Скільки заробляють сервіси на базі ChatGPT: 3 кейси

Скільки заробляють сервіси на базі ChatGPT: 3 кейси

Чат-бот ChatGPT випустили в листопаді 2022 року, усього за 5 днів їм скористалися 5 мільйонів юзерів. Зараз аудиторію нейромережі оцінюють в 180 млн користувачів, а місячна кількість візитів — 1,6 млрд. 

Ми вже розказували, як ChatGPT допомагає арбітражникам. Сьогодні знайшли для вас три кейси по заробітку на сервісах, які створені на базі чат-бота. 

Як створюються сервіси

Майже через 6 місяців після запуску ChatGPT, OpenAI відкрила доступ до API. Це була можливість для всіх бажаючих інтегрувати чат-бот у свої інструменти або створити нові для вирішення певних задач. 

Багато вебмайстрів скористалися API, щоб розробити сервіси для закриття бізнес-задач і побудувати інструментів з платною підпискою. 

Сервіси на базі ChatGPT мають різну спрямованість:

  • створення іконок у поєднанні з Midjourney;
  • оптимізація створення контенту для YouTube;
  • генерування маркетингових стратегій;
  • створення вижимок зі статей;
  • генерація простих сайтів;
  • мовний помічник;
  • автоматизація розсилок.

Список вище можна довго продовжувати, ChatGPT інтегрується в різні бізнес-моделі та заощаджує час на виконанні рутинних завдань. Це дозволяє вебмайстрам створювати кастомні інструменти та заробляти на них за моделлю SaaS. 


Крім API чат-бота, для розробки сервісу знадобиться фреймворк і знання в програмуванні, щоб перетворити поєднання компонентів на продукт. Деякі прості інструменти можна створити за кілька днів і швидко почати їх монетизувати. 

Приклад витрат на API ChatGPT
Приклад витрат на API ChatGPT

3 кейси по заробітку на сервісах

Закордонні вебмайстри або «індіхакери» використовують будь-яку можливість для швидкого створення інструментів, які можуть принести гроші на постійній основі. Так сталося і після виходу ChatGPT — Twitter заповнили пости з презентацією нових інструментів.

Більшість сервісів на базі чат-бота — сайд-проекти, на які витрачено 15-40 годин і вливань у маркетингову складову майже не було. Вони зростають переважно за рахунок SEO, агрегаторів продуктів, на кшталт, Product Hunt і органічного просування в X. 

IconifyAI

Це простий сервіс для генерації іконок на базі декількох нейромереж. Принцип використання максимально зрозумілий: запит → вибір стилю і кольорів → генерація. Іконки створюються за 60 секунд, їх можна завантажити y HD форматі. 

IconifyAI

Вартість стартує від $0,21 за іконку, але при оплаті від $40 можна генерувати зображення за 8 центів. Якщо якість медіаконтенту не влаштовує, є можливість повернути гроші. 

Місячний трафік проекту — 8 000 користувачів. Овнер зазначає, що трафік органічний, кошти на нього не витрачаються. Проект не потребує підтримки з боку власника і генерує понад $10 000 доходу. 

кейс по IconifyAI

TubeMagic

В 2023 році розробник з Індії створив невеличкий сервіс на базі ChatGPT для оптимізації роботи з YouTube. Він вміє шукати нові теми, писати сценарії та підвищувати ефективність роликів.

Підписка коштує $47 на місяць і судячи з відгуків, користується попитом серед великих каналів з мільйонами підписників. Проект швидко вийшов на планку $1 000 доходу щомісяця і на початку 2024 року він його продав. 

кейс по TubeMagic

Chrome розширення

Вебмастер з Нідерландів після релізу ChatGPT створив корисне розширення, яке дозволяє отримувати відповіді від чат-бота в текстових полях будь-яких сайтів. Після встановлення плагіну користувач вводить команду і отримує відповідь. Нижче на скріншоті приклад механіки для X.

Chrome розширення

За добу він отримав передзамовлень на $1 000. Потенційним клієнтам сподобалася ідея і вони охоче платили за можливість протестувати інструмент. Пізніше автор розказав, що продав сервіс на біржі Acquire. 

Отже, ChatGPT можна використовувати не тільки для автоматизації рутини. Якщо вдасться створити корисний інструмент і знайти джерела трафіку, можна отримувати умовно-пасивний дохід за рахунок оплати підписок.

0