Як збільшити кількість лідів при аналізі цільової аудиторії

Як збільшити кількість лідів при аналізі цільової аудиторії

Кількість лідів залежить від того, наскільки добре ти вивчив свою аудиторію. Щоб юзер зацікавився товаром або послугою, вивчи від А до Я його потреби. З чого почати, і яких помилок не допускати ділиться досвідом команда Wild Wild Leads.

Розуміння цільової аудиторії потрібне для правильної побудови комунікацій у воронці та подальшого просування продукту. У кінцевому результаті отримуєш профіт, а попит відповідає пропозиції.

Портрет цільової аудиторії – це опис однієї з категорій ЦА. Категорій може бути кілька, тому обери найперспективнішу, ту, яка купує більше, і частіше або підготуй креативи під різні.

Розберемося на прикладі Індії. Тут фанатів крикету більше, ніж футболу, але це ще не означає, що футбольний беттінг тут мертвий. Ллємо на подієвий додаток під беттінг.  

Грає команда Salgaocar із міста Васко-да-Гама з населенням у 100 тис. осіб. Тут люди спілкуються португальською та англійською, укладають шлюби у віці 23-30 років. Середня зарплата в Індії 272 INR на 2023 р. Місто туристичне, тому до портрета можемо сміливо включати приїжджих курортників. 

Підсумок:

Чоловік, 23 – 30 років, одружений (перегляд футболу – це частіше розвага для одружених), працює, утримує сім’ю, фанат футболу – це портрет вашого ідеального беттера, орієнтуючись на який можна продумувати крео.

Щоб знайти цю інформацію потрібні 30 хвилин і гугл.

Для чого аналізувати аудиторію

Чи буде корисний ваш продукт або послуга, чи закриє потреби ЦА – розуміння цього прийде за підсумками аналізу і попередить ризики злити трафік у молоко. Вивчивши цільову аудиторію, ви зрозумієте, чи потрібен продукт на новому ГЕО або варто виходити з чимось іншим. Аналіз ЦА формує знання, як доносити цінність продукту, якою мовою розмовляти з аудиторією або як поліпшити контент. 

П’ять типів ЦА 

Для зручності та економії часу потрібно ЦА поділяють на конкретні категорії за такими даними:

  • Стать, вік, сімейний стан – ці фактори визначають інтерес до товарів і послуг.
  • Дохід, тип зайнятості, освіта. Ви можете виробляти продукти як в економ, так і в преміум-сегменті. Позиціювання і цінова політика відрізнятимуться.
  • Географічний. Ваші клієнти можуть жити поруч із вашим товаром або замовити віддалено.

Поведінковий. Йдеться про лояльність до продукту і ступінь взаємодії з брендом. Класичний приклад: постійні, нові та потенційні користувачі. Постійних треба утримувати новинками та спецпропозиціями, новачків – мотивувати до повторних покупок, а потенційним покупцям – розповідати про переваги й залучати знижками.

Психографічний. Це класифікація людей за поглядами, цінностями, хобі, стилем життя. Вона допоможе визначити тригери, важливі для аудиторії. Наприклад, турбота про екологію, любов до джазу або феміністські переконання.

сегментація цільової аудиторії ілюстративний банер

Щоб отримати максимум профіту і залучити більше лідів, важливо сегментувати цільову аудиторію, розбити її на невеликі групи. Це допоможе розробити якісні рекламні матеріали для кожного сегмента, налаштовувати ефективні кампанії та запускати нові продукти. Навичка сегментування аудиторії допоможе в роботі з Push – сервісом.

Як не треба робити аналіз цільової аудиторії

Уяви що ти зробив продукт або послугу, додав кілька корисних фіч, зробив бонуси – але профіту немає. Опрацьований і якісний продукт не викликав інтересу на ринку. Щоб такого не сталося, спочатку вивчи потребу ринку в продукті, наявність попиту, і після цього починай його створювати та заводити, виходячи з потреб. Висококонкурентні ринки вимагають глибшого опрацювання унікальності.

Цільова аудиторія ділиться на кілька категорій: людей з різними фінансовими можливостями, цілями і потребами. Наприклад, в онлайн-слоти грають ті, хто хочуть виграти гроші, шукають розвагу та відпочинок, але живуть далеко від наземних казино або почуваються небезпечно в гральних залах (наприклад, жінки). Після складання портрета розділити ЦА на сегменти, опрацьовують кожен із сегментів окремо: шукай стимули, запускай акції та рекламні матеріали для певної аудиторії.

Включи в опис ЦА місце проживання

Наприклад, якщо твоя цільова аудиторія користується переважно інстаграмом, а ти запускаєшся на фейсбук, то в охопленнях ти побачиш зовсім малу кількість лідів. Використовуй популярні соцмережі, цікаві групи, канали та сайти, улюблені місця в місті.

Підіб’ємо підсумок:

Граючи в дартс із заплющеними очима, ймовірність влучити прямо в ціль занадто мала.

Варто тільки розплющити очі, зробити аналіз відстані до дошки, трохи практики і буде результат. Так само і з аналізом ЦА, створи портрет, зроби глибокий аналіз цільової аудиторії, чим більше приділити уваги дрібницям, тим кращим буде результат і кількість потенційних клієнтів збільшиться.

Заходь до нас у телеграм та інстаграм, не пропусти багато корисних постів та блогів.

Дико love you, WildWildTeam.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0