Як тестувати нутра офер в FB: поради від медіабаїнгу OMNI CPA

Як тестувати нутра офер в FB: поради від медіабаїнгу OMNI CPA

Facebook стабільно посідає топи арбітражних сорсів, і багато рекламодавців охоче приймають з нього трафік (зокрема й ми). Але для багатьох новачків він часто здається неприступним і страшним, оскільки тести обходяться дорожче, ніж в умовних пушах і нативках, плюс велика кількість банів, штормів і нових слів. 

Звісно, цитувати всю арбітражну Вікіпедію ми сьогодні не будемо, залишимо цей момент на домашній ресерч, але як в принципі зрозуміти, що офер перспективний, грамотно і без зайвих витрат його протестити – розповімо і покажемо нижче. 

Як вибрати і підготувати офер

Взагалі нещодавно у нас виходив на цю тему матеріал з погляду маркетингу, розуміння болів цільової аудиторії нутри, з чим також рекомендуємо ознайомитися, а тут давайте пройдемось ключовими діями.  

Отже. Ви зареєструвалися в партнерці, наприклад у нас в OMNI CPA. Вам пише менеджер з метою аппрува вашого облікового запису і відкриття дозволів до оферів. Що потрібно запитати у менеджера, щоб звузити таргет вибору: 

  • Які офери за цією категорією нутри у вас є? Просимо дати не один офер, а одразу кілька, це потрібно буде далі. Конкретно у нас є по кілька продуктів на кожну категорію нутри. Якщо ви будете лити схуднення, то у нас асортимент не обмежується тільки Sirt2S і KetoForm Pro. В особистому кабінеті можна вивчити асортимент за фільтром категорії.
офери OMNICPA
  • Що конвертує в потрібному мені ГЕО просто зараз? Який середній EPC по Facebook? Тут важливо! У нас є і свій медіабаїнг, і свій КЦ. Інакше кажучи, ми приблизно знаємо середні показники за кожним представленим ГЕО, таргетом і офером. Не бійтеся запитувати. 
  • Які промо-матеріали є. Якісний креатив, що конвертує, – це 70% успіху зв’язки. Приділіть цьому особливу увагу, адже якщо нема з чого робити крео, то навряд чи щось хороше вийде. У нас у картках оферів є вкладка з усіма промо, живими фото та іншим. Якщо потрібно, запитуйте, зробимо фото або надішлемо вам товар.
офери OMNICPA Sirt2s

Після вивчаємо отриману інформацію, дивимось на дизайн упаковки, форм-фактор продукту, які ключові переваги у нього є перед сотнями інших оферів, яка ціна на лендингу? Щоб було розуміння, де можна зробити наголос на натуральний склад, де на зручність прийому, де на акційну пропозицію тощо. 

Далі, коли вибрали на тест офер, йдемо в FB Library (спай за оголошеннями у Facebook) і дивимося, як просувають офери цієї категорії колеги. Не потрібно намагатися знайти оголошення саме цього офера, оскільки назва в 99% випадків у тексті оголошення не вказується. Завдання – підглянути ключові робочі підходи. 

Шукати можна за якимось близько цільовими виразами і популярними словосполученнями, які можуть зустрітися в заголовках:

приклади креативів

Або просто за назвами популярних оферів у тій же категорії: 

приклади креативів

Аналізуємо кілька підходів, дивимось тексти і пробуємо самостійно зробити креативи і написати текст, релевантний нашому оферу (багато інформації можна взяти з лендинга офера), відштовхуючись від прикладів. Унікалізувати те, що вже є – шлях в нікуди. Оголошення летять на реджекти, а конверт залишає бажати кращого. 

Отже. У нас є офер, є креативи, тексти, підходи, цифри, на які можна орієнтуватися, прелендинги також можете взяти в OMNI CPA. Тепер потрібно переходити до суті питання – до тесту. 

Алгоритм тестування оферу

Для початку нам потрібно приблизно підрахувати нашу економіку затоки, щоб заздалегідь виставити автоправила і розуміти, за яких показників кампанію потрібно стопати. 

☝️ Але перед цим невеликий нюанс. У нас в OMNI CPA ми платимо за апсейли. Тобто, якщо ви ллєте з міркувань, що у вас буде $N за лід, а наш КЦ зможе продати вашому ліду більше – то і виплата у вас буде більшою. Але далі ми будемо вести розрахунок виходячи з фіксованої виплати. 

Припустимо, що ми взяли офер Ketoform c виплатою в $18.5. Офер представлений на ГЕО KZ. Середній аппрув за ним 20%. 

Виходить, щоб відлити трафік в нуль, потрібно: 

Виплата * на AR (аппрув) = 18.5*0.20 = $3.7

Це наша вартість ліда, за якої ми не ллємо в мінус. Тобто, якщо ціна за результат буде вищою – кампанію краще стопнути. 

Звісно, ми тут усі зібралися не для зливу в нуль, а щоб ROI був ну хоча б 50-100%. Тому доходимо висновку, що ціна за лід має бути $1.85-2.77 ← на це і будемо орієнтуватися. 

Тепер нам потрібно протестувати наші гіпотези. Як у нашому недавньому кейсі, ми зазвичай тестуємо 3 креативи і 3 прелендинги. Підходи за стандартом: 

  • Тизерний (приклад: ця рідина з фруктів і реп’яха дає мінус 5 кг на тиждень);
  • Медичний (приклад: знайшли нову молекулу схуднення);
  • Новинний (приклад: подивіться за рахунок чого так добре змогла схуднути місцева селеба). Селебний підхід в OMNI CPA погоджуйте з менеджером, будь ласка. 
тизерні креативи
Приклади крео, які ми використовували під час проливу в Google Ads на офер зору

Під кожен креатив ми підберемо релевантні преленди. Щоб історія креативу була відображена і преленді. Це вкрай важливо, щоб у користувача не виникло дисонансу після кліку. Тобто, щоб він не клікнув на крео з лікарем, а там історія схуднення блогера (умовно). 

Важливо! Така структура тесту не зовсім показова, оскільки, можливо, офер відмінно працює з тизерним підходом, але конкретно ця зв’язка крео+преленд не зайшла ЦА. Тому в ідеалі кожен підхід сплітувати додатково. Але тут уже відштовхуйтесь від свого бюджету і наявних даних по оферу. 

Далі нам потрібно зрозуміти, який бюджет має бути у кампаній. Найчастіше, щоб зрозуміти, конвертує зв’язка чи ні, можна її спробувати оптимізувати чи ні, досить пролити 100 кліків. 

Припустимо, що за нашими ГЕО ціна за клік $0.2. Виходить, на тест зв’язки у нас піде $20. У нас три зв’язки = 300 кліків = $60. АЛЕ! Це самий мінімум. Краще пролити довше і більше, і дати шанс алгоритмам FB проявити весь свій AI потенціал. 

Водночас деякі наші баєри проливають буквально $20, роблять висновок, що крео не зачепилося, і просто запускають більше зв’язок. Але це вже питання досвіду, власних спостережень і переваг. 

Також у тему мінімального бюджету радимо пильно стежити на CTR креативу. Якщо він менший за 1.5%, то найімовірніше він не чіпляє аудиторію, яку нам пропонує FB. 

Як зрозуміти, який підхід конвертує найкраще 

У FB ви можете відстежувати тільки кількість кліків за конкретним оголошенням. Але кількість кліків не дорівнює кількості зароблених грошей. Тобто, умовно одна зв’язка дає неякісний трафік і зі 100 кліків аппрув тільки 5%, а на другій зі 100 кліків аппрув буде 25%. Тому кожне оголошення важливо трекати за показником EPC. 

Показник EPC дає вам розуміння, скільки ви заробили з кожного кліка. Відповідно, де він вищий – там і вищий аппрув (за однакової кількості кліків, звісно). І тут у вас є два варіанти. Якщо ви новачок і бюджет у вас обмежений, то можете трекати зв’язки через utm мітки через особистий кабінет в OMNI CPA. З налаштуванням вам завжди допоможе ваш менеджер.

статистика OMNICPA

Там же в особистому кабінеті ви можете послухати записи обробки ваших заявок з КЦ. Можливо, вам це буде корисно для більшої аналітики. 

Якщо плануєте користуватися трекером, то просто задайте креативам потрібні параметри, щоб розуміти, який з них працюватиме краще.

Ну і закінчимо сетапом для запуску. Зазвичай на тестах ніхто не використовує агентські акаунти або РК кінг-акаунтів. Оптимально тестувати на сетапі кінг+автореги. Тобто, в’яжете акаунти з малим трастом до трастового профілю, тим самим авторег отримує більше довіри, а якщо він забаниться, то не страшно, зважаючи на дешевизну цього розхідника. Після того як знайдете зв’язку, вже можна пересісти на агентські та масштабуватися “з ноги”. 

І пам’ятайте, що навіть якщо всі тести не дали плюсовій ROI – ви отримаєте інформацію, статистику і досвід, які можна використовувати, уникаючи помилок надалі! 

Підібрати офер: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni. І не забудьте підписатись на наш Telegram-канал та Instagram! Актуальні офери, апдейти по ГЕО і корисні гайди – все там. 

Реєструйтеся в OMNI CPA і заливайтесь на ексклюзивні продукти від прямого рекламодавця!

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0