Як працює Smartlink: технологія, особливості монетизації трафіку та QA з ClickDealer

Як працює Smartlink: технологія, особливості монетизації трафіку та QA з ClickDealer

Заливати на один продукт, тестуючи різні воронки, якість трафіку та креативи – золотий стандарт affiliate-маркетингу. Заливати на Smartlink, тестуючи одразу сотні різних оферів, тисячі лендингів та концентруючись тільки на якості креативів та трафіку – це про ефективність тестів та уникнення зливу бюджетів, завдяки розумним технологіям. 

В цій статті ми поглибимось в те, як технічно влаштована смартлінка, для яких джерел трафіку вона буде ефективною, які об’єми трафіку можна робити та скільки заробляти на дистанції навіть досвідченим вебам – ці та інші деталі, читайте нижче. А для того, щоб підкріпити наші слова фактами, ми покликали наших друзів з ClickDealer, котрі з 2012 року працюють на ринку, а з 2019 – активно розвивають власну Smartlink-технологію.

Smartlink (Смартлінк) – технологія, що направляє користувача на релевантний продукт, відповідно його локації, пристрою, інтернет-з’єднання, розширення екрану та інших параметрів, які залежать тільки від того, що закладено розробниками смартлінки.

Smartlink працює в парі з TDS*, дозволяючи буквально за лічені секунди підібрати для користувача максимально релевантний продукт та лендинг із сотень або тисяч доступних, спираючись на дані користувачів, що робили конверсії раніше.

*TDS (Traffic Distribution System) – система розподілу трафіку, котра допомагає аналізувати поведінкові фактори користувачів по заданим параметрам. 

Простими словами, технологія шукає “збіги” між даними по ГЕО, пристроям та іншим параметрам попередніх конверсій і порівнює їх із даними нового користувача. На основі перетинів цих даних і підбирається лендинг і продукт, на якому новий користувач конвертується з максимальною вірогідністю.

Досить розповсюджений міф, що Smartlink-технологія підходить лише для початкових тестів по ГЕО та орієнтована в більшості на новачків, бо не потребує вивчати десятки оферів та обирати лише кілька з них для тестів. Проте, це не так. Заробляти на смартлінках можна на дистанції навіть ефективніше, особливо, якщо у вас міксований трафік з кількох ГЕО.

Набір даних, на які спирається смартлінка залежить безпосередньо від її розробника. Якщо CPA-нетворк побудований на базі стандартних платформ по типу Affise або Scaleo – то і набір параметрів буде стандартним, незалежно від сітки. А якщо партнерка має in-house смартлінку – отут вже, зазвичай, технологія більш просунута і аналізує більше характеристик користувача. Запитуйте про них у менеджера. 

Які дані може аналізувати Smartlink: 

  • країна та регіон підключення;
  • пристрій: desktop, tablet, mobile; 
  • операційна система: iOS, Android, Windows, тощо;
  • тип інтернет-з’єднання: мобільна мережа або WiFi;
  • оператор мобільного зв’язку;
  • інші параметри, задані розробником.

Після кліку на ваше рекламне оголошення в якому зазначене смартлінк-посилання, система за лічені секунди аналізує ці параметри і видає лендинг релевантного продукту. При цьому на стороні користувача немає ніяких затримок, для юзера просто завантажується сторінка в звичайному форматі, можливо на долю секунди довше, ніж відкрилось би пряме посилання. 

Особливість смартлінки в тому, що вона ефективно монетизує міксований трафік. Найбільш ефективно це працює з джерелами трафіку, в яких ви не можете контролювати країну користувача, а саме:

  • умовно-безкоштовний трафік (УБТ) – заливаючи сотні відео в TikTok, Snapchat, Reels та інших соцмережах ви не можете контролювати в яких ГЕО відео “зайде” більше і звідки прийде користувач;
  • SEO-трафік – ефективно підійде для мов, котрі використовуються в різних країнах. Наприклад: для сайтів англійською – це ідеальне рішення, бо користувачі можуть бути з будь-якого куточку світу і їм підбереться їх локальний продукт;
  • гостьові статті та закупка банерів на тематичних сайтах – все те ж, про що ми писали в попередньому пункті. Смартлінка допоможе ефективно монетизувати користувача з будь-якої країни;
  • широкий таргетинг – коли запускаєте трафік з таргетингом одразу на декілька країн;

Ми покликали в цю статтю ClickDealer, бо вони мають in-house Smartlink технологію. Отже, розкажіть детальніше про те, які особливості вашої смартлінки.

В чому особливості смартлінки від ClickDealer?

Quotes

Ми підбираємо всередині смартлінки Dating продукти залежно від поточних тенденцій ринку, аби  кампанії наших афілейтів приносили їм максимальний профіт. Завдяки тому, що через нашу смартлінку щоденно проходить більше десятків мільйонів унікальних переходів , тобто величезні об’єми трафіку, ми маємо багато даних для аналітики і її оптимізації для нових залучених користувачів. Ви можете бути впевнені, що юзер побачить найбільш релевантний продукт.

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Які ТОП-3 джерела трафіку у вашому CPA-нетворку? 

Quotes

TikTok, FB, Banner/Display – я б виділив ці джерела трафіку. Однак, у нас є і не менш круті кейси по заливу зі Snapchat та Instagram.

Також можна додати Email, PPC, push – це теж класні джерела з платним трафом, де афілейтам подобається перфоманс, а адвертам – якість.

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Наскільки ефективно заливати на сматрлінку з джерел по типу Facebook і Google, або інших, в яких є детальне налаштування таргетингу? В такому випадку ефективніше тестувати окремі продукти чи смартлінку? 

Quotes

Звісно кожен афілейт може налаштувати з таких джерел детальний розподіл трафу, як йому заманеться і контролювати все самому. Але смартлінка – це вже готовий продукт з налаштованими воронками по всім локаціям, який адаптований до запитів партнера. 

Я би радив смартлінку, бо це економить  час. Схема дуже проста: афілейт делегує нам всю операційку, а ми показуємо йому крутий перфоманс.

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Чим ваша Smartlink відрізняється від базових вбудованих смартлінок з конструкторів по типу Affise? 

Quotes

У той час, як стандартні платформи пропонують базовий набір параметрів (країна, пристрій, ОС, тип з’єднання, оператор), наша in-house Smartlink аналізує додаткові характеристики, такі як:

— місто;
— вік користувача;
— час доби;
— та інші параметри, якщо це необхідно.

Наша система використовує алгоритми машинного навчання та штучного інтелекту для більш точного аналізу та передбачення поведінки користувачів, що дозволяє ефективно розподіляти трафік на основі деталізованих параметрів та історичних даних.

Наша технологія особливо ефективна для монетизації міксованого трафіку із соцмереж, SEO, гостьових статей, широкого таргетингу та просування мобільних застосунків. Ми забезпечуємо мінімальні затримки для користувача, підтримуємо різні канали та формати реклами, та включаємо просунуту систему захисту від шахрайства. Ці особливості роблять нашу Smartlink більш потужним та ефективним інструментом.

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Якщо афілейт вже тестив певні продукти і вони погано працюють на його трафіку, чи можна виключати зі смартлінки окремі продукти? Або навпаки додати щось до переліку оферів? 

Quotes

Звісно, за запитом ви можете додати або видалити певні продукти. Також, ми допомагаємо на старті визначитись зі переліком продуктів, залежно від вашого джерела трафіку. Інколи, ми підкажемо, якому продукту варто ще “дати шанс”, а який краще обрізати одразу. 

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Скільки треба проливати переходів по смартлінці дейлі для її ефективної оптимізації?

Quotes

Якщо говорити про переходи, важливо згадати, що різні джерела трафіку мають різну кількість переходів. Тобто якщо порівнювати переходи з попандерів і з мемберки – різниця буде колосальна. Тому ефективна оптимізація це більше не про переходи, а про конверсії. 

Основний флоу, за який платить адвертайзер – реєстрація. Перші висновки можна робити, отримавши 20 конверсій в рамках одного ГЕО.

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Ваша смартлінка – орієнтується на максимальний EPC? Або поясніть за яким основним показником юзеру підбирається офер? 

Quotes

Ми знаємо, що основною метрикою яка показує перфоманс оферу є EPC. Але смартлінка – це не тільки офер. Це комбінація прелендів (для розігріву юзерів) і самого продукту (оферу). Тому у випадку смартлінки EPC буде показувати саме перфоманс комбінації приленда+офера.

Хтось може використовувати іншу назву цієї метрики для оцінки перфомансу смартлінки, наприклад EPV (заробіток за візит), або eCPM (ефективна ціна за тисячу показів). Головний поінт, що ми можемо моніторити заробіток афілейта з кожного переходу по лінці, рахуючи і тих юзерів, які дійшли до кінцевого продукту і зареєструвалися там, і тих юзерів, які по якійсь причині не зробили цього.

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Чи можливо масштабувати смартлінку так само прогнозовано, як це робиться з окремо взятими продуктами? В смарті багато продуктів, цікавить чи так само вона зрозуміло масштабується, чи є нюанси.

Quotes

Коли ми кажемо про окремо взятий продукт, ми можемо його досконало вивчити, зрозуміти який траф найбільше підходить для цього продукту і процес масштабування виглядає більш прогнозованим. Але є нюанси, наприклад, на певні продукти є дейлі капи, а в смартлінці такого обмеження немає. 

Плюс треба додати, що кількість продуктів на ринку дуже велика, тобто завжди йде конкуренція, завжди треба йти в ногу з часом і апдейтити свій продукт, щоб саме він був цікавий для кінцевого юзера. В середині смартлінки саме і зібрані топ продукти, які показують найкращий перфоманс тут і зараз. Тому, я би сказав, що масштабування смартлінки може бути більш прогнозованим, бо ми нарощуємо об’єми не по конкретному продукту (оферу), ми масштабуємо заробіток кожного окремо взятого афілейта.

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Як менеджер може допомогти з оптимізацією смартлінки афілейта? 

Quotes

Менеджер мусить бути кращим другом афілейта, бо він, як ніхто інший, зацікавлений, щоб афілейт заробив якомога більше грошей і щоб цей процес заробітку був безперервний і безпроблемний. Менеджер завжди запитає у афілейта його побажання і дасть пораду, як почати або як це робити у найкращий спосіб, бо за плечима наших менеджерів шалений досвід у вирішенні безлічі кейсів. 

як працює смартлінк, ClickDealer
Євген Кошель
Affiliate Team Lead, Dating Unit

Отже, Smartlink-технологія – це складна багаторівнева система, що допомагає максимально ефективно монетизувати трафік, особливо міксований і на великих об’ємах. Дякуємо команді ClickDealer за детальні відповіді на технічні питання. Якщо ви шукаєте смартлінку, котра дійсно принесе вам гроші – завітайте до ClickDealer та протестуйте. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся