Як обманюють на «рефанд-оферах»: приклади крео та воронок

Як обманюють на «рефанд-оферах»: приклади крео та воронок

Моральна сторона роботи на CPA-ринку хвилює багатьох арбітражників. Хтось принципово не заливає трафік на засоби від суставів та ліки для діабетиків. А інші працюють в ніші нутри та заспокоюють почуття провини за допомогою благодійності.

Крім сірих тематик у соціальних мережах часто зустрічаються креативи, які рекламують неіснуючі послуги. Сьогодні проаналізуємо одну з багатьох воронок під чарджбек, де користувачам пропонують «розібратися» з фінансовими брокерами та повернути кошти. 

Що таке «рефанд-офери»?

Рефанд з англійської перекладається як повернення. Це скасування фінансової операції, яке виконується за запитом клієнта або рішенням сервісу. Наприклад, ви замовляєте щось на Розетці, а потім скасовуєте замовлення. Продавець зобов’язаний повернути кошти. 

В ніші CPA-маркетингу є таке поняття як рефанд або чарджбек. Зазвичай селери продають на форумах та інших майданчиках контакти клієнтів форекс-брокерів або інших фінансових сервісів. За допомогою цієї бази можна проспамити користувачів та запропонувати їм кредити, мікропозики та інші офери.

Селери навіть можуть продати списки, сегментовані за різними критеріями: регіон, мова, сума депозиту клієнта, зацікавлення криптоінвестиціями. Без додаткового аналізу зрозуміло, що це злиті дані з баз самих брокерів та інших постачальників фінансових послуг. 

повідомлення від селлера, який продає контакти для чарджбек офферів

Також чардж-бази часто використовують для скаму. Клієнтам брокерів і банків пропонують списати борги або повернути гроші з депозиту. Словом, усілякими способами витягують із них ще більше грошей під приводом вирішення проблем.

Ніша послуг по банкрутству фізичних та юридичних осіб існує, але вона працює за іншою схемою. Наприклад, якщо клієнт взяв кредит в Монобанку на велику суму і не може його повернути, за допомогою юристів в нього є можливість визнати себе банкрутом і відстрочити виплату. Але з фінансовими брокерами юридичні компанії не допомагають. А ще вони обов’язково підписують договір та довіреність на представлення інтересів у суді, а не просто дають пусті обіцянки. 

приклади креативів чарджбек офферів

Цікаво, що користувачі без проблем довіряють такій рекламі та несуть гроші шахраям. Хоча навіть без навичок OSINT можна легко визначити, що не існує чарівної палички, яка допоможе швидко забрати гроші у брокера чи банку. 

Воронка залучення користувачів

Шахрайська реклама зустрічається переважно у Фейсбуці та в Інстаграмі. В креативах користувачам пропонують швидко вирішити усі проблеми. Скамери давлять на больові місця, щоб клієнт скоріше з ними сконтактував.

Приклади заходів в тексті:

  • Вас обдурив брокер чи фінансова організація❓Не поспішайте опускати руки! Ми знаємо вирішення вашої проблеми — чарджбек.
  • ✅ Наша юридична компанія вже понад 25 років бореться з шахраями, і повертає кошти їхнім вкладникам.
  • Дізнайтесь відповідь, чи можливо повернути Ваші кошти. Оплата послуг лише за фактом повернення Ваших грошей!
  • Якщо у Вас вкрали кошти, наша компанія спеціалізується на поверненні фінансів від брокерів-шахраїв. Зв’яжіться з нами зараз!
  • Обдурив брокер шахрай більше ніж на 1000 $? 💵 Дізнайтесь як повернути 100% коштів за 7 днів⚖️
приклади креативів чарджбек офферів

Скамери заманюють клієнтів великою кількістю «смаколиків»: безкоштовна консультація, 100% гарантія результату, мінімальна комісія, повернення за 7 днів, відсутність передоплати та інше. 

Крім текстових креативів зустрічаються непогано змонтовані роліки. В першому відео нижче можна побачити гарний сценарій. Потенційному клієнту показують, що нібито в офіс для брокерів можуть навідатися спецпризначенці і додають нарізку з лівих обшуків, які не стосуються фінансового шахрайства. 

Цікаво, що в деяких відео фігурують документи російського зразка, а спецслужби — українські. Також більшість креативів, які таргетуються на Україну, написані російською. Це свідчить про те, що шахраї просто чіпляють всі можливі ГЕО. 

Більше корисних матеріалів про роботу з трафіком читайте в розділі “Статті

Під Казахстан в спай-сервісах багато крео з інтеграцією національних елементів: представники локальних народів, прапор. Відчувається, що працює одна команда, а інші копіюють її підходи. 

креативи на Казахстан по чарджбек офферам

Другий крок після перегляду креативу — перехід на сайт «юридичної компанії». Далі можливо кілька варіантів. Перший — проходження квізу на 5-7 питань і заповнення заявки з контактними даними. Другий — швидке оформлення заявки. 

приклад лендінгу чарджбек офферів 2
приклад лендінгу чарджбек офферів

В SPY-сервісах зустрічаються доволі якісні лендинги на 5-6 блоків з красивим оформленням, фотографіями співробітників, відгуками та іншими елементами довіри. У них, напевно, висока конверсія. 

приклад лендінгу чарджбек офферів

Ми перевірили дату реєстрацію кількох доменів і виявили, що їм не більше 4-5 місяців. А іноді в таргеті рекламуються зовсім «молоді» доменні імена, яких не існувало ще кілька днів тому. В цьому аспекті шахраї проколюються, але навряд чи їх цільова аудиторія буде займатися аналізом. 

перевірка домену

Також у воронках часто зустрічається прокладки через Телеграм-канали. В них накручують кількість підписників та діляться «корисним» контентом з прогрівом на оплату послуг. 

приклад телеграм каналу форекс скамерів

Якщо клієнт брокера або іншої фінансової установи позитивно відреагує на пропозицію шахраїв, то втратить ще більше грошей на «адвокатах». З ним зв’яжуться, розпитають та попросять внести передоплату за послуги або заздалегідь оплатити комісію. А далі все по класиці — компанія розчиниться у повітрі. Краще пропускати таку рекламу або відправляти скарги у підтримку Фейсбуку. 

Висновок: скам росіян в умовах війни не є новиною. Але шахраї також відкручують рекламу на українську аудиторію. Рефанд це скам і українцям краще не дарувати гроші шахраям, а донатити їх на потреби армії. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0