Як працює формат рекламних креативів Playable Ads 

Як працює формат рекламних креативів Playable Ads 

На ринку мобільної реклами використовуються різні формати: від статики до відео і HTML5-банерів. Кожен з них може залучати цільових клієнтів на продукти рекламодавця, але все вирішують тести.

Сьогодні знайомимося з нестандартним форматом крео Playable Ads. Розберемося з його механікою, проаналізуємо приклади і воронки залучення користувачів. 

Особливості Playable Ads

Playable Ads — формат демо-гри, в якій юзер може оцінити потенціал продукту перед встановленням застосунка. Це щось на кшталт пробної версії програми, яку дають протестувати перед оплатою тарифного плану. 

Інтерактивні рекламні оголошення заощаджують час користувача, а рекламодавець отримує зацікавлених гравців. Якщо юзер встановлює гру після перегляду реклами, скоріше всього, вона йому сподобалася і він буде схильний до виконання різних дій.

Зазвичай Playable Ads використовуються за такими сценаріями:

  • навчання — користувачу показують, як використовувати можливості застосунка;
  • демо-гра — урізана версія продукту з повноцінним сюжетом;
  • call-to-action — юзера мотивують на встановлення застосунка за допомогою різних плюшок.

Деякі рекли юзають міслід, щоб підігріти інтерес аудиторії, але цей прийом дає зворотній ефект. Користувач встановлює застосунок, не знаходить можливості, які йому рекламували, і швидко зносить продукт з пристрою.

За даними досліджень Playable Ads конвертять краще за інші формати. 28% опитаних респондентів з US назвали їх найефективнішим варіантом рекламних об’яв. Під час серії тестів покази зросли на 53%, а взаємодій було в x2,6 більше порівняно зі статикою.

Ще одне опитування від платформи програмної реклами Chartboost показало, що 70% рекламодавців підтверджують зростання CTR і ROAS при використанні карток об’яв з динамічними елементами. 

Приклади об’яв з ігровим інтерфейсом

Формат Playable Ads підтримують всі знайомі рекламні мережі: Google Ads (UAC), Facebook, TikTok. У нього є специфічні особливості, тому, скоріше за все, без допомоги професійного motion-дизайнера не обійтися. 

Головне, що треба знати про формат динамічних карток — вони повинні бути захоплюючими і оптимізованими під мобільні пристрої. При довгому завантаженні та зависаннях більшість користувачів перейдуть далі у стрічку. 

Один із топових прикладів Playable Ads — Royal Match. В 2022 році рекламу визнали найефективнішою. Спочатку користувачу показують, як взаємодіяти з інтерфейсом, а потім пропонують зіграти.

Другий референс — головоломка Blackout Bingo. Вона теж увійшла в ТОП креативів за підсумками року. Цікаво, що у відео використовується соціальний аспект — користувачам демонструють виграші інших учасників і підштовхують до інсталу. 

Третій приклад пов’язаний з продуктом Tennis Clash. В якийсь період часу гра заполонила рекламну видачу багатьох соціальних мереж. Механіка креатива проста, але чіпляє з перших секунд. 

Існують спеціальні конструктори Playable Ads, які полегшують життя рекламодавців. Якщо хочеться протестувати новий формат з обмеженим бюджетом, такі інструменти рятують від великих фінансових витрат.

Серед топових сервісів — Playable Factory. За допомогою платформи можна створити креатив без знань програмування. У візуальному редакторі є налаштування кольорів, фону, звуків, складності гри та інших параметрів. 

Формат динамічних карток не завжди автоматично підвищує залученість та інші метрики порівняно зі статикою. Але в більшості кейсів він гарно відпрацьовує, якщо концепт спроектований якісно. 

Playable Ads виглядає як лідер у світі креативів. В більшості випадків формат застосовують для ринку мобайлу, але його можна адаптувати і під інші вертикалі: e-commerce, dating, nutra. Якщо у воронці є застосунок для мобільних пристроїв, це 100% метч.

0
Підписуйся