RDP-акаунти: кнопка бабло чи мильна бульбашка?

RDP-акаунти: кнопка бабло чи мильна бульбашка?

Самореги, агентські, фарми, оренда — на ринку Facebook акаунтів чимало різних варіантів. Але нещодавно з’явилися постачальники нових профілів — RDP. Вони позиціонується як панацея від усіх проблем арбітражників.

В матеріалі спільно з Trident та WWL розбираємось, чи дійсно RDP-акаунти дозволять бустити спенд та заощадити гроші на постійній купівлі розхідників. Відповіді на найгарячіші питання нижче ↓

Актуальність RDP на ринку

RDP-профілі з’явилися в 2021 році, але стали популярні лише в 2023. На вашу думку, з чим це пов’язано? 

ФБ підкручує гайки, і увага концентрується на тому, що може поліпшити роботу. Тож, через активні бани звичайних акаунтів ФБ, холди, проблеми з підв’язкою карт, попит на RDP росте. 

Trident

По-перше, RDP-профілі з’явилися значно раніше, ніж у 2021 році, але справді популярними стали у 2023, адже з’явилися в’єтнамські акаунти, які зараз є лідерами у цій галузі. 

Саме тому RDP стали популярними — з’явилося багато селлерів «агентських» акаунтів. В цілому, можна обійтися і без них. Але при передачі антидетект все одно пробивається, тому багатьом селлерам зручніше передати RDP.

WWL

Чи потрібні RDP взагалі, коли є фарми, агентські акаунти?

Так. Як мінімум для диверсифікації методів заливу та можливості збільшити спенд. Хоч ми і стараємося не тримати весь обсяг на одному типі акаунтів, але буває і так, що більша частка йде на RDP.

Trident

Природа RDP — віддалений доступ. В кожного комп’ютера є цифровий відбиток. антидетект-браузер наче дублює його, але алгоритми Facebook та Google вміють читати, бачити та аналізувати цей відбиток, що може зтригерити бан чи чек. 

RDP-профіль не передбачає зміну відбитка саме через передачу акаунту, і таким чином для трасту в Facebook та Google це виглядає краще. Тому такий акаунт є більш авторитетним за тестами та власними спостереженнями.

В нашій компанії ведеться робота і з RDP, і з антидетект-браузерами. Коли в шторм летять помилки та відхилення, то вони летять і там, і там. Однаково баняться і ті, і інші акаунти. Але загалом всі працюють з RDP, щоб зайвий раз не тригернуло.

WWL
запуск РК
Адалт-крео пройшло модерацію на RDP

Селери працюють за відсоток від спенду. Тобто депнув на $2 000, отримав $1 800 на баланс Facebook Ads. Наскільки це вигідно на дистанції?

Вигідно, якщо байєр заливає з гарними ROI. Комісія більша, ніж на платіжних сервісах, але за рахунок об’єму трафіку можно вийти на гарні показники.

Trident

Вигідно. Зазвичай, 10% — середнє значення по ринку. До того ж, на довгій дистанції селери знижують відсоток. 

Вигідно, бо десь те на те і виходить, можливо, трохи переплачуєш, але менше морочишся. Візьмемо класичні облікові записи: туди треба прив’язати карту, для цього або потрібно випустити карту, або користуватися сервісом, який їх надає, вони, як правило, беруть у середньому 3-5% за поповнення. Тобто віддаєш уже іншим людям свій відсоток. Плюс прив’язування картки. 

Ми витрачаємо час, і можемо отримати додаткові помилки: risk-payment, помилка картки. Будеш сам прив’язувати ці карти — отримаєш менше відсотків, але витратиш час та ресурс на додаткові дії.

RDP видається з усім прив’язаним та робочим — бери та запускай. На довгій дистанції, як на мене, то на те й виходить, але я хочу працювати саме з такими акаунтами, де вже прив’язана карта, щоб просто не витрачати час на помилки чи прив’язку.

WWL

Сервіси не дають логін+пасворд, доступ до телефону або пошти. Все що є у веба — віддалений сервер, який можуть в будь-який момент заблокувати. Чи не ризиковано поповнюватися на кілька тисяч доларів без жодних гарантій? Як страхуєте себе?

Завжди ризиковано поповнюватися на такі суми, при умові, що постачальник акаунтів не перевірений. У нашому випадку, є кредит довіри вже до партнерів з якими працюємо, і при блокуванні ми знаємо, що баланс залишиться і буде заміна акаунта.

Trident

Це арбітраж — ризиковано, це тема не нова. Акаунти поповнюють через бізнес-менеджер. Не конкретні облікові записи, а карти. Будь-якої миті карти можуть заблокувати, навіть якщо ми втратимо доступ.

Якщо говорити про небезпеку з боку селера, а Facebook, то таке трапляється. Кейсів таких на ринку мільйон вже написаних хлопців. Знаю кейси, де кидали на $25 тисяч. В середньому можуть кинути на суму від $1 000 та вище.

Як ми боремося із цим? Лише довіра, лише трастовість. Виходимо в міти, спілкуємося з усіма особисто, підв’язуємо, напрацьовуємо зв’язки, розуміємо, наскільки це цінний селлер.

Для нових селерів можу рекомендувати не поповнювати на великі суми, тому що будь-якої миті селери можуть втекти. Поповнюємо за мінімальними платежами. Якщо у вас велика команда, краще двічі, тричі, чотири рази на день поповнюйте, але на ту суму, з якою готові розпрощатися. Від скаму ніхто не застрахований. 

WWL
спенд з акаунту

На ринку є українські селери RDP чи всі закордонні? 

Знаємо українських, не всі бурж

Trident

Повторюся, в’єтнамці попереду планети всієї зараз з Facebook. У більшості селерів, які зараз надають акаунти, з якими ми працюємо, це зазвичай в’єтнамські акаунти. Тому я не можу прямо назвати їх селерами, радше реселери. Є й українські, зокрема і в нас, з якими ми працюємо.

WWL

RDP підходять тільки для гембли за рахунок високого ROI?

Підходять для багатьох вертикалей, бо ROI більше залежить більше від скілів байєра. Тож впевнені, що і в інших нішах можна вийти на гарну окупність.

Trident

Я більше скажу: RDP підходить не лише для Фейсбуку та Гугла. RDP масово використовують розробники додатків. Багато хто сидить на облікових записах RDP не лише на Facebook. Якщо говоримо про звичайні трасові облікові записи, не обов’язково RDP. Саме ці ж акаунти є не на RDP-шках. Тобто по суті різниці немає.

WWL

Якість заливу та стабільність

RDP-акаунти позиціонуються як панацея для арбітражників. Нібито вони дають космічний дейлі спенд в $3 000-5 000. Наскільки у вас виросли біли/загальний спенд на RDP в порівнянні зі звичайними акаунтами?

спенд з акаунту
Спенд на $7 800

Щоб отримати дейлі спенд $ 3000-5 000 треба відспендити певну суму з акаунта і слідкувати, щоб ліміт не впав — контролювати кількість відхилених оголошень, слідкувати щоб не було помилок списання коштів, тощо.

Інакше акаунт може швидко з безлімітного може стати 25-м. Але за умови правильної роботи з акаунтом можна дійсно отримати гарний спенд. Не скажу, що у нас сильно виріс спенд, тому що він і раніше був на достатньо високому рівні, але RDP допомогли диверсифікувати роботу і убезпечити трафік за умови банів інших видів акаунтів.

Trident

Якщо говорити про нормальний час. Коли штормило Facebook, ліміти скрізь падали 25, 250, здається, 1 500 і безлімітні, так і там, і там є такі ж акаунти. Різниці немає. Тобто, якщо у вас трастовий обліковий запис, і на ньому немає ліміту, то яка різниця це RDP обліковий запис, висить він у вас в антидетект браузері, або це просто ваш особистий профіль. Абсолютно жодної різниці.

WWL

Чи були холди під час проливу? Їх оплачував селер?

Були, і в нашому випадку їх покривав селер

Trident

Холди були. Вони і зараз є, селлер їх оплачує.

WWL

Були випадки банів акаунтів? Як швидко їх замінювали?

Були. Зазвичай замінюють протягом дня, але треба трошки понабридати в особисті.

Trident

Були, і є. Змінюють досить швидко, залежно від завантаженості селлера. Це може бути від 10 хвилин до 12 годин, навіть до доби. Коли був шторм і облікових записів не вистачало — ми чекали від 24 годин. А зараз за 10 хвилин можуть замінити.

WWL

Не було труднощів з підключенням до віддаленого комп’ютера на Mac, адже більшість клієнтів створені під Windows?

Бувають глюки, буває вилітає, буває довго думає, але нічого критичного.

Trident

Та нема, всі користуються. Я використовую Microsoft Remote Desktop. Є різні програми для віддаленого доступу, що стоять на твоїй стороні. 

WWL
скріншот підключення доступів

Головні мінуси RDP-профілів, які вас дратують і впливають на якість заливу?

Загалом найбільший мінус — швидкість комунікації з постачальником при вирішенні різних проблем. Наприклад, була ситуація, коли прілку забанили: тобто трафік йшов на порожній лінк. Акаунт ФБ вилетів на чек за номером телефона, постачальник якийсь час не відповідає на повідомлення і ми просто втрачаємо гроші. Звісно, ми потім домовились про компенсацію, але селери різні і такі ситуації можуть траплятись.

Trident

Швидкість. Як правило, RDP ставлять на дешеві сервери і вони дуже повільні. Буває так, що висить, буває таке, що запускаєш одну кампанію годину, тому що довго завантажується, довго перезавантажується. Швидкість — це найголовніший мінус RDP. 

Зараз на ринку вони працюють нестабільно: сьогодні може працювати, просто літати, наче це твій комп’ютер, завтра чи навіть за годину — просто буде вічність якась для завантаження. 

WWL

Можливість масштабування

Наскільки зручно взагалі користуватися RDP? Селери дозволяють додавати їх в антіки/автозаливи?

Це не найзручніший вид акаунтів, без багів та лагів обходиться рідко, але якщо селер дозволить вам перенести акаунт в антік, то у гемблінг вертикалі справи підуть вгору, адже всі кости на акаунти лягають на селерів. 

Якщо брати обсягом і віддавати відсоток від стенда — це вигідніше, бо шанси на втрату спенду акаунта або  бан постійно збільшуються через зміну алгоритмів FB. F так всі кости беруть на себе селери, тож якщо домовитися за гарний відсоток, можна  газувати. 

Хоч це і не дуже зручно, ми сприймаємо незручності як частину рутини. Віддалений формат зʼїдає частину часу, але від цього нікуди не подітися. З приводу додавання в антіки — це залежить від селера, можуть як дозволяти, так і ні. Ми зустрічали різні варіанти. 

Trident

Ми зараз не додаємо їх в автозалив. Ніби хтось і додає, тільки тому, що є чітке розуміння, що облікові записи LTC спілкуються за допомогою API.

На ринку є розуміння, що API тригерить акаунти, тому ми не додаємо в автозалив жодні акаунти. Дозволяють селери чи не дозволяють? Не знаємо, бо не цікавилися. 

WWL
скріншот профілів

Скільки профілів максимально юзали в моменті? Як організували роботу з кількома віддаленними машинами?

Тут залежить від особистих потреб — було 5 акаунтів у кожному профілі, там близько 15-20 рекламних кабінетів, десь 50 акаунтів можна тримати.

Але в середньому до 10 рекламних кабінетів на один профіль RDP.

WWL

Плануєте в майбутньому перебудовувати зв’язки з фокусом на RDP, а не фармах/агентських?

Тільки з RDP — ні. На постійній основі працюємо з різними типами акаунтів і тестуємо підходи, від чогось відмовляємося, потім знову повертаємося, і не фокусуємося на чомусь одному. Умовно, де менше реджектів, швидша модерація, менше банів в моменті — там більша частина грошей, але ніколи не буває так, що заливаємо всі бюджети.

Trident

Плани ми можемо будувати скільки хочемо, тут не від нас залежить. З’явиться новий вид облікових записів, який-небудь не в’єтнамський або там в’єтнамський витончений — перейдемо, підлаштуємося під ринок. 

В планах такого немає, низька швидкість все ж впливає, що вебам більше подобається працювати з антидетектами, але ми будемо орієнтуватися на ринок та його пропозицію.

WWL

Дякуємо Trident та WWL за те, що поділилися досвідом користування RDP-акаунтами, які зараз набирають обертів на ринку розхідників. Ми з’ясували, що в них є мінуси, але плюсів набагато більше. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0