Що таке міслід в арбітражі трафіку: мехініка та приклади

Що таке міслід в арбітражі трафіку: мехініка та приклади

В ніші афілейт-маркетингу існує умовний поділ на білі, сірі та чорні підходи. В кожному випадку межа буває примарною, тому зробити однозначний висновок складно. А розмова про етичну складову не має сенсу. 

Сьогодні розбираємося з прийомом у креативах, який носить назву міслід. Покажемо приклади і розкажемо про відношення рекламодавців до цього явища. 

Що таке міслід в креативах?

Якщо перекласти англійське слово на українську, то це буде щось на кшталт дезорієнтації. Міслід — цілеспрямоване введення в оману з метою виконання користувачами цільової дії.

Краще за все механіку місліду демонструють креативи з мобільними іграми. Ми бачимо їх в різних застосунках і в соціальних мережах. Такі крео зазвичай наповнені сюжетом з незвичайними подіями і яскравими анімаціями. А коли користувач встановлює ігру, то зазначених функцій, частіше за все, немає. 

Креативи з міслідом в мобайлі розраховані на те, що користувач встановить гру і потім забуде її видалити. Хоча ставка на недостатню мотивацію не завжди спрацьовує. Все залежить від моделі поведінки юзера. 

У класичних арбітражних вертикалях міслід використовується постійно, але ступінь дезінформації різна. Наприклад, коли гравець не отримує безкоштовні фріспіни, він буде незадоволеним, але все одно може грати. А ось коли замість анкети гарячих дівчат йому пропонують витратити гроші у вебкам-сервісах — це зовсім інша справа. 

Міслід часто плутають з мотивом. Мотивований трафік теж генерується за допомогою обіцянок різних бенефітів, але ключова різниця захована в рівні «обману». Міслід перебільшує реальні якості продукту, а мотив часто це відверта брехня.

В SPY-сервісах постійно зустрічаються креативи в форматі «закинь $10 000 на ставки і через день отримаєш $20 000». Або користувачам пропонують інвестувати в новий проєкт, який в дійсності не генерує прибуток. Такі крео можуть приносити цільові дії, але не всі афілейти використовують відповідні підходи. 

приклад креативу на гемблінг
Приклад крео під гемблінг

Чи треба використовувати міслід в рекламі?

Міслід помилково вважають скамом у чистому вигляді, але важливо розібратися в деталях. Якщо рекламодавець дозволяє схемний трафік, то в цьому кейсі креативи з перебільшеними бонусами цілком можуть використовуватися. 

приклад нутра креативу
Діабет невиліковний, але рекламі це не заважає

Є думка, що міслід = фрод, але це теж не зовсім вірно. Фрод означає накручування цільових дій і залучення нерелевантних користувачів. А якщо рекламодавець отримує прибуток від клієнтів, то це не фрод.

Інша справа, що більшість білих і умовно-білих продуктів за замовчуванням забороняють міслід. Якщо це вказано в умовах офера, то рекл може відхилити трафік без оплати конверсій. 

Використовувати міслід чи ні — кожен вирішує сам. Етична складова арбітражу трафіку входить до переліку найбільш риторичних питань ніші. Вибір білих оферів зараз великий, тому варіантів для заливу більш ніж достатньо. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся