Проблеми з проходженням Policy в Facebook в грудні 2023

Проблеми з проходженням Policy в Facebook в грудні 2023

В грудні арбітражники почали масово скаржитися на чергові шторми в Facebook. Проблеми виникають на всіх рівнях: часті реджекти, збільшення терміну розгляду апілів, зниження білів.

Шторми для FB — нормальний стан, але вильоти на Policy наче стали більш масовими. Достатньо отримати 2-3 реджекти і прилітає Ads_Integrity_Policy. На скріншоті нижче відлетів гарно профармлений профіль з непоганим білом.

Policy

Щоб пройти Policy, потрібно загрузити доки і після верифікації створити додатковий запит у службу підтримки Facebook, але наразі це неможливо зробити через технічний збій.

При переході у розділ «Якість акаунту» бачимо червону плашку з позначкою «Акаунт вимкнений». Це значить, що рекламна діяльність повністю обмежена. Не можна створювати пікселі, керувати кампаніями та будь-якими іншими інструментами.

Запит на перевірку

Якщо натиснути на кнопку «Надіслати запит на перевірку», нічого не відбувається. В консолі для розробників можна відслідкувати, що технарі Facebook зламали форму для відправки даних. Бачимо проблему з роботою post-запитів. Можна клікати скільки завгодно, але нічого не спрацює.

Помилка відправки форми

Як пройти Policy?

Ми протестували різні варіанти відправки форми і всі наразі не працюють. Автозалив Nooklz теж показує помилку «We can’t accept your request for a review until you confirm your identity». Відповідно, без веріфа профіля нічого зробити не вдасться.

При вході на головну сторінку Ads Manager з’являється форма верифікації особистості, але після першого кліку вона зникає і так по колу. Здається, що в FB щось зламалося на глобальному рівні.

Форма не завантажується

А от у розділі з платіжною інформацією форма перевірки працює, але її немає сенсу відправляти, тому що підтримка перенаправляє на верифікацію особистості. Можна розказати їм про трабли з формою, але отримаєте шаблону відписку.

Відписка підтримки

Що робити вебам?

Під час штормів FB веби діють по-різному. Хтось йде в інші сорси і дарма не витрачає час. А інші намагаються заливати навіть в умовах нестабільності. Наразі ми бачимо 2 шляхи. Перший — чекати, коли пофіксять форму. Другий — використання ПЗРД акаунтів.

Від редакції хочемо додати, що якщо крео реджектить, краще трохи змінити його і перезалити, а не відправляти апіли. Кілька разів нам вдавалося апрувнути креатив після першого реджекту.

Якщо кампанія стабільно відкручує, намагайтеся не чіпати акаунт і не тригерити алгоритми FB підозрілими апілами. Або не пошкодуйте грошей на ПЗРД ФП і спокійно заливайте без вильотів на форми.

До речі, форму подачі апілів також змінили, але вона працює через раз. Тепер доводиться заповнювати 3 поля. Скоріше за все, після штормів, нова форма стане повсякденною.

Форма апілу

Можна спробувати відправляти апіли через скрипт FBacc, але він спрацьовує не в усіх випадках. Ще форма апілу з’являється у формі редагування об’яви, але не на всіх акаунтах.

Арбітражники вже проходили через десятки штормів Facebook, тому черговий сюрпрайз перед Новим роком нікого не дивує. Працювати стало складніше, але отримувати трафік реально. Бажаємо гарних заливів!

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0