Залив трафіку з Twitter Ads: детальний гайд з налаштування РК

Залив трафіку з Twitter Ads: детальний гайд з налаштування РК

Поки одні арбітражники підлаштовуються під чергові примхи Фейсбуку, інші спокійно заливають трафік з інших джерел. Одним з таких сорсів є соціальна мережа Twitter. Її головна особливість в тому, що створити готовий адсет можна за 2-3 хвилини за наявності креативів.

В матеріалі розібрали особливості джерела трафіку: типи компаній Twitter Ads, розкажемо як покроково запустити рекламну кампанію та дамо корисні поради для новачків. А ще розглянемо кілька кейсів по заливу трафіку. Цей туторіал допоможе більше розуміти джерело трафіку, розібратись із налаштуванням таргетингу та ретаргетингу в Twitter Ads.

Особливості Twitter Ads

Багато арбітражників зовсім не розглядають Twitter в якості джерела трафіку. Взагалі є така думка, що проект вже давно в стані напівмертвого. Це лише стереотип, який дуже легко зруйнувати, якщо переглянути актуальну статистику майданчику. 

Точна кількість користувачів Twitter наразі невідома. Але можна орієнтуватися на цифру 396,5 млн. Нещодавно Ілон Маск заявив, що у додаток та на сайт щоденно заходять 259 млн активних користувачів. 

Станом на 2023 рік, Twitter займає 6 місце у списку найпопулярніших соцмереж  Америки. Трохи більше 50% американців взаємодіяли з ним протягом періоду, коли проводилося дослідження. Якщо розширити рейтинг на межі планети, то Twitter на сьомому місці. 

Twitter в рейтингу найпопулярніших соцмереж Америки

Серед користувачів соціальної мережі лідують чоловіки — 63% vs 37% жінок. Аналітики прогнозують, що в 2023 році розрив тільки збільшиться. Цей фактор важливо враховувати під час підготовки рекламних кампаній. 

Ядро аудиторії Twitter — люди у віці 18-34 роки. Друга велика вікова категорія — 35-44 роки. Це робить соціальну платформу привабливою для медіабайерів, тому що більшість користувачів дорослі та платіжоспроможні. 

Мережа користується великим попитом у США, але в інших країнах вона теж на на останньому місці у списку. До прикладу, в Україні Твіттер знаходиться на 4 рядку з часткою 7-10%. Щомісяця цифра змінюється, але не падає нижче 7%.  

статистика популярності Twitter в США

Популярність мережі в tier-1 країнах автоматично робить її цікавою для арбітражників. Навіть новачки знають, що трафік з преміальних ГЕО коштує дорого, але може приносити гарний профіт. А в Twitter конкуренція за користувачів не така велика, як у Фейсбуці. 

Як покроково налаштувати таргетовану рекламу в Twitter Ads

Перед тим, як перейти до практичної частини, треба ще трохи розібратися з важливими особливостями Twitter Ads. Ці дані допоможуть зрозуміти, чи підійде рекламний кабінет для заливу трафіку на конкретне ГЕО та вертикаль.

Що треба знати про рекламу в Twitter Ads:

  • таргетуватися можна на кілька десятків країн, серед них Україна, Австралія, США, Канада та інші класичні ГЕО;
  • серед доступних мов немає української та російської, але є англійська;
  • приватним рекламодавцям потрібна галочка Twitter Blue за 8$;
  • заборонено просувати сексуальний контент, алкогольні та тютюнові вироби, репліки, азартні ігри. 

Рекламувати гемблінг або фінансові офери через Twitter Ads заборонено, але арбітражників це навряд зупинить. Якщо проаналізувати приклади крео із SPY-сервісів, у видачі 100% можна знайти об’яви з казино. Рекомендуємо ознайомитися з Ads Policies, щоб скласти загальне враження про модерацію. 

Twitter Ads Policies

Що рекламувати у Twitter, вирішувати арбітражнику, але варто враховувати специфіку майданчику. Дослідження поведінки аудиторії показують, що користувачі збираються у тематичні комьюніті за інтересами. У Twitter багато криптоінвесторів, IT-спеціалістів, маркетологів, бізнесменів. 

Для заливу з Twitter Ads оптимально підійде крипта, нутра, гембла, дейтинг, фінанси і мобільні додатки. В кожному кейсі ситуація може відрізнятися, тому конкретні висновки слід робити, коли на руках буде статистика рекламних кампаній.

Покрокова інструкція з налаштування реклами:

  1. Перейдіть в Twitter Ads, оберіть мету рекламної кампанії: охоплення, цільові дії, підписники, трафік, таргет за ключами.
Перший крок налаштування рекламної кампанії в Twitter Ads

2. Додайте текст та медіаконтент до об’яви. Можна загрузити статичну картинку або відео в форматі mp4.

Другий крок налаштування рекламної кампанії в Twitter Ads

3. Налаштуйте демографічні параметри: стать, вік, географічна прив’язка.

Третій крок налаштування рекламної кампанії в Twitter Ads

4. Задайте параметри таргетингу: цільові ключі, look-a-like сегменти, операційна система, інтереси, мова.

Четвертий крок налаштування рекламної кампанії в Twitter Ads

5. Встановіть бюджет на день та тривалість кампанії. В кінці потрібно додати платіжну картку.

П'ятий крок налаштування рекламної кампанії в Twitter Ads

6. Теперь залишилося дочекатися результату модерації.

Останній крок налаштування рекламної кампанії в Twitter Ads

Якщо немає проблем з акаунтом і креативами, об’яви апрувлять зазвичай за кілька годин. Періодично перевіряйте статус кампанії, щоб вчасно побачити, коли трафік почне йти на лендинг.

запущена рекламна кампанія в Twitter Ads

Поради медіабайєрам по роботі з Twitter Ads

Обмеження в Twitter Ads не такі жорсткі, як у Facebook, але проблем також вистачає. Новачки часто зіштовхуються із забороною на розміщення реклами і не можуть вирішити проблему. Твіттер прискіпливо аналізує траст акаунту і відхиляє профіль за наявності дрібних підозр.

Для заливу на арбітражні офери підходять тільки моделі з оплатою за клік та інстали. 

Інші націлені на підвищення охоплення акаунту в межах соціальної мережі. В теорії можна підготувати профіль для подальшого переливання аудиторії та запускатися по моделі CPM, але вона навряд чи покаже високу ефективність. 

Поради арбітражникам по заливу реклами з Twitter:

  1. Правильно налаштуйте бюджет. Якщо вкажете дуже високий щоденний спенд, буде складно тримати CPA на одному рівні.
  2. Фокусуйтеся на ручній оптимізації. У Twitter погано працює оптимізація показів і вартість цільових дій кожного разу може сильно відрізнятися. Ручну оптимізацію можна послабити, як тільки алгоритми знайдуть підходящую аудиторію.
  3. Зробіть картку в євро. Так ви уникнете подвійної конвертації грошей. Підійде Zen, Revolut та інші трастові платіжки. Можна використати і продукти українських банків. 
  4. Робіть лайтові креативи. Алгоритми модерації в Твіттері ще не такі просунуті, як в Фейсбуці, але крео з шок-контентом або забороненими продуктами не апрувнуть.
  5. Скористайтеся SPY-сервісами. У BigSpy є безкоштовний спай, якого більш ніж достатньо для базових завдань. Ще можна юзати розширення для Google Chrome
Spy-сервіси для Twitter Ads

Головна проблема багатьох новачків у Twitter — блокування можливості розміщення реклами. Якщо після створення кампанії бачите позначку «This account is ineligible to run Twitter Ads due to a policy violation by one or more users», запускатися на цьому профілі не вийде. 

блокування акаунту Twitter Ads

Проблеми з рекламним профілем Twitter Ads виникають через те що:

  • акаунту менше 30 днів;
  • немає історії активності в соцмережі;
  • є активні обмеження через розсилку спаму;
  • відсутня підписка Twitter Blue;
  • є питання до авторитетності платіжки.

Для заливу з Twitter краще брати фарми у селерів або прокачувати акаунти самостійно. На ринку є пропозиції за 50-60$ з повним набором плюшок: верифікація, перевірена платіжна інформація, 200$ ліміту. Краще взяти 1-2 профілі на тест, а потім закупати пакетами.

Приклад акаунтів для Twitter Ads в магазині

З платіжками для Twitter зазвичай проблем немає. Після підв’язки карти легко отримати ліміт в 1 000$, який можна відкрутити в кредит. Первобіли не рекомендуємо, але в якості якості відкладеного платежу цю можливість можна використати.  

приклад прив'язаної карти до кабінету

Кейси по заливу з Twitter Ads

Прикладів заливу з цифрами та детальной аналітикою в публічному доступі бракує. Тому арбітражникам доведеться орієнтуватися на власні тести. Витрачати на одну зв’язку кілька тисяч доларів необов’язково, для перевірки якості оферу вистачить 100-300$ в залежності від ніші. 

Ми знайшли 2 цікавих кейси, які підтверджують цінність Twitter як джерела трафіку. В обох випадках вебмайстрам вдалося налаштувати рекламу та окупити витрати на залучення цільових користувачів. 

200$ з Twitter Ads на дейтінг під Австралію

Арбітражник створив профіль гарної дівчини, запустив рекламу на 10$ для тесту і через певний час оновив правила на автоматичну оптимізацію. За рахунок точкового таргетингу йому вдалося отримати трафік за оптимальною ціною.

Креативи оформлені лайтово, в якості call-to-action використали заклик перейти до профілю та поставити запитання. В якості прокладки веб обрав сервіс Google Sites з лендингом на кілька блоків. 

приклади креативів для Twitter Ads

Тестовий залив приніс 197 візитів та 132 кліки. Арбітражник масштабував підхід ще на 2 акаунти і заробив 200$ при загальних витратах в 30$. Проблем з модерацією і открутом не було. 

скріншот статистики аффіліата по заливу з twitter ads

ROAS +330% з Твіттеру

Другий кейс — історія маркетолога, який запустив рекламу для американського виробника насіння. Спеціалісту поставили завдання збільшити кількість нових клієнтів та зробити x2 для ROAS (рентабельності витрат на рекламу). 

В креативи додали демонстрацію продукту та рекламували його в форматі попереднього замовлення. Результати перевищили всі очікування — вартість кліку вдалося знизити на 77%, а об’єм нових конверсій перевищив 430%. 

приклад кейсу по Twitter ads

Відповідно до статистики, найкращі показники були зафіксовані у вересні та грудні. На піку CPA сягала позначки в 15$, а максимально знижувалася до 5,79$. Вартість кліку була нестабільною. 

приклад статистики з кейсу по Twitter Ads

Висновки

Twitter не входить до переліку мейнстрімних джерел трафіку через низьку увагу з боку вебмайстрів. Але це не значить, що він не може приносити стабильный профіт. Все залежить від підходу до роботи з Twitter Ads. Тестуйте і розказуйте про свій досвід в коментарях або нашому Телеграм-каналі

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0