Який вигляд має ідеальний прелендинг у нутрі? Розбір усіх підходів із прикладами

Який вигляд має ідеальний прелендинг у нутрі? Розбір усіх підходів із прикладами

Хоча в наших статтях ми вже кілька разів розбирали зв’язки, взяті з SPY, ми так і не змогли охопити все розмаїття прелендингів, якими славиться нутра. Давайте заповнимо цю прогалину. Для цього ми постаралися зібрати більшу частину підходів і фішок, які використовують арбітражники у своїх проклах, зокрема для просування оферів OMNI CPA.

Зі статті ви дізнаєтеся: які підходи використовують у прелендингах зі спаїв, який вигляд має формула грамотного прелендингу і яких помилок припускаються арбітражники під час розроблення власної прокли. 

Які бувають прелендинги: приклади всіх варіантів

Насамперед варто сказати, що обговорити всі прелендинги не вдасться, оскільки кожен баєр може запозичувати ключові елементи і хуки з кількох підходів, тим самим отримуючи свій унікальний прелендинг, що конвертує, – до чого ми також закликаємо. 

Але основні флоу виділити буде не складно. Найпопулярніші – це: експертна стаття/думка експерта, трансляція особистого досвіду в блозі, сторінка з відгуками покупців/приклади успіху людей, стилізація під новини популярних ЗМІ, формат «До/Після», міні-ігри та опитувальники. Давайте розглянемо кожен з перерахованих підходів більш детально: 

  • Експертна стаття/думка експерта. Прелендинг може бути оформлений як стаття або думка професіонала з актуальної проблеми. Зазвичай такі сторінки висвітлюють методи розв’язання повсякденних проблем, кілька разів згадуючи продукт, що просувається. У сфері нутрицевтики це часто лікарі, які діляться своїми рекомендаціями.
приклад експертного сайту
  • Прелендинг із селебою. Виділимо його окремо від лікарів, оскільки нерідко арбітражники використовують історію схуднення або зцілення знаменитості як основу свого підходу.
приклад новинного сайту
  • Блог з особистим досвідом. Для підвищення довіри користувачів і стимулювання до покупки, прелендинги часто оформляють у вигляді особистих блогів. Автори розповідають про свої зміни в житті, діляться порадами і щиро рекомендують продукт.
приклад особистого блогу
  • Формат «До/Після». Цей тип прелендингів наочно демонструє ефективність продукту за допомогою порівняльних фото або історій до і після використання. Такі матеріали підігрівають інтерес і мотивують до покупки, показуючи реальні результати.
приклад до і після
  • Відгуки покупців/приклади успіху. Позитивні відгуки та історії успіху створюють довіру і підвищують інтерес до продукту. Хоча в інтернеті багато фейкових відгуків, багато користувачів їм все ще вірять.
приклад відгуків
  • Міні-ігри. Прелендинги у вигляді міні-ігор широко використовуються, особливо у вертикалях розіграшів. Приклад – колесо фортуни, де користувач після кількох спроб виграє приз, що збільшує залученість.
приклад стилізованого колеса
  • Опитувальники. Заохочувальний маркетинговий прийом, який допомагає занурити користувача у воронку продажів. Після проходження опитування, користувачеві пропонується перейти на лендінг для здійснення цільової дії.
приклад опитувальника
  • Стилізація під новини популярних ЗМІ. Прелендинги, стилізовані під новини відомих медіа, можуть вводити користувачів в оману, але при цьому показують високу ефективність. Однак слід пам’ятати про ризики, пов’язані з порушенням авторських прав.
приклад стилізації сайту під інші медіа

Звертаємо увагу, що використання прелендінгів, які імітують сайти популярних ЗМІ або певних селеб може викликати проблеми для рекламодавця. Тому перш, ніж використовувати ці підходи – проконсультуйтеся зі своїм менеджером. 

Контакти менеджерів: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni.

Формула якісного преленда

Підхід, який використовується в преленді, безумовно, важливий, але також важливо його грамотно використовувати, адже основна мета прелендингу – спонукати до дії. Давайте розберемося в цьому питанні на прикладі найпопулярнішого формату – інтерв’ю з експертом: 

  • Заголовок. Короткий і чіпляючий, що привертає цільову аудиторію. Він може містити цифри, наприклад, суму доходу або час до досягнення результату. Який вигляд має поганий заголовок:
  • Вступ. Коротко і по суті продовжує думку заголовка і передає суть прелендингу. Кілька речень, щоб читачі могли ідентифікувати себе з ними. Приклад гарного вступу.
  • Опис проблеми. Яскраво та емоційно описується проблема, яку розв’язує оффер, щоб користувач упізнав у ній свій біль.
  • Недоліки інших рішень. Перераховуються популярні, але неефективні методи розв’язання проблеми, з акцентом на переваги пропонованого офера.
приклад недоліків інших рішень
  • Історія розробки офера. Опис натхнення творця, труднощів, які він подолав, і як прийшов до створення продукту.
  • Результати тестування. Пара абзаців із відгуками задоволених клієнтів, створені за допомогою нейромереж або ось такі варіанти з «До/Після» як у прикладі нижче (ще й слугує додатковим соціальним доказом).
приклад блоку з відгуками до і після
  • Принцип дії оффера. Детальний опис складу, інструкції із застосування та механізму дії продукту.
  • Інформація про покупку. Включення елементів гейміфікації, таких як колесо удачі для розіграшу знижок, і акцент на обмеженості пропозиції.
  • Коментарі та відгуки. Реальні відгуки користувачів і вирішення інших проблем, якщо основного місця на прелендингу не вистачило.

Важливо враховувати, що текст має бути логічно структурований, розбитий на абзаци і глави для зручності читання. Основні моменти, як-от ціни, склад продукту, і ключові болі цільової аудиторії, мають бути виділені для привернення уваги. Також перевірте зручність використання прелендингу з точки зору користувача: шрифт, швидкість завантаження та адаптивність під мобільні пристрої.

Таким чином, правильна структура і увага до деталей допоможуть створити ефективний прелендинг, який спонукає користувачів перейти до оформлення покупки. 

Яких помилок припускаються арбітражники під час розробки власної транзитки

Якісний прелендинг містить у собі безліч нюансів і недотримання хоча б одного часто стає причиною слабкого конверту. Основні помилки при створенні прелендингів, яких часто припускаються новачки: 

  • Відсутність логотипу в шапці. Важливо створити довіру до ресурсу, додавши логотип у шапку сторінки. 
  • Поганий заголовок. Заголовок має бути чіпляючим та інтригуючим. Використовуйте формулу: ім’я + цитата в лапках + підзаголовок. Приклад: «Академік Лукомський: «Спочатку очистіть судини, а вже потім лікуйте гіпертонію». Приклад поганого заголовка:
приклад заголовка
  • Слабкий вступ. Вступ має інтригувати і мотивувати до прочитання. Перенесіть регалії та ім’я героя в заголовок, щоб звільнити місце для більш інтригуючого початку. Приклад: «Раніше я лікував десятки пацієнтів на місяць, а тепер успішно лікую по 20 осіб на день», каже академік Лукомський.
приклад перелендингу
  • Різкий рекламний перехід. Уникайте різких переходів до реклами. Використовуйте м’які формулювання, такі як: «Краще купувати на сайті виробника, бо там гарантована якість і діюча речовина».
  • Переспам у коментарях. Не використовуйте надмірну кількість гіперпосилань на одній сторінці. Це виглядає неприродно і лякає користувачів.
  • Відсутність обмежень. Включіть елементи, що обмежують прийняття рішення, наприклад: «Замовте зараз, тому що з 1 травня ціна підніметься на 30%».

Також не забувайте про такі важливі моменти, як наявність соціального доказу, відео-контенту (ситуативно), застосування наукових фактів, даних та інфографіки. І тоді це точно буде міцний преленд! 

Висновок

Щоб створити ефективний прелендинг, важливо звернути увагу на кожну деталь, починаючи із заголовка і закінчуючи коментарями. Грамотно структурований і добре оформлений прелендинг значно збільшує шанси на успіх рекламної кампанії.

Не можете зробити прелендинг самостійно? Пишіть нашим менеджерам – підберемо вам преленд під наш офер: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni. Також підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram! Актуальні офери, апдейти по ГЕО та корисні гайди – все там. 

Зареєструватись в OMNI CPA

0
Підписуйся