Стратегії покращення якості трафіку з Facebook від Rockit Media

Стратегії покращення якості трафіку з Facebook від Rockit Media

За останні роки ринок афіліейт маркетингу, зокрема гемблінг вертикаль, пройшов важливий шлях від простої формули “більше FTD = більше виплат” до зосередженості на рівні якості наданих послуг і побудові long-term партнерства, що в свою чергу вже впливає на профіт сторін. Сьогодні кожен гравець індустрії тримає фокус на якості трафіку, і бенд Rockit не виключення. 

В цьому матеріалі ми хочемо поділитися, як баєри Rockit покращують якість трафіку саме з Facebook, працюючи з гемблінг продуктами — підходи, які використовуємо ми. 

Перевірка працездатності продукту

Одним з ключових кроків є ретельна перевірка працездатності продукту: наприклад, це може бути окрема команда в структурі баїнгу під QA-тестування. Що стосується Rockit, ми прагнемо до отримання гарантії, що всі компоненти продукту працюють належним чином, тому наші баєри самостійно перевіряють всі доступні їм складові — флоу реєстрації, платіжні системи тощо. Тільки переконавшись, що все працює коректно, ми можемо переходити до запуску. 

Радимо робити double-check після запуску кампаній.

iOS vs Android

Ми надаємо перевагу iOS-трафіку, особливо в межах Tier1, з кількох причин: 

  • аудиторія з операційною системою iOS зазвичай більш платоспроможна, ніж власники Android, особливо в країнах Tier1 з високим рівнем життя;
  • Шторми Android застосунків сильно впливають на довгостроковість рекламних кампаній, через що оптимізації такого трафіку стають неможливі. Немає оптимізацій = немає якості = немає депів та профіту. 

В Tier3, звісно, частка iOS-трафіку досить мала — зазвичай не більше 20%. Тому працюючи з такими гео варто опанувати роботу з WebLink та досліджувати нові стратегії. 

Воронки та retention 

Інтерес та довіра аудиторії значно зростають, коли їхні очікування відповідають реальності. Розробка брендованих застосунків під офер, використання відповідної айдентики та спінів у креативах — це must-have. 

Крім того, наш бенд також використовує push-повідомлення для додаткового прогріву вже залученої на аппку аудиторії. Ми радимо наполягати на тому, щоб бренд поділився своїми месседжами та системами заохочення до гри, які будуть інтегровані у використовуємий застосунок. Це найменше, що ми можемо зробити для підвищення активності аудиторії, так як зазвичай утриманням гравців займається retention-відділ продукту. 

Для збільшення обсягів якісного трафіку особливо важливим є залучення команди, яка закуповує трафік на стороні продукту, адже вони мають розуміти, як те чи інше джерело трафіку працює для їхніх брендів, і бути зацікавленими в масштабуванні так само, як і ми. 

Підхід до аналітики

Аналітика — це ключова річ в сфері перфоманс-маркетингу, а також одна з основних функцій медіабаєра. Вона важлива не тільки для розробки різних гіпотез, воронок та їх тестування, але й для ефективного аналізу показників продукту з можливістю зробити правильні висновки. 

Ми прихильники data-driven підходу, тому баєри Rockit завжди тримають фокус саме на цифрах. Якість трафіку сильно залежить від фідбеків зі сторони продукту, наданих матеріалів, оперативного реагування на різні труднощі. Одним словом, від того, наскільку сильну афіліейт команду має бренд. 

Вже на ранніх етапах наші спеціалісти можуть зрозуміти, чи окупиться трафік нам чи рекламодавцю, чи є потенціал у цій співпраці, і що можна зробити, щоб вона стала успішною. Для того, щоб побудувати win-win модель роботи, важливо орієнтуватися на окупність для обох сторін: партнера (рекламодавця, нетворка) та медіабаїнгу. Зосередженість тільки на власному профіті будь-якої зі сторін значно ускладнює можливість довготривалої успішної співпраці, саме тому потрібен діалог та якісні тести. Важко робити висновки з невеликої кількості депозитів, тому необхідно домовлятися про мінімум обсягів залежно від ГЕО. 

Висновок

Сьогодні підвищення якості трафіку з Facebook на гемблінг офери — це комплекса робота. Вона включає в себе як ретельну перевірку всіх складових продукту та розробки воронки, так і глибоку аналітику показників бренду для успішних оптимізацій вже після запуску. 

Бенд Rockit вкотре наголошує на важливості тестів для перевірки нових гіпотез, а не копіюванні підходів зі spy-сервісів, які в 90% випадків неефективні та не дають результатів 😉. Тому… всім вдалих тестів та прихильності від реклів за якісний трафік! 🤘

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0