Як перевірити офер перед запуском трафіку: досвід Trident Media

Як перевірити офер перед запуском трафіку: досвід Trident Media

Пронто! На зв’язку медіабаїнг відділ Trident Media і сьогодні ми поділимося своїм досвідом оцінки оферів, перед тим, як заливати на них трафік. 

І так, вам пропонують вигідний (на перший погляд) продукт: низький міндеп, висока виплата, рекламодавець каже, що все відтестовано і конверт буде високий. 

мем від Trident Media

Перше правило арбітражного клубу: якщо щось занадто гарно виглядає з однієї сторони, дивись в іншу сторону!

Тому перед тим, як почати роботу по оферу, ми рекомендуємо подивитися на наступні 7 пунктів, які можуть наламати ваші мрії про профіт. 

  • Форма реєстрації
  • Локалізація та адаптивні версії сайту
  • Коректність роботи постбеку
  • Частота постбеку
  • Період життя кліку
  • Капа
  • Мультиакаунти

1. Форма реєстрації

Деякі офери мають лише декілька полів форми реєстрації (наприклад телефон та пошта), а деякі від 3-х сторінок. І те і те є абсолютно нормальним для різних гео, але слід розуміти,що у першому випадку ми отримаємо кращій конверт із инсталла в регу, а в другому – із реєстрації в депозит.

А взагалі, наша порада – пройдіть самостійно всі етапі реєстрації, щоб краще розуміти продукт, та місця, де можуть відвалюватися юзери. 

Але, якщо піти на гео, де конкуренти мають 2 поля в реєстарції, а у вас 4 сторінки з верифікацією, результати не вразять ні вас, ні рекламодавця.

мем від Trident Media  2

2. Локалізація та адаптивна версія сайту

Багато ПП та прямих рекламодаців пропонують офери, що ведуть на ленд з мультигео, але там ми не завжди маємо мову та локалізацію під гео яке необхідне нам. Не забувайте про контекст, вести юзерів з гео AZ на ті самі ленди, що використовуються на GB може бути просто недоцільно.  

Також, отримавши лінк на ленд, перевірте, як він виглядає з телефону: чи все адаптовано, зручно реєструватись, чи нікуди не поділися кнопки та текстові поля.
Якщо, ж вам щось не подобається, або маєте сумніви – краще попросити іншій ленд.

Наявність вибору мови та адаптивність лендинга гарантовано підвищить ваші ROI. 

мем від Trident Media 3

3. Постбек – тест

Перед стартом, треба обов’язково зробити тестову реєстрацію та депозит щоб впевнитись що постбек корректно відпрацьовує і в процесі нічого не загубиться.

мем від Trident Media 4

4. Постбек – частота

Тут, як в банку, треба читати те, що рекламодавець пише дрібним шрифтом. Бо постбеки бувають різні – у режимі realtime, з затримкою у годину-дві, а буває, що постбек відпрацьовує лише раз на 24 години (цей варіант не радимо – погано як для оптимізації акаунтів, так і для нервових клітин баєра, хіба що у вас недостатньо адреналіну в житті). Тому, не забудьте уточнити цю інформацію перед запуском РК.

мем від Trident Media 5

5. Період життя кліку

Дольоти депів – це не єдинороги, історія реальна, як на короткому, так і на довгому проміжку часу. Дольоти покращують не тільки ROI, але і настрій баєра.
Тут питання лежить у трьох площинах:

  1. На якому проміжку ви будете рахувати ROI.
  2. Який період оплати цих дольотів рекламодавцем. 
  3. Як довго ваше посилання залишається активним. 


У деяких ПП період життя кліку може бути місяць (потім ви дольотів не побачите, як і їх оплату), а у деяких – необмежений, так у нас є кейси оплати дольотів на 531 день після інсталу додатку. (Просто уявіть, що юзер 1.5 року тримав додаток на телефоні, перед тим, як прийняв рішення про депозит). 

мем від Trident Media 6

6. Капа, мінімальна сума виплати або кількість депозитів до виплати

Офер просто летить? Уточніть чи виплатять вам за перелив капи з урахуванням дольотів або треба стопнути траф заздалегідь і почекати, на вже згадні дольоти.

Або інша ситуація – капу не долили (офер іде погано або бани прілок та Policy заважають) і тут вам кажуть що оплата буде лише після повністю відлитої капи… *sad trombone sound*, згодні?

Тому дізнавайтесь, від якої суми або кількості депозитів буде виплата по оферу.

мем від Trident Media 7

7. Мультиакаунти

Навіть найбільш якісний трафік не захищений від мультакаунтів. Більшість ПП фильтрують такі акки і у своєму трекері, тобто ви ці депозити не побачите у статистиці. 

Але трапляються рекламодавці які надсилають вам всі постбеки і суму по мультиакаунтам можна визначити лише після звірки в кінці місяця. В такому випадку замість великих ROI є ймовірність отримати великий зріз по виплаті.

мем від Trident Media 8

На цьому, наш невеликий чек-ліст від баєрів, добігає кінця!
Не забудьте підписатися на наш Інстаграм та Телеграм, там більше корисного від нас. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа

0