Заробіток на In-Stream Ads в Facebook: 2 кейси

Заробіток на In-Stream Ads в Facebook: 2 кейси

Facebook — одне з головних джерел трафіку для арбітражників, які працюють в різних нішах афілейт-маркетингу. Мало хто знає, що в соцмережі ще можна заробляти гроші за постинг відеоконтенту. 

В матеріалі розкажемо про особливості схеми монетизації контенту, дамо інструкцію з підключення Facebook In-stream Ads і розбемо кілька кейсів по заробітку на відео в Фейсбуці. 

Як працює монетизація відео Facebook

Facebook анонсував запуск монетизації відео в серпні 2018 році. В першій ітерації програмою могли скористатися жителі п’яти країн, а у вересні до списку додали ще 21 ГЕО. Точно невідомо коли в ньому з’явилася Україна, але вона є в переліку. 

Україна в переліку гео In-Stream Ads Facebook

В роликах, завантажених до медіа бібліотеки Фейсбуку, можна додати In-stream Ads і заробляти на цьому гроші. Звісно, схема буде працювати лише за наявності аудиторії та відповідності профілю вимогам програми монетизації.

Facebook In-stream Ads — це зображення або рекламні ролики, які вбудовуються у відео та приносять гроші авторам контенту. Матеріали можуть показуватися до основного ролику, під час перегляду або після завершення таймінгу. 

Після підключення монетизації гроші з балансу можна отримувати на банківський рахунок або через PayPal. Українцям знадобиться тільки ІПН та дані для зарахування переказу через платіжну систему Swift. 

Як підключити Facebook In-stream Ads

Підключити до програми монетизації відео можна тільки професійні профілі. Зміна статусу сторінки виконується в один клік. Для цього достатньо зайти в налаштування та активувати професійний режим. 

як підключити In-Stream Ads Facebook

Нижче перераховані вимоги до різних форматів монетизації. Без їх виконання кнопка підключення монетизації буде недоступною. 

ПараметриВимоги для прямих ефірівВимоги для відео
Підписників10 0005 000
Переглядів відео600 000 хвилин за 60 днів60 000 хвилин за 60 днів
Залитих відео55

Підключення In-stream Ads в Facebook виконується в 5 кроків:

  1. Перейти до вкладки «Монетизація» в Facebook Business Suite.
  2. Перевірити статус «Monetization Violations». Якщо світиться зелена галочка — проблем немає.
In-Stream Ads Facebook
  1. Перевірити, чи відповідає сторінка вимогам за кількістю підписників та переглядів відео. 
  2. Активувати монетизацію за допомогою відповідної кнопки.
  3. Дочекатися апруву та увімкнути об’яви для роликів. Строк розгляду заявки складає до 48 годин.
модерація In-Stream Ads Facebook
  1. Накопичити $100 на рахунку та вивести перші кошти. 
накопичені кошти за рахунок In-Stream Ads Facebook

Після розблокування доступу до інструментів монетизації залишається публікувати нові ролики та переконатися, що функція In-Stream Ads увімкнена. А далі можна насолоджуватися переглядом статистики профіту та збільшити поток контенту. 

В деяких випадках після розгляду анкети приходить відмова. Зазвичай це пов’язано з обмеженнями профілю в минулому. Наприклад, може знадобитися верифікація особистості, щоб відновити рекламний акаунт. Інакше дописи не будуть потрапляти в рекомендації.

порушення правил розміщення In-Stream Ads Facebook

Користувачі часто скаржаться на падіння охватів після підключення монетизації. Це пов’язано переважно з тим, що Facebook хоче заробляти на фоловерах креатора і підбирає аудиторію під рекламу. 

Кейси по заробітку на відео в Facebook

В кожному випадку дохід від монетизації відеоконтенту може сильно відрізнятися. Деякі автори пишуть, що Фейсбук платить копійки за 1 000 переглядів. Але зустрічаються і доволі цікаві приклади, як на скріншоті нижче.

відгук по роботі з In-Stream Ads Facebook

Розмір доходу залежить від таких факторів:

  • ГЕО — в США та інших країнах tier-1 RPM (Revenue per mile) вище, ніж в tier 2-3;
  • особливості контенту — релевантні та цікаві ролики дають більше переглядів об’яв;
  • кількість переглядів — профіт напряму залежить від переглядів.

На скріншоті можна побачити звіт по монетизації сторінки з клікбейтним контентом. Ролики набирають від 100 000 до 30-50 мільйонів переглядів. Судячи зі статистики автора, профіт з реклами непоганий, але повторити досвід буде складно. 

блогер In-Stream Ads Facebook

Наприклад, за 6 днів в серпні 2022 року автор заробив $1 313 завдяки монетизації відео у Фейсбук. Наразі, в нього більше 1,3 млн фоловерів на сторінці з відеоконтентом у соцмережі.

приклад In-Stream Ads Facebook

Інший кейс більш старий, але він теж цікавий в розрізі ефективності платформи. Автор за 5 місяців заробив більше $50 000. В нього 35 сторінок з роликами, які набрали 95 млн хвилин перегляду за цей період.

заробіток на In-Stream Ads Facebook

Цікаво, що RPM зафіксувався на відмітці $0,52, що руйнує міф про оплату 2-3 центи за 1 000 переглядів, який часто форсять у матеріалах про монетизацію у Facebook. Комусь цифри можуть показатися невеликими, але відео періодично залітають в рекомендації і можуть набрати навіть більше 100k переглядів.

Останній кейс ще більш інтригуючий, тому що RPM складає $2,63. За 28 днів автор заробив $605 завдяки 229 000 переглядів. Приклад може змотивувати новачків, які хочуть заробляти на платформі. 

кейс In-Stream Ads Facebook

Всі приклади зі статистикою заробітку належать авторам з бурж аудиторією, але не означає, що без розмовної англійської не можна створювати відео. Є багато нейромереж, які вміють робити більш-менш природній голос. Також у рекомендаціх часто зустрічаються відео з одними субтитрами. 

Монетизація відео у Фейсбуці — гарна можливість для здобуття корисного досвіду. Автору доведеться регулярно створювати ролики, проводити експерименти з обкладинками та покращувати контент для підвищення ефективності монетизації. Ну і звичайно, він зможе отримати дохід в довгостроковій перспективі. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0