Як лити нутру на Польшу: поради від локального баїнгу ProfitPay

Як лити нутру на Польшу: поради від локального баїнгу ProfitPay

Полякам часто приписують ментальність і поведінку, схожі з жителями СНД. Найчастіше це нав’язано вихідцями з цих країн, які ніколи не жили в Польщі на довгостроковій основі. Сьогодні ми розберемося, що не так із цим твердженням, як живуть і мислять поляки, що для них справді важливо і чому нейтів спікери в колл-центрах допомагають збільшити CR на 20-30%.

На зв’язку команда ProfitPay – прямого рекламодавця в Європі. У нас свій відділ медіабаїнгу, який відливає тисячі конверсій щомісяця і знає все про місцевих жителів, бо й сам живе в Польщі на постійній основі вже кілька років.

Якщо ви хочете відливати на ексклюзивні оффери в Польщі з апрувом від 55% і високими пейаутами – реєструйтесь в ProfitPay і ми дамо найкращі умови для старту. Доречі, для команд ми даємо ставки до $32, запитуйте про бампи у менеджерів. Саппорт розмовляє польскою, англійською, російською

Загальні відомості про Польщу та які налаштування таргетингу обирати

Почнемо із загальних відомостей про поляків, які варто враховувати перед заливанням. Усі дані вказані на початок 2023 року:

  • населення: понад 37 888 000 осіб
  • валюта: zl (польський злотий)
  • домен: .pl
  • часовий пояс: UTC+1 (GMT+1)
  • релігія: понад 87% – католики, решта 13% – православні та інші релігійні громади 
  • найпопулярніші мобільні оператори: Orange, Play, T-Mobile
  • популярні платіжні системи: BLIK (приймається в 95% офлайн магазинів, у 35% локальних eCommerce сайтів і в 30% переказів в онлайн-банкінгу), також для онлайн-платежів часто використовують Przelewy24, PayU, Dotpay
  • популярні банки: : Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski, Pekao Bank, mBank, ING Bank Śląski, Santander Bank Polska, Bank Millennium
  • популярні соцмережі: Facebook 83.95%, Instagram 5.21%, Twitter 4.1%, Pinterest 3.76%
  • популярні маркетплейси: Allegro, olx.pl, Amazon.

Звертаємо увагу, що під час заливу нутри на Польщу, використання в креативах і на прелендінгах польських знаменитостей, публічних діячів, назв польських держустанов, логотипів газет і телеканалів, або інших елементів категорично заборонено. Це тягне за собою великі проблеми, тому краще брати за основу вигадані історії та персонажів.

Неочевидні факти про Польщу від місцевих жителів, які можуть вплинути на CR

Також, заливаючи, варто враховувати святкові дні, в які поляки здебільшого відпочивають:

  • 1 січня – Новий рік
  • 6 січня – Богоявлення
  • 9 квітня – Великодня неділя
  • 10 квітня – Великодній понеділок
  • 1 травня – День Праці
  • 3 травня – День конституції
  • 28 травня – П’ятидесятниця
  • 8 червня – Свято Тіла і Крові Христових
  • 15 серпня – Пресвята Богородиця / День Війська Польського
  • 1 листопада – День усіх святих
  • 11 листопада – День незалежності
  • 25 грудня – Різдво
  • 26 грудня – другий день Різдва

Також враховуйте, що неділя в Польщі – вихідний для більшої частини поляків. Закриті торгові центри, підприємства та магазини. Працюють лише супермаркети Zabka та заклади громадського харчування. Додзвонитися в неділю полякам, особливо з незнайомого номера – дуже важко, бо практично ніхто не бере слухавку. Тому CR і апрув у ці дні може бути нижчим, ніж в інші. У ProfitPay ми намагаємося вирівняти показник апруву вже в понеділок, дотиснувши всіх, хто залишав заявку у вихідні.

Оскільки ми базуємося в Польщі вже кілька років, а половина штату – поляки, ми добре розуміємо менталітет і поведінкові фактори місцевого населення. Щоб більше розуміти їх, вам потрібно знати про місцевих такі факти:

  • робочий день більшості поляків – з понеділка по п’ятницю, у суботу – день шопінгу і багато хто з них у торгових центрах і продуктових магазинах, у неділю – вихідний для всіх, навіть продуктові зачинені;
  • ¼ поляків прагматичні при здійсненні покупок. Вони люблять брендовану продукцію і виявляють інтерес до новинок на ринку. Люблять рекламні акції і часто шукають їх у магазинах;
  • при купівлі нових товарів поляки все частіше спираються на думку інфлюенсерів, особливо з Instagram, Facebook, Tik-Tok. Багато фахівців, наприклад: дієтологи, лікарі, перукарі, займаються розвитком особистого бренду в соцмережах. А поляки часто купують товари, переглядаючи рекламу в соціальних мережах;
  • місцеве населення дуже шанує сімейні цінності, особливо Різдво та Великдень. Однак, часто на свята їдуть відзначати в готелі та заміські комплекси;
  • католицьке віросповідання і відвідування церкви важливе для великої кількості поляків, особливо середнього і старшого віку. Тоді як молоде покоління все рідше відвідує церкву;
  • окрім домашньої їжі, поляки люблять італійську кухню (піца, паста), американську кухню (гамбургери), азіатську кухню (пад тай). Поляки люблять м’ясо, але споживають його менше, а серед молоді популярне вегетаріанство.
  • місцеві часто проводять вільний час онлайн: дивляться телевізор і роблять покупки. Популярністю користуються стрімінгові платформи на кшталт Netflix, а серед телеканалів найпопулярніші – проурядовий TVP і опозиційні TVN, а з нейтральних телеканалів – Polsat, який є третім за розміром у Польщі.
  • зараз спостерігається високий рівень інфляції, тому поляки скорочують свої витрати на відпочинок, або обирають більш економічні напрямки. Також з обережністю підходять до дорогих покупок.

Жителі Польщі позитивно ставляться до покупок в інтернеті, а швидка доставка “до дверей” від місцевих поштових служб тільки сприяє розвитку онлайн-торгівлі.

Рівень достатку поляків

Польща розвивається великими кроками з моменту її вступу до ЄС. Особливо це помітно по великих містах. Однак у невеликих промислових населених пунктах ситуація не така яскрава. Проте, згідно зі статистикою, середній рівень заробітної плати в Польщі зріс до 6480.67 zl (~$1490) за 2022 рік.

При цьому мінімальна заробітна плата становить лише 1910 zl (~$438), а максимальна – 33 800+ zl (~$7761+) згідно з SalaryExplorer.

середня заробітня плата в Польші

З цього можна зробити висновок, що для більшості поляків купівля товару за 100-200 злотих – цілком нормальна, якщо ви переконаєте їх у якості товару та необхідності його використання.

Перераховувати середні зарплати за професіями не будемо, але якщо вам цікаво – в кінці статті на SalaryExplorer є детальна розбивка за кожною посадою.

Медицина в Польщі

У звичайних супермаркетах, які є практично в кожному третьому домі, продаються різноманітні болезаспокійливі, пігулки від застуди та жарознижувальні. Більшість препаратів, доступних в аптеці, можна придбати лише за рецептом лікаря. 

91% населення має медичну страховку, але потрапити до лікаря за бажання не так просто. У Польщі сильно не вистачає кількості лікарів, тому, якщо ви хочете просто записатися в лікарню до фахівця для консультації, будьте готові до того, що доведеться чекати від кількох тижнів, до кількох місяців. Звісно, можна звернутися до приватної клініки, однак ціни будуть досить високими.

Основна причина смертності в Польщі з 1999 – серцево-судинні захворювання. І чим нижчий дохід місцевого жителя, тим більше проблем зі здоров’ям він, найчастіше, має, згідно з дослідженнями.

Саме тому нутра-товари в Польщі – чудовий спосіб підтримувати здоров’я без відвідування лікарів, довгих черг і величезних витрат. При пейаутах у $26 – $32, вартість однієї упаковки нутра-засобу у нас ~137 злотих (~$32). Для порівняння це сума звичайного походу в супермаркет або походу в кафе на двох. Тобто ціна цілком доступна і за правильного підходу конверсія не змусить на себе чекати.

Приклади креативів і топ-5 офферів з апруву в Польщі

Як прямий рекламодавець нутри в Європі, ми надаємо 19 категорій товарів для заливу, починаючи від омолодження, засобів для волосся і зору, закінчуючи препаратами для щитовидної залози, тиску і геморою.

Нижче наведемо приклад робочих креативів (зображень у парі з текстами) на Польщу для різних категорій товарів.

Діабет 

1. Szybkie obniżanie poziomu cukru we krwi! Ten owoc jest silnym…

2. CUKRZYCA się tego boi! Ten składnik przyspiesza obniżanie cukru. Sprawdź

3. Zbij poziom cukru jedząc tą mieszankę. Wystarczy, że połączysz ze sobą…

приклади креативів 1

Омоложення

1. Nowa metoda na zmarszczki podbija Polskę!

2. Ta 60-latka usunęła wszystkie zmarszczki banalnym, domowym trikiem…

3. Rewolucyjna metoda na zmarszczki! Efekt Cię zaskoczy

Приклади креативів 2

Простатит

1. Przerost prostaty wpływa na Twoje życie seksualne? Wystarczy jedna prosta zmiana…

2. Często chodzisz do toalety? Jeden domowy trik usuwa symptomy przerostu gruczołu w podeszłym wieku

3. Ekspert zdradził sekret na natychmiastowe usunięcie objawów przerostu gruczołu…

Приклади креативів 3

Засіб для покращення зору 

1. Rób to codziennie, a odzyskasz wzrok bez operacji

2. To szybko i skutecznie poprawia wzrok! Składnik, który każdy ma w swoim domu!

3. Już po pierwszym użyciu zobaczysz różnicę! Tak szybko to poprawia wzrok

Приклади креативів 4

Варикоз

1. Żylaki Zniknęły Bez Operacji. Sprawdzona Domowa Metoda!

2. Żylaki zniknęły, skrzepy krwi rozproszyły się w 3 noce!

3. Bóle nóg i żylaki znikają już po 3 dniach!

Приклади креативів 5

Сустави

1. To na bank Ci pomoże na chore stawy! Ból znika już po 1 nocy

2. Odkrycie naszych babć robi furorę! Stawy, kolana jak nowe w 1 dzień

3. Uratuj biodro przed operacją. Dodaj jedynie ten tajemniczy składnik

Приклади креативів 6

Паразити

1. Jeśli wykonasz tę sztuczkę, pasożyty z Ciebie wyjdą2

2. Aby dowiedzieć się, czy masz pasożyty, rozpuść w szklance tani…

3. Masz pasożyty! Tani produkt zabije je w 1 noc

Приклади креативів 7

Топ-5 офферів за апрувом на січень 2023:

Актуальні топи офферів щотижня ми публікуємо в наших соцмережах. Перед заливами напишіть нашим менеджерам, вони підберуть оффер, який дасть найвищий CR під ваш тип трафіку.

Джерела трафіку

У ProfitPay ми обробляємо тисячі конверсій на нутра оффери дейлі. Згідно зі статистикою нашого баїнгу і заливок наших партнерів, найякісніший і найокупніший трафік ми отримуємо з таких джерел:

  1. Google Ads (контекстна реклама та КМС)
  2. Facebook
  3. Тизерні мережі. 
  4. TikTok.

Трафік із цих джерел показує найвищі показники апруву і викупу. Якщо ви заливаєте якісний трафік з одного з них – ми легко монетизуємо його з високим ROI. Якщо ви ллєте з інших джерел – ми підберемо для вас оффер під ваш трафік сорс, переведемо преленди і креативи, щоб довести воронку до окупності.

Заливаємо нутру на Польщу: запитуємо в медіабаїнга ProfitPay

Ми звернулися до нашого медіабаїнгу, поставивши кілька запитань, які можуть вплинути на ваш ROI.

Які підходи в креативах дають вищий CTR і окупність? На що робите акцент? Більше заходять креативи з фото чи якісь мальовані ілюстрації?

Quotes

Добре конвертять народні методи лікування і креативи, на яких зображені “народні методи лікування” тизерного формату, також високий CTR отримують креативи, на яких зображені люди. 

Поляки люблять різні народні лікування, їм подобається читати про це статті, тому такий підхід дає досить високий CR і хороший ROI. Працюють як фотографії, так і мальовані ілюстрації. Якщо у вас є робочий підхід на будь-яке європейське гео, скоріш за все він працюватиме і в Польщі.

логотип profitpay
ProfitPay
Direct Nutra Advertiser

Які підходи в прелендах відпрацьовують краще: новини, було-стало, особисті блоги, тощо?

Quotes

У більшості випадків відмінно відпрацьовує підхід із новинами. В іншому – все залежить від креативу, підходу і джерела трафіку, тож потрібно проводити тести і масштабувати найуспішніші зв’язки.

логотип profitpay
ProfitPay
Direct Nutra Advertiser

З яких тизерних мереж, з вашого досвіду, якісний трафік: з глобальних великих сіток, або з локальних, де менше плейсментів, але більше саме місцевих невеликих сайтів?

Quotes

З глобальних рекламних мереж: Mgid, Adnow, Taboola генеруються великі обсяги трафіку, і чим більша сітка, найчастіше, тим якісніший трафік. Однак у локальних рекламних мережах також є досить якісний трафік, його менше, але він також добре конвертує.

логотип profitpay
ProfitPay
Direct Nutra Advertiser

Які категорії товарів відливаються найбільшими об’ємами на Польщу: суглоби, омолодження, діабет тощо?

Quotes

Найбільші об’єми у нас зливаються на: суглоби, холестерин, тиск, зір, адалт, омолодження, діабет, чоловіче здоров’я. Однак, можливо, у вас вистрілить те, на що у нас поки що немає великої кількості трафіку, тож тестуйте і буде вам щастя.

логотип profitpay
ProfitPay
Direct Nutra Advertiser

Дайте 3 поради арбітражникам, які хочуть підвищити апрув. Як вони можуть на це вплинути?

Quotes

Якщо лити на ProfitPay, апрув буде чудовим. 

Працюйте над якістю прелендингів, історіями та перекладами – це впливає на CR. Якщо вам потрібен переклад, наші менеджери в ProfitPay також його зроблять безкоштовно. 

Робіть якісні креативи та виключайте неправильні посили в крео. Це підвищить шанс апруву ліда колл-центром і отримання вами виплати.

логотип profitpay
ProfitPay
Direct Nutra Advertiser

Якщо ви хочете залитися на Польщу, але не знаєте, з чого почати, страждаєте від неякісних перекладів промо-матеріалів або низького апруву, реєструйтеся в ProfitPay і пишіть нашим менеджерам: Єгору або Мілені. Ми допоможемо підібрати найбільш релевантні офери під ваш тип трафіку, які з більшою ймовірністю дадуть профіт уже на етапі тестів. 

Підписуйтесь на наш Telegram та Instagram, там ми регулярно ділимося інсайдами та корисними фішками щодо заливу нутри!

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа.

0