Мануал: збираємо webview під гемблу за 15 хвилин 🙌🏻 | + розбір iGaming Smartlink

Мануал: збираємо webview під гемблу за 15 хвилин 🙌🏻 | + розбір iGaming Smartlink

Щоб заробляти більше, арбітражнику потрібно завжди тримати руку на пульсі й розглядати будь-які можливості зниження витрат на закупку трафіка. Останні роки з цим активно допомагають CPA-мережі. В цьому матеріалі розбираємо дві нові фічі, які ми знайшли в ClickDealer – це безкоштовний конструктор webview застосунків AppBuider та smartlink на iGaming. Якщо коротко: зареєструвались → поклацали → залишились задоволені.

Що таке smartlink

Смартлінк — це розумне посилання, в яке зашитий набір оферів. Після переходу за цим лінком, розумні алгоритми обирають найбільш релевантний продукт для конкретного юзера. За допомогою такої механіки забезпечується висока конверсія.

Смартлінки є в багатьох партнерок, особливо це стосується дейтинг CPA-мереж. Більшість воронок під офери знайомств приблизно однакові, тому вирішальним залишається розумне таргетування рекламної пропозиції.

Що таке Webview

Технологія вебвью дозволяє упаковувати ленди в оболонку мобільного застосунку. Інструмент допомагає використовувати потенціал ASO на повну потужність. Зазвичай Webview маскують під білий застосунок і таким чином він може довго жити в Play Market.

Створити Webview можна за допомогою різноманітних сервісів, але також знадобиться акаунт розробника в Google Play. Його можна купити в спеціалізованих шопах і не витрачати час на зайву бюрократію.

Гемблінг-смартлінка вшита у власний мобільний додаток

Зважаючи на те, що переважна більшість вебів успішно заливає зараз гемблу через мобільні застосунки, зручність рішення у вигляді безкоштовного конструктора додатків та iGaming смартлінки, яка одразу вшита всередині, здається на перший погляд зручним і значно полегшуючим життя. Тож ми вирішили самостійно зазирнути всередину та власноруч створити мобільний застосунок під залив гембли.

Тим паче, що нас завірили, що ця технологія протестована вздовж і впоперек декількома командами. Отже спробувати самостійно можно  тут (спочатку потрібно зареєструватись в CPA-мережі). 

Але спочатку давайте поговоримо про те, яку аппку ми отримаємо на виході з AppBuilder’а: 

  • скрипти, які не баняться в Google Play, тож по цьому пункту застосунок пройде модерацію швидко і без болю;
  • можливість налаштування пушів через OneSignal SDK (з цим допомагає технічний підрозділ після реєстрації, тож ніяких навичок та знань коду не потрібно);
  • довічний доступ до аппки зі свого аккаунта, та свої активні пуші для збільшення мотивації гравців повернутися в застосунок та таки депнути, що допоможе заробляти більше на RevShare;;
  • локалізовані відгуки під будь-яке ГЕО (за додаткову плату), що допоможе збирати органічний трафік. 

Окрім того напряму в особистому кабінеті партнерки можно самостійно налаштувати прив’язку застосунку до FB, оптимізацію на основі подій, повне відстежування користувача всередині додатку, хешування першого посилання та інші корисні речі. 

Середні виплати по FTD в смартлінці по ГЕО (за умови, якщо ви заливаєте з FB на аппки):

  • BR – $50,00 
  • IT – $210,00 
  • PH – $50,00 
  • AU – $183,00 
  • PL – $180,00 
  • DE – $240,00 
  • SK – $120,00 
  • AT – $180,00 
  • ES – $153,00 
  • IE – $230,00  

Середні eCPM по найбільш популярним країнам серед FB аффіліатів партнерки на поточний момент:

З цим визначились, давайте розбиратись, як отримати такий мобільний застосунок. Для цього передбачено 2 кроки – безпосередньо генерація й технічне налаштування аппки, та робота з інтеграцією необхідних макросів. Розбираємось покроково. 

Створення застосунку під Android

Для початку переходимо в розділ зі смартлінкою та робимо запит на доступи. Очікуємо на аппрув, якщо довго чекаємо, то можно пінганути свого менеджера. Далі в особистому кабінеті партнерки переходимо до розділу Tools → Webview Apps Integration. Клікаємо на “Android App Builder” (розділ “Manage In-App Content” знадобиться пізніше). Бачимо “Create New Build”. Тут вам потрібно:

  • вигадати назву майбутнього додатку (до 30 символів). Назва повинна бути нейтральною для модерації, без згадок відомих брендів, знаменитостей і т. д., але гармонічно доповняти внутрішнє наповнення додатку, аби не вводити в оману потенційного гравця
  • вписати ім’я пакету – унікальний ідентифікатор Android-додатку, котрий ідентифікує ваш застосунок на пристрої та в Google Play Market. Назва довільна, але повинна бути унікальною, так як, якщо таке ім’я вже використовується в Плей Маркеті іншою аппкою, система попросить вас його замінити перед тим як іти далі (АЛЕ, якщо такий Package Name був раніше завантажений до магазину і додаток був забанений, то AppBuilder дозволить створити аппку, але при публікації в Play Market його не пропустить, скаже, що така аппа вже існує. Тож рекомендуємо назву робити якнайбільш унікальною). Приклад валідного Package Name – com.fastchat.hot.app.

Далі клікаємо на “Generate App” і завантажуємо графічні матеріали. Правила такі ж: ніяких зірок, брендів, персонажів, які захищені авторськими правами, натяків на адалт, алкоголь або табак. Зображення на банерах повинні відповідати наповненню фінального вигляду аппки.

Приклад оформлення Webview, котре пройде модерацію

В перше вікно загружаємо іконку додатку (строго вказаного розміру і формату), в друге – заставку, чи привітальний екран, котрий користувач буде бачити при завантаженні додатку в фоновому режимі. Також дотримуючись вказаного розміру і формату. 

Далі у вікні “Landing Page” завантажуємо zip-архів з нашим White Page – сторінкою, котру будуть бачити модератори Google Play. Всередині повинні бути html-файл, css, зображення, js і т. д. Якщо ви не знаєте де брати вайтпейдж – напишіть менеджеру і вам допоможуть. 

В “Private Policy” завантажуємо html-файл з політикою конфіденційності (знову-таки партнерка все надасть). Пізніше її потрібно буде використовувати при публікації Webview в Google Dev аккаунті, в спеціально відведеному для цього полі. Тож зберігаємо файл собі на комп’ютер, щоб вона була під рукою, чи можна буде повернутись до AppBuilder’у та згенерувати її знову.  

Далі система запропонує налаштувати Facebook SDK (якщо не плануєте заливати з FB, то перемкніть повзунок в положення “Off”). Дані беремо із Facebook APP ID, а Client Access Token із сторінки FB Developer.

OneSignal Push Notifications: тут вам потрібно буде створити свій проект Firebase та дістати звідти Server Key та Sender ID. 

Щоб дістати ключ, потрібно: 

  1. Зареєструватись на платформі Firebase (стандартна реєстрація).
  2. Після перейти в “Project settings”

3. Далі вкладка “Cloud Messaging”, навпроти “Cloud Messaging API” клікаємо на три крапки та переходимо по спливаючому повідомленню.

4. Клікаємо і погоджуємось із усіма системними налаштуваннями, а після повертаємось назад та копіюємо наш Server Key та Sender ID.

Залишається тільки In-App Tracking. Тут потрібно тільки залишити пошту для надання доступів (відправте пошту, якою користуєтесь, менеджеру і він розшарить на неї доступи). Після налаштування на стороні партнерки, ви зможете бачити повну статистику по Webview застосунку. 

За підсумком ви отримуєте підписаний та готовий до публікації файл release-signed.aab (“пакетний” формат додатків для Android), файл keystore з паролями для підпису вашого застосунку, debug.apk (для тестів), посилання на політику конфіденційності та мануал для публікації аппки в Google Play Market.  

Налаштування наповнення мобільного застосунку

Тепер переходимо в “Manage In-App Content”. Тут ми можемо:

  • завантажити архів із додатком, посібник із публікації та політику конфіденційності;
  • перемкнути видимість додатку під органічний трафік;
  • вибрати список країн (всі або окремі ГЕО), в котрих оффер буде доступний для органічних користувачів;
  • вибрати наповнення додатку Android Webview.

Також тут ми налаштовуємо посилання і всі необхідні макроси: додаємо Affiliate_id та Smcampaign_id із URL Smartlink у вашому аккаунті ClickDealer і параметри s3-s5 (необов’язково). s1={campaign_info} и s2={click_id} є постійними.

Також, якщо ми ллємо з Facebook, додаємо ідентифікатори “facebook.com, Property ID, RESELLER, c3e20eee3f780d68” із файлу app-ads.txt:

  • Property ID – ідентифікатор, пов’язаний з вашим аккаунтом в рекламній мережі (Property ID, Business ID или app ID);
  • RESELLER – специфікація типу аккаунта (DIRECT или RESELLER);
  • c3e20eee3f780d68 – ідентифікатор, однозначно визначаючий рекламну мережу в рамках центра сертифікації (константа). 

Важливо! Щоб запускати трафік з Facebook, при публікації застосунку потрібно додати посилання на його політику конфіденційності. 

І наостанок пару слів про саму технологію iGaming Smartlink

Гемблінг smarlink вже протестований декількома ведучими командами на ринку, так що вже є перша статистика, на яку можно спиратись при закупці трафіка. Найкраще в iGaming Smartlink конвертять: трафік із соцмереж на мобільні застосунки (Android та iOS). Обмеження: мотив, спам, згадування бренду, фрод, злив на неповнолітніх. 

В цілому дейтинг-смартлінк від ClickDealer давно зарекомендувала себе на ринку. Тож після власних досліджень та власноручного тесту AppBuilder із Smartlink можемо від редакції “Палай” сміливо заявити – тестувати однозначно варто!

1