Як звести ризики до мінімуму та уникнути типових помилок при роботі з тизерними мережами. Розповідає Влад – Head of Native Ads SPT

Як звести ризики до мінімуму та уникнути типових помилок при роботі з тизерними мережами. Розповідає Влад – Head of Native Ads SPT

Всім привіт! На звʼязку Влад, я Head of Native Ads в Space Profit Team. Якщо ти тільки починаєш свій шлях як медіабайєр тизерних мереж, або вже працюєш з цим сорсом – стаття може стати тобі в нагоді і зекономити багато $.

Тизерні мережі вже давно стали ефективним інструментом для залучення трафіку та збільшення конверсій. Це джерело зʼявилося навіть раніше ніж Гугл чи ФБ, але мало хто з молодих арбітражників знає про нього. В той же час нейтів едс медіабайєри через недостачу інформації в інтернеті часто допускають типові помилки, які суттєво знижують результативність рекламних кампаній. 

У цій статті розберемо чому ж “лижі не їдуть”, які бувають помилки при роботі з тизерними сітками та поділимося порадами як їх уникнути. Тож бери ручку і листочок, буде корисно.

1. Неправильний вибір нативної сітки 

Перша і найбільш суттєва помилка: Використання невідповідної тизерної мережі для вашої ніші або продукту, або використання мережі з поганою якістю трафіку. Кожна сітка має свої особливості, і вибір платформи без попереднього аналізу може призвести до низької ефективності реклами.
Ти мене запитаєш: Влад, а що ж робити? А я скажу!

Як уникнути: Потрібно спілкуватись з менеджерами сіток, дізнаватись і вивчати інформацію про ту чи іншу сітку. Перед запуском кампанії ретельно досліджуй різні тизерні мережі, вивчай їхню аудиторію та основні показники. Вибирай мережу, яка найкраще відповідає твоїм цілям. Також можна протестувати кілька платформ і порівняти результати.

2. Низька якість креативів

Помилка: Використання шаблонних, нецікавих або занадто білих креативів, які не викликають бажання перейти за оголошенням. Часто рекламодавці створюють тизери “на швидку руку”, без уваги до деталей.

Як уникнути: Креативи повинні бути яскравими, привертати увагу, але водночас не виглядати як клікбейт. Інвестуй час у створення якісних заголовків та зображень, які будуть відповідати твоєму продукту. Тестуй різні варіанти і оцінюй, які з них отримують кращу віддачу. Щодо останнього – хотів би виділити окремим пунктом.

3. Відсутність тестування креативів

Помилка: Один із найпоширеніших промахів – запуск тизерів без попереднього тестування різних варіантів. Багато хто створює один або два креативи, як я називаю “пальцем в небо” і відразу очікує високих результатів. Але насправді навіть маленькі зміни у зображенні або заголовку можуть значно вплинути на CTR.

Як уникнути: Не варто обмежуватись кількома креативами. Створи різноманітні варіанти тизерів із різними текстами, кольоровими схемами та закликами до дії. Тестуй їх паралельно, щоб визначити, який формат працює краще. Тут важливий постійний тест гіпотез, для цього корисним буде А/В тестування. Важливо також не зупинятись на досягнутому – регулярне оновлення креативів допоможе зберегти обʼєм на рекламній кампанії. Тому тести, тести і ще раз тести!

4. Надмірно «жовті» заголовки

Помилка: У прагненні привернути увагу користувачів байєри часто вдаються до надмірно «жовтих» або агресивних заголовків, які можуть обіцяти неможливе. Це спочатку збільшує CTR, але потім призводить до низького рівня конверсії, адже користувачі розчаровуються, не отримавши на посадковій сторінці обіцяного.

Як уникнути: Заголовок має бути цікавим і інтригуючим, релевантим до твого товару. Краще отримати трохи менше кліків, але при цьому підвищити якість трафіку, залучаючи на посадкову сторінку тих, хто дійсно зацікавлений у пропозиції. Із цього випливає ще одна поширена помилка, про яку піде у 5 пункті.

5. Недооцінка значення посадкової сторінки

Помилка: Навіть найкращий тизер не працюватиме, якщо посадкова сторінка (лендінг) не відповідає очікуванням користувача або має погану структуру. Неправильний дизайн, занадто багато тексту або відсутність заклику до дії можуть зруйнувати всю кампанію.

Як уникнути: Посадкова сторінка має відповідати контенту тизера і бути зручною для користувача. Важливо, щоб сторінка швидко завантажувалася, мала зрозумілу структуру та чіткий заклик до дії. Приділи увагу дизайну, дійовим особам та історії вирішення тієї чи іншої проблеми, щоб користувачу стало краще зрозуміло в чому УТП товару та який принцип його дії. Також дуже раджу фільтрувати ленди зі спай-сервісів, часто їм уже дуууже багато років, своє вони віджили і якщо ти їх запустиш, отримаєш супер низьку конверсію і поганий настрій. Раджу робити акцент на унікальних посадкових, там ти маєш великий шанс знайти класні ROI і конверсію.

6. Ігнорування аналітики

Помилка: Реклама запущена, кліки йдуть, і багато хто вирішує «пустити все на самоплив», забуваючи регулярно перевіряти аналітику кампанії. Без аналізу показників ви не можете точно знати, що працює, а що ні.

Як уникнути: Відстежуй основні метрики – CTR, CR, CPC, відсоток апруву та відмов. Це дозволить тобі швидко виявляти неефективні оголошення та вносити корективи в реальному часі. Не забувай про A/B тестування і використовуй інструменти аналітики для поглибленого аналізу поведінки користувачів після кліку. Їх можна підтягувати прямо в трекер і бачити % унікальних користувачів, % людей, які провели більше 30 секунд на сайті чи рухали мишкою. Це допоможе у боротьбі з фродовим чи нерелевантним трафіком.

7. Ігнорування сезонності та трендів

Помилка: Запускати тизери без урахування поточних трендів або сезонності – ще одна типова помилка. Часом навіть найкращі рекламні кампанії можуть провалитися, якщо вони не враховують актуальність.

Як уникнути: Слідкуй за трендами у своїй ніші та враховуй сезонні фактори. Наприклад, люди часто хочуть схуднути до літа, але після закриття пляжного сезону попит на товари для схуднення стрімко падає, хоча ніколи не дорівнює нулю, що теж слід враховувати. Це допоможе твоїм тизерам бути більш актуальними і привабливими для аудиторії.

8. Неправильне управління бюджетом

Помилка: Невміння керувати бюджетом – одна з основних причин провалу кампаній у тизерних мережах. Витрати можуть швидко зрости, якщо неправильно налаштувати ставки або не врахувати ефективність оголошень.

Як уникнути: Постав реалістичні цілі для кампанії і визнач оптимальний бюджет. Тому, друже, слідкуй за витратами в реальному часі і коригуй ставки, щоб зберігати контроль над витратами. Зверни увагу на якість трафіку та ROI, а не лише на кількість кліків.

9. Відсутність комунікації з менеджером

Помилка: Намагаєшся робити все самотужки, приймати рішення на основі власних уявлень та інтуїції, без підкріплення достатньою кількістю інформації. Відмовляєшся від саппорту менеджерів нативних сіток.

Як уникнути: Побільше спілкуватись та дізнаватись про важливі моменти для тебе і твоїх майбутніх запусків. Менеджер кабінету – це твій бро, він також зацікавлений в розвитку твоїх РК, як і ти. В нього можеш дізнатись про актуальні обʼєми, середні СРС та CTR на гео, які тематики зараз в топі чи де є менша конкуренція. Не нехтуй можливістю поспілкуватися, це дуже важливо тримати руку на пульсі. До того ж, більшість менеджерів прекрасні цікаві люди.

Висновок

Робота з тизерними мережами вимагає уваги до деталей та постійного моніторингу. Уникаючи типових помилок та застосовуючи наші поради, ти зможеш підвищити ефективність своїх кампаній та досягти значно кращих результатів. Тестуй, аналізуй, оптимізуй – і результат не змусить себе чекати. 

0
Підписуйся