Як працює CRG-модель в крипті: Q&A зі Swanker

Як працює CRG-модель в крипті: Q&A зі Swanker

Останнім часом в публічному просторі почали з’являтися свіжі кейси по заливу на криптовалютні офери у великій кількості. Коли новачки читають success story, у них часто загоряються очі і кортить повторити позитивний досвід. Але перед початком роботи треба розібратися у важливих нюансах на кшталт моделей оплати. 

В новому матеріалі спільно з affiliate crypto media Swanker розбираємося в тому, як працює модель CRG, яка використовується у криптовалютній вертикалі на постійній основі.

Механіка моделі CRG

CRG розшифровується як Conversion Garant. Простими словами це коли партнерка або прямий рекламодавець пропонує гарантовані виплати. Зрозуміти механіку простіше всього на прикладах. 

Уявімо, що є ставка $900 на Італію по CPA та 10% CRG. Веб налив 100 лідів, з яких 12 конвертнулися у 12 депозитів. В цьому випадку він отримає виплату $10 800 чисто за депи. 

Але якщо зі 100 лідів депів 5, партнерка оплачує вебу за 10 депозитів $9 000. Тобто йому докидують $4 000 зверху завдяки попередньо узгодженими умовам заливу. 

Зрозуміло, що на початку співробітництва з новим афілейтом, партнерка або рекл не дають гарантовані виплати. Але після того, як веб отримає кредит довіри, такий формат роботи можливий. 

Новачки можуть сприйняти модель як можливість коригувати ROI в позитивний бік, але це не відповідає дійсності. Ніхто не буде гарантувати виплати, якщо є сумніви в якості трафіку та інших факторах трастовості. 

Для веба, який активно заливає трафік в конкретну партнерку, наявність гаранта — приємний бонус, який дає можливість тестити нові ГЕО і частково компенсувати витрати у випадку неуспішних кейсів. 

Q&A зі Swanker

Щоб краще розібратися в особливостях моделі оплати «Гарант» ми звернулися за коментарями до представників крипто-медіа Swanker.club.

Поясніть для новачків, як працює модель CRG?

Quotes

CRG — Conversion rate guarantee

Домовляючись про CRG, афілейт домовляється про певний рейт конверсії.

Наприклад, ви заливаєте 100 лідів із конверсією у 8%. За умови СPA у $1000, *EPL вийде $80, що й являє собою CPL у $80. Тобто, кожен валідний лід буде сплачуватись в рамках визначеного капу, валідних статусів та робочих годин КЦ.

Оплата по гаранту складається зі ставки по CPA + CR%, який попередньо був у афілейта на такому ж ГЕО та тій самій зв’язці. Якщо ж трапиться так, що кількість депозитів від загальної кількості лідів буде менша, афілейт отримує компенсацію зі сторони брокера чи нетворка, котрі надавали умови гарантії.

*Earn Per Lead

показує, яку суму арбітражник заробляє з одного ліда. EPL для арбітражника = CPL (cost per lead) для брокера або ПП, адже те що для веба дохід, то для партнерки витрата.

Swanker club
Swanker Team

Гарант допомагає захиститися від провальних тестів? 

Quotes

Точно так.

По CRG можна як перевіряти роботу із новим партнером, так і заскейлитися з існуючим. У першому випадку успішна робота можлива тільки за умови дійсно гарного трафіку зі сторони афілейта. В інакшому випаду — все ж таки вся наша індустрія будується саме на репутації і псувати її на початку співпраці, було б необачним рішенням.

У другому випадку, можемо взяти за приклад стабільний трафік у 100 лідів протягом 2-3 тижнів одному партнеру, та за домовленістю починаєте працювати по СRG та скейлите трафік разом із ним.

З мінусів — можливо важко буде зрозуміти дійсний конверт, за умови що й бренди вбудовують свої можливі ризики у таку модель.

Swanker club
Swanker Team

Модель CRG давно з’явилася на ринку? Як сформувалася механіка?

Quotes

Спочатку всі працювали за моделлю CPL та CPA, але ставки були втричі нижчі.

Потім в афілейтів з’явилася потреба у стабільній конверсії, а бренди таким чином збільшили відсоток вірогідності отримання стабільного трафіку.

Swanker club
Swanker Team

Від чого залежить гарантований відсоток? Від ставки по ГЕО?

Quotes

Гарантований відсоток залежить від CR %, який має афілейт на момент домовленості про гарантовану угоду.

Іноді деякі партнери просять стату, для того щоб перевірити, чи дійсно запит відповідає дійсним результатам. Відсоток залежить від ставки.

Повернемось до математики. Зі ставкою у $1500 та конвертом у 10% чи зі ставкою у $1000 та конвертом у 15%, EPL в обох випадках вийде $150.

Для отримання CRG чи CPL необхідно мати гарні відносини із нетворком чи брокером та мати гарні пруфи того, що трафік конвертить саме на це гео на цей відсоток.

Swanker club
Swanker Team

Партнерки можуть запропонувати CRG новим партнерам? За яких умов?

Quotes

Успішна чи неуспішна домовленість про угоду з CRG % залежить від багатьох факторів: трафік сорс, фанел, відносини між партнерами, репутація.

Swanker club
Swanker Team

Ми з’ясували, що модель «гаранту» — це гарний інструмент для тестів нового ГЕО, але він доступний лише після того, як у веба з’явиться історія співробітництва з конкретним рекламодавцем.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0