Як розуміння типу монетизації дейтинг продуктів збільшує ваш дохід: поради від Cpamatica

Як розуміння типу монетизації дейтинг продуктів збільшує ваш дохід: поради від Cpamatica

Якщо ви працюєте в афіліат маркетингу, вам важливо розуміти, як працює індустрія з різних сторін. У сьогоднішньому матеріалі експерти з Cpamatica підготували поради для афіліатів, які допоможуть глибше зрозуміти продукти та рекламодавців, а отже – збільшувати свій дохід. Ці навички однаково важливі для тих, хто працює через партнерську програму, і для афіліатів, які напряму працюють з рекламодавцем.

Cpamatica – партнерська мережа для амбіційних афіліатів. Cpamatica вже понад 10 років працює в CPA-маркетингу та співпрацює з найкращими рекламодавцями індустрії.

Партнерська мережа надає доступ до 1,000+ оферів у Mainstream та Casual Dating, Games та Cams вертикалях, включаючи in-house та “white labels” офери для різних географій. Команда надає власні інструменти оптимізації, персоналізовану підтримку менеджера, щотижневі виплати та унікальну програму лояльності. 

У Cpamatica в кабінеті вебмайстра представлений дешборд з топ-оферами партнерки з інформацією про середній EPC та CR, яка оновлюється щоденно. Таким чином, ви завжди будете в курсі, які офери найбільш популярні та прибуткові в партнерці.

У матеріалі розкриємо наступні теми:

  • Типи монетизації в дейтинг продуктах та чому це важливо
  • Як рекламодавці оцінюють трафік афіліатів?
  • Як афіліату побудувати довгострокові відносини з партнеркою/рекламодавцем?

Типи монетизації в дейтинг продуктах 

Залежно від типу монетизації продукту, як афіліат, ви можете зрозуміти, який трафік потрібен рекламодавцю та в яких обʼємах.

Зазвичай розрізняють 4 основні типи монетизації:

  1. Click Monetization – сайти, які створені у вигляді members area дейтинг сайту. Такі ресурси імітують дейтинг портали та перепродають користувачів на різні зовнішні дейтинг продукти залежно від даних юзерів (країна, девайс, вік, активність, тощо).
Click Monetization

2. Coin-Based – продукти, в яких юзер має здійснити покупку коїнів/кредитів, для того аби мати можливість писати іншим користувачам, прокачувати акаунт, дарувати подарунки, тощо. Ці продукти зазвичай купують найбільш мотивованих юзерів, оскільки вони мають повертатися на продукт та постійно поповнювати свій “баланс” коїнів для взаємодії на платформі.

Coin-Based
  1. Subscription – продукти, на які юзер купує підписку на сайті, де з нього щомісячно буде стягуватися фіксована оплата за користування сайтом. 

На такі продукти зазвичай шукають вмотивованих юзерів, тут не настільки важлива “взаємодія” користувача з продуктом, скільки сам факт першої підписки. 

Subscription
  1. Hybrid – існують продукти які пропонують дві опції, або підписатися та отримати фіксовану кількість повідомлень на певний період або/та купувати певну кількість коїнів, за які потім можна робити окремі дії на продукті, наприклад писати повідомлення, відправляти подарунки. 

Велика кількість subscription та coin-based продуктів можуть додатково перепродавати трафік з внутрішніх елементів монетизації (банери, поп-апи, пуші). 

Що вам дасть розуміння типу монетизації? 

  • Чисті coin-based продукти без інших опцій монетизації (підписка, перепродаж трафіку, тощо), зазвичай шукають аудиторію 35+. Тому тут варто свої рекламні матеріали та підходи адаптувати до такої цільової аудиторії. Найкращі трафік сорси для coin-based: PPC (Google Ads), SEO, Facebook and other paid social media, а також display, якщо у вас є відпрацьована воронка і вайтлісти хороших сорсів.
  • Продукти з гібридними типами монетизації готові приймати більш різноманітну аудиторію, оскільки мають різні опції монетизувати користувача через різні канали (пуши, перепродаж зовнішнім рекламодавцям, підписка, коїни). Тут чудово працює members area, banner (exoclick, trafficjunky), native, free social media (наприклад трафік з тематичних Telegram каналів).
  • Click monetization продукти можуть примати великі об’єми різнорідної аудиторії, включно з менш таргетованими / мотивованими юзерами. Найефективнішими джерелами трафіку для таких продуктів також є банери, members area, так і більше доступні сорси як push, teaser та pop трафік. 
cpamatica відповідність джерела трафіку типу монетизації

Зазвичай, коли ви працюєте з партнерською програмою, ваш афіліат-менеджер допоможе розібратись вам з цими нюансами, аби ви мали повну картину та розуміли, який трафік буде найбільш цільовим для певного офера.

Як рекламодавці оцінюють трафік афіліатів?

У кожного рекламодавця є свої метрики оцінки якості трафіка, вони можуть бути як загальні (ROI/ROAS, User Activity), так і унікальні. Але ціль у всіх одна – заробити з трафіку більше, ніж було витрачено на його закупку. 

Основна метрика, на яку орієнтуються рекламодавці – це кількість продажів. Через це багато рекламодавців не дозволяють використовувати слова “free”, “no credit card required” і подібні фрази в рекламі. 

Рекомендація  – якщо у вас є можливість отримувати сейли, які зробили користувачі з вашого трафіка через постбек (зазвичай це перша покупка користувача на продукті), тоді ви зможете оптимізуватися відповідно ефективніше і збільшувати трафік з тих сорсів, звідки приходить платоспроможна аудиторія. 

Особливість рекламодавців з coin-based монетизацією полягає в тому, що серед метрик, на які вони орієнтуються, є recurring sales або повторні продажі, які можуть бути значно більше розтягнуті в часі (тижні, місяці), в той час, коли у випадку з підпискою та click monetization рекламодавці орієнтуються на платежі першого дня, максимум першого тижня. Тому часто трапляється ситуація, коли coin-based рекламодавець просить запаузити джерела трафіку, а через тиждень-два відновити.

Рекомендація – слідкуйте за кількістю джерел трафіку, які ви передаєте рекламодавцю, оптимально обирати 10-20 з достатньою кількістю лідів по кожному, це допоможе рекламодавцю ефективно оцінити та оптимізувати ваш трафік. І не забувайте просити переглянути джерела, ті, які були на паузі тиждень чи два тому.

Також важливо памʼятати, що можуть бути два продукти з однаковим типом монетизації, але вони можуть по-різному працювати над поверненням користувачів до себе на сайт після реєстрації (через email маркетинг, push notifications, тощо). Хтось більш ефективно з цим справляється, хтось менш, і цей фактор також впливає на окупність вашого трафіку для рекламодавця.

Основні метрики, які дивляться майже всі рекламодавці та про які вам варто знати:

  • Metrics: SOI2DOI, CR reg2sale:
    • SOI2DOI (Sign-Up to Initial Deposit):
      • Відображає відсоток користувачів, які зареєструвалися і підтвердили пошту.
    • CR reg2sale (Conversion Rate from Registration to Sale):
      • Відображає відсоток користувачів, які зареєструвалися та здійснили покупку або виконали бажану дію.
  • Sales volumes (Обсяги продажів):
    • Це кількість бажаних дій, здійснених користувачами через афіліатські посилання, наприклад, покупка юзером на сайті коїнів у coin-based рекламодавців, або перехід на зовнішній сайт іншого рекламодавця для продуктів з сlick/advertising типом.
  • Users Age (Вік користувачів):
    • Зазвичай coin-based рекламодавці хочуть старших юзерів, порівнюючи з рекламодавцями, у яких інші типи монетизації.
  • Users Activity (Активність користувачів):
    Різноманітні метрики, що відображають активність користувачів на сайті або в додатку, такі як час сесії, завантаження фотографій, перший чат тощо.
  • ROI (Return on Investment) / ROAS (Return on Advertising Spend):
    • ROI відображає відношення прибутку до витрат на афіліатський маркетинг.
    • ROAS вимірює, скільки грошей ви заробили за кожен долар, витрачений на рекламу.

Як афіліату побудувати довгострокові відносини з партнеркою/рекламодавцем?

  1. Спершу перед початком налаштування рекламних кампаній – перегляньте всі ленди (offer page), які доступні й спробуйте самостійно пройти запропоновану воронку користувача, дійшовши до моменту оплати в продукті. Це вам дасть більше розуміння, який підхід використовувати в рекламі. Наприклад, якщо після реєстрації у юзера одразу просять оплату для подальшого користування сайтом, вам потрібно добре розігріти його інтерес до того як він дійде до реєстрації (через приленд, опитування, вікторину тощо).
  2. Зосередьте увагу на якості трафіку, який ви заливаєте на офери. А саме відстежуйте сейли по можливості, просіть оптимізацію по сорсах, оптимізацію виплат, робіть вайтлісти найкращих сорсів і знаходьте ті підходи, які приводять рекламодавцю юзера, який буде користуватися сайтом і робити покупки. 
  3. Можна також уточнити в рекламодавця більше деталей: які вікові групи для нього краще працюють, які типи девайсів, ОС, мови браузера. Це допоможе правильно налаштувати таргетинг в трафік мережі й відповідно краще поцілити в потрібну для рекламодавця аудиторію. 
  4. Воронка – це найголовніший етап в наливці трафіка. Правильно пропрацьована і підібрана воронка під трафік сорс та офер, зможе дати необхідні результати для win-win ситуації між афіліатом і рекламодавцем, будь-то дорога нативка, пуш чи поп трафік. 
  5. Прагніть до стабільної роботи та давайте високу якість для рекламодавця, а не до короткострокових вигод чи аномального ROI. Високі ROI теж варіант, але не для довгострокової роботи, бо в такому варіанті рекламодавець отримає великі витрати по вашому трафіку і в нього зникне бажання тестувати з вами нові сорси.  

Якщо ви ллєте трафік на дейтинг – долучайтесь до Cpamatica, отримайте доступ до 1000+ оферів, ін-хауз продуктів та порад від досвідчених афіліат-менеджерів, які допоможуть максимізувати ваш прибуток. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0