Як партнерки скамлять афіліатів | Опитування 5х5

Як партнерки скамлять афіліатів | Опитування 5х5

Ніша affiliate-маркетингу зростає шаленими темпами, майже щотижня на ринку з’являються нові CPA-нетворки. Разом із кількістю партнерок, зростає і рівень скаму. 

В сьогоднішньому опитуванні ми запросили медіабаїнгові команди Space Profit Team, Traffic Squad, Traffic Devils, Traffic.one та Rocket Traffic аби з’язувати, як розпізнати скам-партнерку, недобросовісного афілейт-менеджера або інші види скаму.

Читайте, беріть до уваги та працюйте тільки з перевіреними партнерами. Перелік найдійних CPA-мереж можна знайти в розділі “Партнерки”.

1. Які характерні риси поєднують недобросовісні партнерки та CPA-мережі? Як розпізнати черговий скам проєкт або низькоякісну CPA-сітку?

Quotes

Несвоєчасність виплат, незацікавленість менеджера та ігнорування, заявлені “космічні” результати ще на старті відрізняються від реальних, різко змінюються умови під час активної кампанії, відсутність власної платформи, запропоновані умови нижчі ринкових, недотримання обговорених умов. Загалом це все вказує на те, що партнерка чи рекл – черговий скам і на довготривалу успішну співпрацю краще не розраховувати.

Space Profit Team
Каріна
BizDev SPT
Quotes

1. Агресивний маркетинг і робота з вебом. Багато пишуть, скидають купу списків. Не розуміють який офер у них хороший і не можуть нічого порадити.
2. Завищують умови для демпінга. Часто на відомих оферах викривляють умови (наприклад – ми знаємо що у рекла міндеп 10 євро, в таких ПП нам пропонують 20 євро міндеп, а по факту угода з беслайном).
3. Немають гарантій і експертизи у менеджера. Не можуть гарантувати оплату теста, не знають про платіжки, не знають базових особливостей ГЕО)

Traffic Squad
Михайло
CRO Traffic Squad
Quotes

Ось кілька red flags, які можуть бути ознакою недобросовісності: затримки виплат, плинність кадрів, ігнорування проблем та запитів баїнгу, слабкий UI та UX дизайн продукту, відсутність всіх провайдерів та платіжних рішень.

Traffic Devils
Данило
CBDO Traffic Devils
Quotes

1. Погана комунікація (довгі, не вчасні відповіді)
2. Намагання перевести тебе на те ГЕО(оффер), яке їм потрібно
3. Затримка виплат
4. Непрозорі КПІ на старті. “лийте там розберемось”, а потім баг і тобі траф зрізали
5. Вони роблять спам розсилки по чатам або в особисті.

Як розпізнати черговий скам проєкт або низькоякісну CPA-сітку?
1. Якщо це сітка, то спочатку потрібно дізнатись чия вона, якщо російська, то відразу нахуй. Веби ввімкніть голову трішки.
2. Якщо за сіткою немає особистості, або аффілейтів-менеджерів з досвідом і медійністю не йдіть туди.
3. При співпраці з новим продуктом, при першій комунікації і питанням, помітно досвід і комунікацію, якщо відповіді не конкретні і не кваліфіковані – ми не запустимо.

Traffic.one
Чесановський Роман
founder traffic.one
Quotes

Дуже високі ставки, немає відгуків в тематичних чатах та ресурсах, новостворенні аккаунти в телеграммі.

Rocket Traffic
Rocket Traffic
власник команди

2. Менеджер пропонує новий офер з дуже солодкими показниками інст2деп, космічним CR або апрувом. Як впевнитись, що він не обманює про показники, тільки аби хтось залив трафіку, бо в нього задача запустити будь-якою ціною?

Quotes

Загалом можна судити з попереднього досвіду роботи з цією партнеркою або запросити скріни стати. В нас були випадки, що оголошені показники, м’яко кажучи, сильно відрізнялися від реальних😅(і спліт-тести показували, що з нашим трафіком все добре). Загалом завжди можна потестити оффер на мінімальному бюджеті, але якщо ситуація повторюється, то краще відправити таку партнерку в чорний список😁.

Space Profit Team
Каріна
BizDev SPT
Quotes

Тут тільки оплата по препею або з 100% гарантом.

Traffic Squad
Михайло
CRO Traffic Squad
Quotes

Для того, щоб переконатися в чесності партнерки, варто проаналізувати продукт, провайдери, платіжки, локалізацію, а також зібрати інформацію про неї по ринку.

Traffic Devils
Данило
CBDO Traffic Devils
Quotes

1. Якщо з менеджером раніше працювали і не підводив, то довіритись.
2. Звернутись до особистого досвіду, і порівняти з цифрами у схожих проєктів.
3. Дізнатись як давно проект в ГЕО.
4. Порахувати бюджет на тест, і запустити, якщо сума влаштовує.

Traffic.one
Чесановський Роман
founder traffic.one
Quotes

Треба зробити запит по конкретному джерелу трафіка(в менеджера), подивитися чи взагалі є цей оффер в спаї і на скільки довго він крутится. Якщо це нутра/крипта — запросити гарант.

Rocket Traffic
Rocket Traffic
власник команди

3. Чи кидали вас на гроші за залитий трафік? Розкажіть про найгучніший кейс, коли вам не виплатили гроші (можна без назв ПП): чи це будо заслуговано? Чи продовжили ви працювати з цим брендом/ПП далі?

Quotes

На щастя, нас не кидали на гроші. Але були випадки із прямим реклом, який дуже довго затягували виплату. Найпотужніший кейс в нашому досвіді був, коли нас розраховував рекл через 2-3 місяці після проливу, на обʼємі. Ми працювали з ним давно та знали, що отримаємо виплату врешті-решт.

Space Profit Team
Каріна
BizDev SPT
Quotes

Так, іноді бувають такі випадки, ми з цим нічого не можемо вдіяти. Така ніша де багато недобросовісних людей, які не вміють заробляти гроші чесно.

Останній раз з нами це трапилося восени. Питання суми було невеликим, але абсурдність ситцації підштовхнула нас надати цьому розголос В чому був антикейс:
1 — Технічна помилка на стороні рекла і вони просто вимкнули посилання. і через це той трафік який ми залили не зміг користуватися цими посиланням.
2 — Партнерці оплатили цей трафік і вона не захотіла оплачувати його нам
Після цього кейсу, ми звісно ж припинили співпрацю з даною ПП

За всі кейси які відбувалися ми можемо сказати що це було незаслужено і немає чіткого обгрунтування. Більша частина партнерок не бореться за твою виплату, їм все одно. Потрапляли на кейси коли партнерки казали що цей трафік не оплачує рекл – а рекл оплачував. Після таких кейсів важко змусити працювати себе з будь-якими партнерками, особливо новими.

Traffic Squad
Михайло
CRO Traffic Squad
Quotes

На даний момент менше 1% нашого трафіку потрапляє під зріз. Такого показника нам вдалося досягти завдяки перевірці угод, які ми укладаємо, а також якості нашого трафіку.

Traffic Devils
Данило
CBDO Traffic Devils
Quotes

У нас, щоб прям за залитий трафік кидали — не було.

Дуже часто рессейл ПП, коли у них береш додаткову капу на місяць, бо рекла капи не вистачає, срізають дольоти.

Був кейс, коли ми працювали з одним реклом на “дольотному ГЕО”, вони сказали, що трафік з Гугла і ФБ приймати 3 місяця не будуть, але потім розпочали знову. Ми на дольотах втратили $70к. Зараз працюємо, але на інших умовах.

Traffic.one
Чесановський Роман
founder traffic.one
Quotes

Так, були проблеми з деякими рекламодавцями, але все закінчувалось добре. Прям відкритого кидку не було.

Rocket Traffic
Rocket Traffic
founder Rocket Traffic

4. Як вберегти себе від невиплачених партнеркою коштів, якщо у вас команда баєрів? Як контролюєте якість трафіку та виключаєте помилки зі сторони баєрів, такі як: міслід, використання заборонених в офері джерел трафіку та підходів, та інших непорозумінь

Quotes

В нас не буває ситуацій, коли баєри роблять щось “заборонене”. Перед кожним новим запуском байеру повідомляється інформація щодо певних обмежень на тому чи іншому оффері і він їх дотримується. Ми завжди працюємо над якістю трафіка і ніколи не намагаємося обманути рекла, адже рано чи пізно це “вилізе боком”. Загалом вважаємо, що на чесності будуються круті партнерські відносини 😉

Space Profit Team
Каріна
BizDev SPT
Quotes

Працювати тільки з перевіреними та крупними ПП. Спілкуватися з менеджером більше ніж тільки в чаті і старатися це робити чесно. 1000 і 1 раз уточнювати чи все ок, як трафік і тд. Не соромитися ставити 1000 питань перед запуском, робити скріншоти умов і апрувів.

Так, як у нас в баєрах працюють топ ребята, у нас немає проблем з розумінням того, що є правила і ми їх дотримуємося. Додатково у нас є декілька контрольних точок, на який ми вибірково перевіряємо матеріали баєра. Якщо відбуваються такі випадки, пояснюємо чому потрібно робити правильно і можемо застосовувати локальні санкції.

Traffic Squad
Михайло
CRO Traffic Squad
Quotes

Важливо регулярно запитувати фідбек від партнерки з приводу співпраці, ретельно аналізувати партнерів перед тим, як почати з ними працювати, а також приділяти велику увагу контролю баїнгу та працювати над покращенням трафіку.

Traffic Devils
Данило
CBDO Traffic Devils
Quotes

1. По понеділкам робимо аналіз всіх основних проектів. Дивимось: reffil/cpa, середній чек, співвідношення FTD/RD, співвідношення суми депозитів до суми ставок.
2. Якщо баєр використовує щось заборонене, то у нього забирають цей оффер.
3. Аналітику робимо в розрізі баєром. У деяких баєрів якість може бути набагато вище, відповідно і ставка.
4. Якщо бачете, що не потрапляти в КПІ, йдіть до аффілейта і спілкуйтесь відразу, вони допоможуть.

Traffic.one
Чесановський Роман
founder traffic.one
Quotes

Ми зразу проговорюємо з реклом всі умови, всі підходи та чітко сходимось на КРІ.

Rocket Traffic
Rocket Traffic
власник команди

5. Якщо партнерка не виплачує гроші за залитий на офер трафік, чи отримує свій профіт медіабайер? Або ж немає виплати від партнерки — немає грошей для баєра?

Quotes

В нутрі рідко не виплачують гроші. Якщо реклу не подобається якість трафіку – він попросить стопнутись і все ж заплатить за трафік. Після 24-го лютого, рекли на Україну стопнулись та не отримали викуп товарів за тиждень. Тоді нам частково зрізали виплати, що відобразилося на профіті баєрів.

Space Profit Team
Каріна
BizDev SPT
Quotes

Якщо ми розуміємо, що з трафом все ок, але є недобросовісне відношення від партнера – у цьому випадку ми беремо на себе ризики і підходимо до кожного випадку індивідуально, але в першу чергу для нас важливий наш співробітник, тому ми шукаємо варіанти в яких створюються win-win відносини.

Traffic Squad
Михайло
CRO Traffic Squad
Quotes

Це залежить від ситуації. Якщо байєр залив трафік на офер, який не працює, попередньо не узгодивши це, або якщо трафік був неякісним, то байєру він не оплачується. У випадку ж, коли рекламодавець саме кинув на гроші, то ми зазвичай надаємо байєру виплату з власного бюджету.

Traffic Devils
Данило
CBDO Traffic Devils
Quotes

Рекли з якими працюємо по декілька місяців, ніколи такого не роблять.

Якщо таке відбувається і це по причині того, що якість слабка, або ми не прошли КПІ, і питання в трафіку, то баєр не отримує профіт. Ми мінімізуємо ці ризики, за рахунок того, що трекаємо якість постійно, і такого не буває.

Traffic.one
Чесановський Роман
founder traffic.one
Quotes

Ні, в разі невиплати партнеркою всі кошти баєр отримує, ми їх покриваємо.

Rocket Traffic
Rocket Traffic
власник команди

Тож якщо вам пропонують надвигідні умови, яких ніде немає — є привід задуматись над тим, чи намагаються вас ошукати. Працюйте тільки з ліцензійними продуктами та перевіреними часом CPA-нетворками.

Редакція висловлює подяку медіабаїнговим командам: Space Profit Team, Traffic Squad, Traffic Devils, Traffic.one та Rocket Traffic за участь в опитуванні.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0