УБТ з YouTube Shorts: особливості платформи та приклади

УБТ з YouTube Shorts: особливості платформи та приклади

Аудиторія YouTube Shorts налічує 1,5 мільярда користувачів щомісячно. Тож саме шортс є одним із найбільших плейсментів для роботи з умовно безкоштовним трафіком. Ми занурились у стрічку Shorts аби побачити, на що заливають умовно безкоштовний трафік арбітражники, які підходи використовують та які вертикалі обирають. Читайте та надихайтесь.

Про те, як не витрачати гроші на трафік і заливати УБТ з TikTok — ми розповідали в нашій попередній статті

Приклади, приведені російською мовою, перелічені лише з метою ознайомлення. Редакція закликає не наслідувати їх, а брати з них ідеї для заливу бурж країн. Якщо вам зайде цей матеріал, ми поставимо за мету знайти побільше прикладів заливу з УБТ закордоном. Дайте реакції під анонсом цього матеріалу в телеграмі, аби ми бачили робити буржові приклади, чи ні.

Що таке YouTube Shorts

Ютуб Шортс — окремий розділ відеохостингу з короткими роликами, який є конкурентом Instagram Reels та TikTok. Shorts з’явилися на YouTube відносно нещодавно, але арбітражники активно використовують його переваги для генерації УБТ.

Ютуб Шортс відрізняються тим, що їх створювати простіше, ніж повноцінні ролики, а потенціал по трафіку не менше. Деякі короткі відео набирають мільйони переглядів, які можна конвертувати в переходи на партнерський лендинг.

Що нам відомо про механіку роботи YouTube Shorts

Ютуб Шортс дивлятьсяпонад 1,5 мільярда людей. Функцію запустили лише влітку 2021, але вона дуже швидко набрала популярності. Знімають короткі відео близько 1-5% авторів, а аудиторія – весь YouTube. У стрічку потрапляє будь-який контент: від рецептів вівсяної каші, до фрагментів серіалів у поганій якості. Потрапляє та набирає мільйони переглядів.

Алгоритм YouTube Shorts працює так: користувач опублікував ролик, він відразу потрапляє в рекомендації приблизно для 1000 глядачів зі схожими інтересами (визначаються за хештегами, описом та предметами всередині кадру). Штучний інтелект збирає відсоток CTR, якщо він високий, ролик знову показують 1000 глядачам. I так поки він не почне знижуватися.

70% глядачів, які побачили продукт на YouTube, купують його” © Google

По таргету:

  • середній вік аудиторії – 25-44;
  • більше 50% – мобільний трафік;
  • найбільше аудиторії, а саме 16,6%, із США, 9,4% з Індії та 4,9% — із Японії. Щоправда, для алгоритмів немає різниці. Канадські шортс англійською можуть спокійно відкритися в українця і навпаки.
  • практично всі користувачі віком від 22 до 42 дивляться на YouTube новини, розважальний контент, розпакування товарів та продукти, які можуть вплинути на витрати чи доходи.

Заборонено публікувати контент, пов’язаний із насильством, зброєю, бійками, сварками, забороненими речовинами та порнографією. З дейтингом та адалтом взагалі все трохи складно: YouTube забороняє публікувати відео, які можуть спричинити сексуальне збудження. До них відносять сцени сексуального характеру, навіть вирізані з фільмів, поцілунки, стягування штанів зі сторонніх осіб та секс-іграшки. 

Всі правила для контенту в YouTube Shorts перераховані за посиланням.

Товарка з розпаковками із TikTok

Приклад зв’язки — канал “Шопоголік Maxim”. Збираємо відео з розпакуванням або використанням прикольного товару з Aliexpress з TikTok та завантажуємо їх без водяного знаку через Ssstik. Унікалізуємо через Canva або інший графічний редактор – додаємо текст, свій водяний знак, реакції тощо. В принципі, YouTube і так прийме відео з іншого ресурсу, але видозмінені ролики мають менший ризик нарватися на страйк через іншого арбітражника, який залив такий самий шорт раніше. У цьому прикладі вебмайстер додатково озвучував огляди.

Далі для домонетизації в цьому прикладі веб робив закритий канал Telegram, присвячений товарам з Aliexpress. Пости максимально прості: заголовок, фото товару та нижче наше партнерське посилання на нього. Таким чином, цілком реально зробити заробіток на Ютуб Шортс джерелом додаткового доходу.



Створюємо канал на YouTube та завантажуємо шортс. Клікабельне посилання на товар залишаємо в коментарях та закріплюємо повідомлення, а якщо переливаємо аудиторію в TG, то ще й у профілі. В описі вказуємо назву товару та хештеги, які йому відповідають.

Приклади відео з каналу:

Як ми зрозуміли із розглянутих прикладів каналів, оптимальна кількість роликів на день – від 3 шт. Але це треба тестувати.

Гемблінг та ставки на спорт через дитячі мультики та фільми

Восени 2022 року швидко набрав обертів тренд з нарізками з мультфільмів та серіалів. Відео з ними відлітали всього за пару тижнів за 100 000 переглядів, тому що відповідають інтересам багатьох користувачів. Цю систему швидко підхопили арбітражники і прямо зараз проливають через неї кіберспорт, ставки та гемблу.

Виглядає зв’язка так: заливаємо нарізки класних моментів із популярних мультиків, серіалів, фільмів з відповідними хештегами, доки не зберемо велику аудиторію. Коли відео почнуть залітати на 50 000+ переглядів, вставляємо у нові значок з бонусом або “Стратегія із заробітку 100 000 гривень на місяць. Шукай посилання у коментарях”. У коментарях пишемо назву мультфільму і нижче посилання на повнометражне відео з підписом, наприклад, “Кожен, хто подивиться цей ролик, заробить від 100 000 гривень”. У ньому автор розповідає про робочу схему заробітку на грі чи ставках.

Ще один варіант — використовувати водяний знак з бонусом, а в коментарях залишати свій промокод та посилання з клоакою на лендінг.

Приклади:

Гембла 1
Гембла 2
Гембла 3

Кето-дієта через відео “До\Після” або пряму рекомендацію

Канал із відео, які вели на ось такий лендос, ми знайшли в YouTube Shorts.

Арбітражник завантажував відео з TikTok з історіями про схуднення. Причому досуть примітивні — слайд з двох фото до та пiсля скидання ваги + напис, що індивідуальний план можна знайти в коментарях або шапці профілю. Та залишав посилання на оффер в закріпленому коментарі.

Приклади: 

до/після 1
до/після 2

Публікуємо по кілька відео на день, поки не отримаємо тіньовий бан або зв’язка перестане приносити конверсії. Судячи з каналів, у середньому відео із заливом на кето-дієту завантажували протягом двох тижнів.

Але, до речі, клоаку\редирект підключати не обов’язково. YouTube спокійно пропускає пряму рекомендацію кето-дієти. Наприклад, ось хтось прямо зараз заливає на офер із ПП. У відео використовує одну і ту ж озвучку з поясненням що таке кето-дієта і чим вона корисна, а сам креатив — набір відео і картинок з до\пiсля, продуктами та особами лікарів:

Приклади:

https://vimeo.com/782231890

кето-2
кето-3

А ось для нутри обов’язково потрібна клоака і преленд, хоча воронка приблизно та ж. У вигляді крео — історія про схуднення із закликом перейти в коментарі для отримання посилання на “чудо” засіб, а в коментах лінк зі скороченим посиланням через goo-gl.me або прокладкою під виглядом капчі (просто величезна кнопка на весь екран, логотип YouTube та напис “Натисніть, якщо ви не робот”). Далі йде стандартний преленд із новиною про неймовірний засіб знайденим лікарями чи просто особиста історія. Другий варіант краще конвертує, але в цьому випадку дівчина з відео повинна збігатися з тією, що буде на преленді.

Приклади відео:

нутра 1
нутра 2
нутра 3
нутра 4
нутра 5

Мейнстрім дейтинг: жага знайомств та відео дівчат у бікіні

Для СНД подібну зв’язку ми показували у мануалі про УБТ з TikTok. Завантажуємо відео з TT з дівчатами, що танцюють, і хештегом #знайомства, а зверху пишемо написи “Розлучилася. Шукаю чоловіка” та проханням написати через посилання у коментарях. Працюють відео звичайних дівчат, яких можна зустріти на вулиці. Причому залітають як двадцятирічні, так і жінки 35+ років.

У коментарях чи профілі залишаємо посилання на преленд офера, або на смартлінку.

Приклади відео:

https://vimeo.com/782232694

https://vimeo.com/782232707

Для США підійдуть відео дівчат у бікіні. У хештегах також пишемо #dating #bikini #girls. А в коментарях з посиланням: “Write me 👇🏻😘”, “Dating girls from your city” або “More girls”. Підійдуть навіть відео із тренувань, де одяг підкреслює форми.

Приклади:

Підсумки

YouTube Shorts — чудовий майданчик для УБТ трафіку практично під будь-яку вертикаль. Як мінімум на старті 1000 переглядів дає сама платформа, а при гарному крео далі алгоритм розгонить ваше відео до великої кількості переглядів. Головне — підбирати популярні хештеги, використовувати трендову музику, але не із захищеними авторськими правами, і не забувати закріпити коментар з посиланням, щоб він не губився серед інших. Арбітраж трафіку на Ютубі — це гарна можливість диверсифікації сорсів.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу та Instagram. Читайте солов’їною!

0