Як підключити монетизацію в TikTok і заробляти на переглядах відео

Як підключити монетизацію в TikTok і заробляти на переглядах відео

TikTok давно набув популярності серед арбітражників, але при цьому досі знаходиться в категорії немейнстрімних сорсів. В публічному просторі мало матеріалів про актуальний стан соцмережі і це треба виправляти.

Останні дослідження показують, що аудиторія TT виросла до 1 млрд активних користувачів щомісяця, а покриття збільшилося до 160 країн. А ще соцмережа запустила новий формат монетизації для креаторів. Про неї і поговоримо. 

Як працює монетизація в TikTok

У лютому 2023 року з’явилася новина про запуск бета-тесту нової програми монетизації Creativity Program. Її позиціонують як інструмент додаткового заробітку для блогерів, які створюють якісні та «довгі» відео. 

За допомогою програми, автори можуть заробляти на кожному ролику, який алгоритми допустять до монетизації. Учасники також отримають доступ до спеціального дашборду, де можна відслідкувати очікуваний дохід, показники ефективності та інші аналітичні дані. 

Базові вимоги до акаунтів:

  • американський профіль TT;
  • вік 18+;
  • 10 000 фоловерів;
  • 100 000 переглядів за останні 30 днів.

How to Create Tiktok Creativity Beta Program Account USING VPN

Підключитися до бета-тесту можуть як діючі учасники старої програми Creator Fund, так і блогери без історії монетизації профілю. Потрібно зайти в розділ Creator tools і відправити заявку на участь. Але враховуйте, що після апруву повернутися до переднього формату монетизації не вийде. 

монетизація в TikTok

В довідці TikTok написано, что Creativity Program дає можливість заробити в 20 разів більше ніж було до цього. Але треба створювати відео довше 1 хвилини, щоб закрити потреби аудиторії. 

Профіт залежить від якості кваліфікованих переглядів і RPM (Revenue per mile). RPM прив’язаний до користувальницької активності, автентичності вмісту, регіону юзерів та інших факторів. 

правила монетизація в TikTok

Судячи з відгуків креаторів, запрошення на бета-тест активно розсилають і в інших регіонах. Наприклад, деякі блогери з Південної Кореї також отримали інвайт, але для них умові жорсткіші — не менше 50 000 фоловерів. Ще за чутками можна подаватися на монетизацію у Франції та Бразилії.

Після отримання інвайту потрібно прийняти умови, підтвердити номер телефону і підключити платіжну систему. Частіше всього для виплат креатори використовують PayPal. Гроші приходять в доларах, 15 числа кожного місяця. 

Скільки можна заробити в TT: 2 кейси

Користувачі, які цікавилися монетизацією в Facebook, Instagram або Youtube Shorts знають, що суми зазвичай не такі цікаві, як можуть здаватися в теорії. Щоб заробляти хоча б $3 000-5 000 на місяць, потрібні мільйони переглядів. 

Але враховуючи те, що креатору потрібно лише генерувати відео, додатковий заробіток не буде зайвим. Хоча, як і в будь-якій схемі монетизації, є приховані фактори. Наприклад, автори часто скаржаться на те, що багато роликів тривалістю понад хвилину не монетизуються. 

кейси монетизації в TikTok

Досвідчені тіктокери зазначають, що зазвичай відео має набрати 2 500+ переглядів для початку монетизації. А ще з якоїсь причини «кваліфіковані перегляди» становлять приблизно половину загальної кількості переглядів. 

кейси монетизації в TikTok

Деяким авторам все ж вдається нормально заробляти на програмі монетизації. Але цифри RPM сильно відрізняються. На скріншоті нижче креатору платять за 1 000 переглядів $0,37.

дохід монетизації в TikTok

$5 155 за майже 14 мільйонів переглядів не виглядає вражаюче, але за статистикою автор отримує кілька сотень доларів на день. Це непогані цифри як для додаткового способу монетизації профілю.

Інший тіктокер показав скріншот профіту на одному з форумів і RPM там майже в два рази вище. Цифра в $2 300 за 4 мільйони показів виглядає набагато краще. 

дохід монетизації в TikTok

Значення RPM залежить від багатьох факторів, але воно може складати і пару доларів. В цьому випадку сума буде приємнішою. 

прибуток від монетизації в TikTok
статистика монетизації в TikTok
цифри доходу монетизації в TikTok

Ми проаналізували багато кейсів і побачили, що на якість монетизації сильно впливають кваліфіковані перегляді. Чим більше переглядів, тим більше шансів на тризначні цифри в статистиці. 

цифри профіту монетизації в ТікТок

Для порівняння, на YouTube теж є монетизація коротких відео, але цифри ще нижче. На скріншоті виплата за 16 мільйонів переглядів і вона не дуже мотивує вкладатися в продакшн. 

цифри монетизації в ТікТок

Якщо у вас є акаунт, який відповідає вимогам TikTok, поділимося лайфхаком. Враховуйте, що TT обмежує монетизацію вірусних відео. Тому уважно слідкуйте за статою і одразу відправляйте оскарження на блокування. Так у вас буде більше шансів заробити гроші до остаточного фрізу. 

Монетизація в TikTok виглядає привабливо і дає, по суті, пасивний дохід. Але практика показує, що цифри профіту сильно відрізняються і залежать від різних факторів. Також немає невідомо, коли програма монетизації стане постійною і чи буде таке взагалі. Тому треба тестити, поки є можливість. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0