Як оцінити популярність офера? Досліджуємо ринок на прикладі Cardirin 

Як оцінити популярність офера? Досліджуємо ринок на прикладі Cardirin 

Привіт, це OMNI CPA — прямий рекламодавець нутри, і сьогодні ми хочемо поговорити про дослідження популярності того чи іншого оферу в конкретному ГЕО.

Звісно, ці дані ви можете запитати у свого особистого менеджера — у @Dima_OmniCPA, @JaneOmni, @Serhii_Omni, @Emily_omni — вони з радістю поділяться ними. Але ми впевнені, що багатьом буде цікаво самостійно дослідити це питання, паралельно переглядаючи цікаві підходи, які точно не завадять при підготовці промо-матеріалів.

В якості прикладу візьмемо наш офер Cardirin і ГЕО Німеччину, та подивимось, які дані по ньому є в інтернеті.

Збір статистики по ГЕО

Оскільки більшість вебмайстрів не перебувають у мовному та медійному середовищі ГЕО, досить складно «залізти в голову» до цільової аудиторії. Будь-яке дослідження ми рекомендуємо почати з використання Chat GPT.

Цей інструмент допоможе з’ясувати, наскільки тематика оферу актуальна для даного ГЕО, який обсяг цільової аудиторії, які конкретні вікові групи домінують, і що саме хвилює аудиторію в Німеччині.

Пропонуємо скласти промпт приблизно такого змісту:

І далі поступово заглиблюємося в пошукову видачу, паралельно задаючи уточнювальні питання та знаходячи за посиланнями щось корисне.

Наприклад, GPT дає нам такий факт: “За період з 2013 по 2022 роки кількість пацієнтів із гіпертонією збільшувалась, але темпи зростання уповільнюються серед літніх людей (старше 60 років)” — цей факт можна використовувати у своїх промо як готовий соціальний доказ із прив’язкою до того, що значна частина цієї позитивної динаміки є заслугою саме Cardirin.

Важливо! Не варто сприймати все, що каже GPT, як істину. Іноді він може надати некоректну інформацію. Тому перед використанням будь-яких фактів краще додатково перевірити їх у відкритих джерелах.

Чи заливають на наш офер з SEO або як знайти статтю для прелендинга

Інший важливий пункт із промпту: “Як часто в інтернеті згадується препарат Cardirin. Дай посилання на всі сайти, де він згадується” — надає нам можливість дослідити відгуки та SEO складову нашого офера (хоча доведеться трохи помучити GPT, щоб отримати якомога більше посилань).

Нутру не заливають з SEO? Ще й як заливають. Давайте подивимося, що є про наш Cardirin. Ось приклад сайту з рецензією. Можна погуляти по сайту й побачити ще кілька знайомих етикеток.

А ось ще цікавий момент. Нижче ми бачимо ціну на Cardirin в місцевій аптеці. Нагадуємо, що наші партнери можуть самостійно змінювати ціну на лендингу (краще узгодьте цей момент з менеджером), що дозволить підвищити привабливість саме вашої пропозиції.

Все, що було зазначено вище, безумовно, цікаво, але тепер давайте перейдемо до конкретики. Звернули увагу, що багато вебмайстрів “нового покоління” майже не використовують Google Trends, хоча це один із найпростіших інструментів для аналізу попиту.

☝️ Суть досить проста: якщо офер активно просувають, його шукають у Google. Шукають тому, що користувачі сумніваються і хочуть знайти підтвердження або відгуки.

Як бачите на скріншоті вище, офер зараз активно просувається, і запити користувачів стають більш стабільними.

Аналіз пошукових запитів допоможе вам зрозуміти, на яких етапах вебмайстри недопрацьовують, і дозволить вам впровадити ці знання у свої промо-матеріали, попередньо обробляючи можливі заперечення потенційних клієнтів.

І, звичайно ж, можна оцінити попит у розрізі конкретних локацій у рамках ГЕО. Якщо іншим партнерам потрібно витратити N-кількість бюджету, щоб виявити неконвертуючі локації та відключити їх у процесі оптимізації, ви відразу можете зосередитися на конкретних областях.

Також може бути корисно: Як лити нутру з Facebook у 2024 році | Інтерв’ю з тімлідом медіабаїнгу OMNI CPA

Що можна знайти в SPY-сервісах

Візьмемо для прикладу бібліотеку реклами у Facebook, і знову ж таки ми бачимо наш Cardirin за прямим ключовим запитом. До речі, зверніть увагу, що кампанії активні вже більше двох місяців, а креативи виблискують червоними кольорами. Дійсно, в Facebook у кожного свій підхід!

Аналогічно, кілька оголошень із вказівкою назви продукту є в AdHeart. Звичайно, рідко можна знайти офер лише за назвою, оскільки використання назви продукту в оголошенні — це досить рідкісна практика.

Залишається тільки перебирати релевантні ключі, такі як “тиск”, “судини”, “аритмія” тощо.

Висновки

В арсеналі арбітражників є кілька інструментів, які можуть значно допомогти в аналітиці популярності офера в тому чи іншому ГЕО. Це дозволяє не лише оцінити конкуренцію та попит, але й зменшити витрати на тести, заздалегідь опрацювати заперечення та отримати кілька непоганих ідей для створення промо-матеріалів.

На цьому все. Реєструйтесь в OMNI CPA та отримуйте готові воронки під залив нутри.

Наші менеджери: @Dima_OmniCPA, @JaneOmni, @Serhii_Omni, @Emily_omni. Наш Telegram-канал та Instagram. Будемо раді підписці! Усім профітних заливів!

0
Підписуйся