коду за допомогою ChatGPT та інших інструментів. Це дозволяє заощаджувати час на рутинних завданнях.

Midjourney та інші тулзи поки що не можуть з нуля створити креатив, який можна буде без редагування завантажити в рекламну кампанію, але за допомогою них можна частково вирішити типові проблеми. Наприклад, зробити пікселізацію для адалт креативів. 

Нещодавно на ринку з’явилися сервіси, які можуть перекласти звукову доріжку з відео на іншу мову з синхронізацією міміки автора та копіюванням голосу. Вони позиціонуються як альтернатива професійним студіям. Звісно, що повністю замінити їх не вийде, але в певних ситуаціях це можливо.

приклад тарифа

Арбітражні команди вже кілька місяців тестують AI-відео і деяким вдалося отримати гарний результат. У червні компанія Space Profit Team опублікувала кейс заливу на дипфейки з профітом ~$15 000.


Вони лили нутру на ЛатАм з використанням в крео образу відомого лікаря. Для кампаній згенерували відгуки у форматі відео за допомогою AI-платформи. Повний кейс в текстовому вигляді доступний на «Телеграфі», також є ролик в Інстаграмі

Кейс показує, що в деяких ГЕО користувачі не можуть відрізнити справжнє відео від діпфейків. Хоча якщо уважно слідкувати за мімікою, то штучність видно неозброєним оком. Але для аудиторії з ГЕО кейсу це було неважливо. 

3 інструменти для переозвучення креативів

Діпфейків в рекламному аукціоні FB вже багатенько, але можна піти іншим шляхом — взяти креатив зі спай-сервісу або власний і адаптувати його під інше ГЕО. Зараз вже є кілька платформ, які допоможуть вирішити цю проблему. 

Можна замовити креатив під нутру або гемблу з професійною озвучкою, а потім адаптувати ролик під кілька країн. Але потрібно врахувати специфіку країн, наприклад, під Іспанію треба брати іспанця, а не американця. 

HeyGen

Популярна платформа для генерації відео контенту за допомогою нейромереж. В бібліотеці більш ніж 100 різних аватарів, 300 голосів, 40 мов. Швидкість створення відео доволі висока, є безкоштовний тариф. 

Скоріше за все, Space Profit Team використовували для генерації діпфейкових відгуків саме цю платформу. Вони не розкрили назву в кейсі, але такий висновок можна зробити через схожості аватарів з прикладами із креативів. 

На безкоштовному тарифі генерацію доведеться чекати довго, тому що навантаження на сервіс велике. Скоріше за все, з часом її можуть взагалі закрити через зростаючий попит. 

черга на переклад відео
Приклад ролику адаптованого HeyGen

Для безкоштовного перекладу HeyGen дає лише один кредит. Його вистачить на відео тривалістю до хвилини. Відповідно, в теорії можна зареєструвати 10 акаунтів і на виході отримати десять роликів. Але прибрати водяний знак можна лише на платному тарифі. 

Вартість тарифних планів залежить від обсягу кредитів. Можна купити 15 кредитів за $29 на місяць або 30 хвилин за $59. 

RaskAI

Сервіс виступає в ролі головної альтернативи HeyGen. Спеціалізується на перекладі відео, підтримує 130+ мов, клонування 28 мовами, є автоматичне розпізнавання мови оригіналу. Остання функція заощаджує багато часу, тому що іноді не вдається швидко визначити якою мовою розмовляє герой ролику.

На жаль, протестувати якість перекладу на прикладі креативу не вдалося через високу завантаженість сервісу. Але ми знайшли кілька прикладів, які демонструють непоганий результат в переозвучуванні відео.

RaskAI
Приклади роликів адаптованих RaskAI
Приклади роликів адаптованих RaskAI

Вартість платних тарифів: $59 на місяць за 25 хвилин відео та $139 за 100 хвилин. У HeyGen тарифна сітка більш приваблива, але RaskAI не відстає по якості, тому приймати рішення краще після тестів. 

Якщо потрібно згенерувати аудіо для закадрового голосу — можна скористатися ElevenLabs. В сервісі більше 20 різних голосів з підтримкою 28 мов. В списку є українська, що дуже радує. 

Інструменти для переозвучуванні відео зараз в тренді, тому безкоштовно заюзати їх вже не так просто, як було в перші дні після релізу. Але $30-50 на тести та створення крео для заливу — не така велика цифра. Тим паче, що згодом сервіси будуть ще більш потужними і зможуть надавати нові функції. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0