Скільки трафіку приносять рекомендації в Telegram: 3 приклади

Скільки трафіку приносять рекомендації в Telegram: 3 приклади

Телеграм залишається одним з найпопулярніших месенджерів України, незважаючи на суперечливі дискусії, які точаться навколо нього останні 2 роки. В українському просторі існує понад 33 000 активних каналів із аудиторією в 282,6 млн підписників.

Сьогодні розбираємося, як працює один з інструментів залучення органічного трафіку — блок рекомендацій. Розкажемо про механіку віджета і покажемо кілька цікавих цифр. 

Що таке рекомендації та як вони працюють

До появи рекомендацій органічний трафік в Телеграмі можна було отримати лише, коли користувачі підписувалися після пошуку за ключами в назві спільноти. Але зараз в месенджері є додатковий інструмент, про який не всі знають.

Similar Channels додали в оновленні за листопад 2023 року. Блок з рекомендаціями показується при підписці на новий канал у нижній частині інтерфейсу. 

Рекомендації

По кліку на кнопку «Переглянути всі» відкриється список каналів, які Телеграм вважає релевантними першому. За необхідності можна підписатися на них одразу або в будь-який момент часу за допомогою вкладки «Схожі канали».

Схожі канали в налаштуваннях

В довідці месенджера вказано, що віджет схожих спільнот додали, щоб полегшити пошук каналів з однією тематикою. Список формується автоматично на основі перетину аудиторії. 

На практиці бувають випадки, коли Телеграм додає в схожі канали зовсім нерелевантні приклади. Наприклад, він вважає, що найджинсовіший проект про політику є дотичним до сфери афілейт-маркетингу. Напевно, аудиторія все ж таки перетинається.

А ще серед 23 схожих каналів немає жодного українського комьюніті про трафік. Всі перераховані «медіа» належать громадянам країни-сусідки, яка не перестає показувати нам братню любов. Висновки робіть самі. 

Скільки підписників можна отримати зі схожих каналів

Similar Channels позиціонується як інструмент для залучення безкоштовного трафіку. Оцінити розмір потенційної аудиторії, яка може прийти з рекомендацій, не вдасться, адже вручну потрапити у віджет неможливо. 

Робити висновки можна на основі статистики конкретного каналу. На скріншоті нижче цифри спільноти по таргетованій рекламі. Автор зазначає, що за перші дні грудня 2023 року на нього підписалося більше 200 користувачів, а ось у інших адмінів, спільноти яких він проаналізував, ситуація не така гарна — максимум 20 підписників на день. 

Статистика росту аудиторії

На іншому каналі про маркетинг стата трохи гірше, але це теж непогано. Навіть 5 підписників на день конвертується у показник 150 в місяць. За умови відсутності витрат, рекомендації є досить непоганим інструментом. 

Статистика каналу про маркетинг

У нас в «Палай» ситуація наступна: 100-150 переглядів на день та 5-10 підписників. Це приблизно 150-300 нових читачів щомісяця. Переважна більшість з них цікавиться афілейт-маркетингом, тому це гарне доповнення до класичних джерел трафіку в месенджері. 

Статистика Палай

Будемо сподіватися, що в майбутньому алгоритм формування рекомендацій стане більш просунутим і буде групувати спільноти за інтересами. Поки що доводиться робити фільтрацію вручну. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0